BACK TO
TOP
Τράπεζες

Άνοιξαν οι αιτήσεις για νέα αγροτικά δάνεια έως 25.000 ευρώ

Eνεργοποιήθηκε εκ νέου το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξιοποίηση των πρόσθετων πόρων που διέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύψους 40 εκ. ευρώ.

tameio-mikropistoseon-protogenous-tomea

5204
11

Άνοιξαν οι αιτήσεις για νέα αγροτικά δάνεια έως 25.000 ευρώ με 7ετή αποπληρωμή

Το Ταμείο, με συνολικούς πλέον δημόσιους πόρους 61,5 εκ. ευρώ, διαμορφώνει συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους έως 107 εκ. ευρώ. 

Παρέχει τη δυνατότητα δανείων έως 25.000 ευρώ σε αγροτικές επιχειρήσεις συνδυασμένα με επιδότηση επιτοκίου για τα 2 πρώτα έτη και κάλυψη δαπανών mentoring. 

Χθες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφών των Επιχειρησιακών Συμφωνιών με τις 7 συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Παγκρήτια, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων) επομένως το Ταμείο είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά για υποβολή αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας KYC - Know Your Customer της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δημιουργήθηκε για να παρέχει συγχρηματοδοτούμενα δάνεια προκειμένου να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο. 

Ο στόχος του Ταμείου υλοποιείται μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους, αφού το 50% του κεφαλαίου κάθε δανείου είναι άτοκο, καθώς χρηματοδοτείται από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου, επεσήμανε: 

«Ο αγροτικός κλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως κεντρικός αναπτυξιακός φορέας της χώρας, στηρίζει την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, πάνω στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα προσηλωμένη στον στόχο της για διεύρυνση του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση και κάλυψη των νέων και αυξανόμενων αναγκών τους, συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού και μεταποιητικού κλάδου, ανταποκρίνεται με σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία μειώνοντας σημαντικά το τελικό κόστος δανεισμού».


Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

11-03-2024 15:08Mario

Βρε παιδια οταν πατε να παρετε δανειο απο τραπεζα , το παιχνιδι παιζεται με ανοιχτα τα χαρτια, αμφοτερα μερη ξερουν τους κανονες του παιχνιδιου. Οι τραπεζες δεν φταινε, αλλα κατι αγροτοπατερες που χρεωναν τις ενωσεις και υστερα οι πολιτικοι για φηψοθηρικους λογους διεγραφαν ή χαριζαν αυτα τα χρεη. Ενω οι τραπεζες ξεζουμουσαν τους επιχειρηματιες, οχι τους ιδιωτες γιατι αυτοι οι ιδιωτες δεν εχουν στον ηλιο μοιρα. Εσεις τωρσ αν νομιζετε οτι ζειτε ζε εναν αλτρουιστικο κοσμο, μαλλον ονειροπολειτε. ΚΑΛΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Απάντηση

01-03-2024 20:23Δημήτρης Αγγελαινας

Δώστε δάνεια,και μετά δώστε τα σε ξένα φαν και έπειτα πάρτε τα σπίτια από το κόσμο.παλιοκοπριτες.αλλα δε φταίτε εσείς,φτεμε εμεις

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

01-03-2024 19:02sarakatsanos

Δάνεια υπήρχαν παντα απ ανέκαθεν υπάρχουν και τώρα θα υπάρχουν και στο Μέλλων. Είναι προιον της ελευθερης οικονομίας. Κανεις δεν πιεζει κανέναν να παρει δάνειο αρκεί ιο καθενας να φτάνει ως εκεί που έχει δυνατότητες Σήμερα τα πργματα στον πρωτογενη τομέα είναι δυσκολα και χρειάζεται προσοχή γιατί κανεις δεν ξέρει τι ξημερωνει. Δεν χρειάζεται αφορισμός των παντων αλλ περισυλλογη και σκέψη.

Απάντηση

01-03-2024 17:46Πιτσικαμορτης

ΠΆΡΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΌΣΜΕ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

01-03-2024 13:55Έλλην

Το σχέδιο εξόντωσης μας προχωράει σταθερά κόβουν της επιδοτήσεις ρίχνουν της τιμες των προϊόντων μας δεν πληρώνουν ούτε ζημιές ούτε συνδεδεμένες και μας προσφέρουν δάνεια μας σπρώχνουν στης τράπεζες για να μας πάρουν τα πάντα έτσι στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα αυτό θεωρούν ανάπτυξη την καταστροφή μας και τον πλουτίσμο τους

Απάντηση

01-03-2024 13:49Νίκος.

Ρε.ξεφτυλες.πατε.να.διαλυσετε. Τέλειος.τελειος.το.φτωχο.λαο. Παλιό.τερατα.καλα.κανετε. Αφού.σας.ψηφηζουνε.τετοια. Και.χειροτερα.αν.υπαρχει. Θεός.να.τα.πληροσετε. Αυτά.που.μας.κανετε.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία