BACK TO
TOP

Νομοθεσία

fvfv

Το συμφέρον του παιδιού είναι αόριστη νομική έννοια που εξειδικεύεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, στην έκθεση της επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, που εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

krasi-mpoukali_2

Με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα, παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου 2021, η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα προϊόντα.

2531ec63-28d3-43bb-8d92-1e1ddfd0e403

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και Παροχή δεύτερης ευκαιρίας» με στόχο την εφαρμογή του από το 2021 και σύμφωνα με το οποίο υιοθετείται ένα κοινό πλαίσιο και διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των οφειλών ή την πτώχευση φυσικών και νομικών προσώπων.

axies

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε Ψυχικό – Φιλοθέη αλλά και σε περιοχές της Τήνου και της Εκάλης προχωρεί το οικονομικό επιτελείο μετά τις εισηγήσεις των εκτιμητών που όρισε το υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε συμμόρφωση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι τιμές στις περισσότερες ζώνες μειώνονται, ενώ αντίθετα σε τέσσερις περιοχές έρχονται αυξήσεις στις τιμές ζώνης.

C023AB4-9C7F-6E61-829E-EDBFB538C2AE

Ένα νομοσχέδιο κομβικής σημασίας, που θα επιταχύνει τον "μεταβολισμό" της ελληνικής οικονομίας, απελευθερώνοντας πόρους που θα μπορέσουν να διοχετευθούν στην υγιή ανάπτυξη, θέτει σήμερα σε διαβούλευση η κυβέρνηση.

a885673d-e0fd-45ed-bdff-39357104cacf

Με αυξημένη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα, Τετάρτη, η Βουλή των Ελλήνων, τις δύο κρίσιμες συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία συντηρεί κλίμα έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας έτσι τις ευρωπαϊκές κυρώσεις να δείχνουν μονόδρομος.

ee_1__1_

Το στοίχημα της απορρόφησης και της χρηστής διαχείρισης του πολύ μεγάλου πακέτου των σχεδόν 70 δισ. που θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης καλείται τώρα να κάνει πράξη η Αθήνα, μετά την κερδισμένη «μάχη» των πέντε ημερών στις Βρυξέλλες.

ypoik_4

Διατάξεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων και  στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ άλλων παρέχει κίνητρα για την προσέλκυση συνταξιούχων της αλλοδαπής εφόσον έρθουν να διαμείνουν μόνιμα στη χώρα μας. Ο συντελεστής για τη φορολόγησή τους ορίζοεται στο 7%. 

tilergasia-ape

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη» από τους εργοδότες οι επιχειρήσεις των οποίων παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους.

koronoios-arsi-metron-katastimata-athina

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας εισέρχεται σήμερα η οικονομία, με την επαναλειτουργία 66.010 ακόμη επιχειρήσεων και καταστημάτων, δηλαδή του 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους και την επιστροφή 155.962 εργαζομένων, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή, στην εργασία τους. 

paok-xanthi-ste

Η ώρα της κρίσης για διεκδικήσεις, που σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο ανέρχονται σε 3,9 δισ. ευρώ, πλησιάζει καθώς με βάση όλες τις ενδείξεις, η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις διεκδικήσεις των περικοπών των συντάξεων που είχαν κριθεί αντισυνταγματικές το 2015, θα δημοσιευθεί έως τα τέλη Ιουνίου. τ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία