Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Νομοθεσία

Sparti_yara

Αυξημένη ζήτηση για αγροτικά εφόδια και κυρίως για λιπάσματα, μαζική προσέλευση των αγροτών στα γεωπονικά καταστήματα και μικρές αναταράξεις στη συγκεκριμένη αγορά, καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, ως συνέχεια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και της ανησυχίας που δημιουργείται ταυτόχρονα στις τάξεις του αγροτικού κόσμου για ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα.

ypoik_4

Διατάξεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων και  στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ άλλων παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση συνταξιούχων της αλλοδαπής εφόσον έρθουν να διαμείνουν μόνιμα στη χώρα μας. Ο συντελεστής για τη φορολόγησή τους ορίζοεται στο 7%. 

tilergasia-ape

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη» από τους εργοδότες οι επιχειρήσεις των οποίων παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους.

koronoios-arsi-metron-katastimata-athina

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας εισέρχεται σήμερα η οικονομία, με την επαναλειτουργία 66.010 ακόμη επιχειρήσεων και καταστημάτων, δηλαδή του 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους και την επιστροφή 155.962 εργαζομένων, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή, στην εργασία τους. 

paok-xanthi-ste

Η ώρα της κρίσης για διεκδικήσεις, που σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο ανέρχονται σε 3,9 δισ. ευρώ, πλησιάζει καθώς με βάση όλες τις ενδείξεις, η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις διεκδικήσεις των περικοπών των συντάξεων που είχαν κριθεί αντισυνταγματικές το 2015, θα δημοσιευθεί έως τα τέλη Ιουνίου. τ

Chamber-House-of-Commons-Houses-Parliament-London

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδιά του, και χωρίς αλλαγές, το νομοσχέδιο που σταματά την πρόωρη αποφυλάκιση των δραστών τρομοκρατικών εγκλημάτων. Θα εξεταστεί από τη Βουλή των Λόρδων.

674876

Περαιτέρω σχεδιασμούς για "ουσιαστικές αλλαγές" στο σύστημα που σχετίζεται με όλους όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα, προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

1131295_h0507490_limghandler

Τη δυνατότητα ίδρυσης υδατοδρομίων από ιδιωτικούς φορείς, πέραν των λιμένων και λιμνών της χώρας, σε Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.), σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και σε τουριστικούς λιμένες (μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια), αλλά και 5% τέλος υπέρ του Δημοσίου για κάθε ναύλο ανά επιβάτη προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση.

Putin_Reuters

Αναθεώρηση του συντάγματος, με σκοπό την ενίσχυση του ρωσικού κοινοβουλίου, και κυρίως την ενίσχυση της δικής του εξουσίας μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, ανακοίνωσε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαιώνοντας τις υποψίες αντιπάλων και επικριτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι δεν θα αποσυρθεί σύντομα από τη ρωσική πολιτική σκηνή.  

Fotokostic_shutterstock__516596434_web

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και επιχειρήσεων μέχρι 35% στην κεφαλαιακή σύνθεση των Αγροτικών Συνεταιρισμών και μέχρι 40% στις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις προβλέπει το νομοσχέδιο Βορίδη για τους Συνεταιρισμούς που φέρνει πρώτο σήμερα στη δημοσιότητα το Agronews.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία