Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νομοθεσία

1520331656_0_1505117984_0_hh

Το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Δράμας προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αγροτών για την διασπορά παραπληροφόρησης όσον αφορά την διαδικασία συνταγογράφησης και εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.

a885673d-e0fd-45ed-bdff-39357104cacf

Με αυξημένη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα, Τετάρτη, η Βουλή των Ελλήνων, τις δύο κρίσιμες συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία συντηρεί κλίμα έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας έτσι τις ευρωπαϊκές κυρώσεις να δείχνουν μονόδρομος.

ee_1__1_

Το στοίχημα της απορρόφησης και της χρηστής διαχείρισης του πολύ μεγάλου πακέτου των σχεδόν 70 δισ. που θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης καλείται τώρα να κάνει πράξη η Αθήνα, μετά την κερδισμένη «μάχη» των πέντε ημερών στις Βρυξέλλες.

ypoik_4

Διατάξεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων και  στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ άλλων παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση συνταξιούχων της αλλοδαπής εφόσον έρθουν να διαμείνουν μόνιμα στη χώρα μας. Ο συντελεστής για τη φορολόγησή τους ορίζοεται στο 7%. 

tilergasia-ape

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη» από τους εργοδότες οι επιχειρήσεις των οποίων παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους.

koronoios-arsi-metron-katastimata-athina

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας εισέρχεται σήμερα η οικονομία, με την επαναλειτουργία 66.010 ακόμη επιχειρήσεων και καταστημάτων, δηλαδή του 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους και την επιστροφή 155.962 εργαζομένων, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή, στην εργασία τους. 

paok-xanthi-ste

Η ώρα της κρίσης για διεκδικήσεις, που σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο ανέρχονται σε 3,9 δισ. ευρώ, πλησιάζει καθώς με βάση όλες τις ενδείξεις, η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις διεκδικήσεις των περικοπών των συντάξεων που είχαν κριθεί αντισυνταγματικές το 2015, θα δημοσιευθεί έως τα τέλη Ιουνίου. τ

Chamber-House-of-Commons-Houses-Parliament-London

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδιά του, και χωρίς αλλαγές, το νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση των δραστών τρομοκρατικών εγκλημάτων. Θα εξεταστεί από τη Βουλή των Λόρδων.

674876

Περαιτέρω σχεδιασμούς για "ουσιαστικές αλλαγές" στο σύστημα που σχετίζεται με όλους όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα, προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

1131295_h0507490_limghandler

Τη δυνατότητα ίδρυσης υδατοδρομίων από ιδιωτικούς φορείς, πέραν των λιμένων και λιμνών της χώρας, σε Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.), σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και σε τουριστικούς λιμένες (μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια), αλλά και 5% τέλος υπέρ του Δημοσίου για κάθε ναύλο ανά επιβάτη προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία