BACK TO
TOP
Πληρωμές

Προς αναβολή για μετά το Πάσχα ενισχύσεις ύψους 85 εκατ. ευρώ στα ζωικά

Ανατροπή, μάλλον δυσάρεστη, στις πληρωμές που περιμένει την επόμενη εβδομάδα ο αγροτικός κόσμος δείχνει να φέρνει η ανάρτηση της υφυπουργού Φωτεινής Αραπατζή στο facebook.

προβατα-εα-2_2

58
22

Προς αναβολή για μετά το Πάσχα ενισχύσεις  ύψους 85 εκατ. ευρώ  στα ζωικά λόγω  αδυναμιών του ΟΣΔΕ

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλά για πληρωμή  30,9 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής και συμπληρωματική πληρωμή υπολοίπων μετά από ενστάσεις για τις συνδεδεμένες που πληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. Το ζητούμενο είναι ότι οι μέχρι σήμερα πληροφορίες έκαναν λόγο για πίστωση και των συνδεδεμένων στη ζωική παραγωγή, οι οποίες κατά το σύνηθες γίνονται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (με εξαίρεση την περσινή χρονιά που καθυστέρησε πάνω από δύο εβδομάδες η πίστωση για τη συνδεδεμένη στα βοοειδή). 

Φαίνεται πως η εμπλοκή με το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΣΔΕ το τελευταίο διάστημα δεν διευκόλυνε τη διαδικασία των διοικητικών των Περιφερειακών υποκαταστημάτων του Οργανισμού Πληρωμών που καλούνταν να ολοκληρώσουν τους διασταυρωτικούς ελέγχους ώστε να είναι έτοιμα τα στοιχεία για να τρέξει η πληρωμή. 

Σημειωτέον ότι και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, από το βήμα της Βουλής σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη μίλησε για πληρωμές λέγοντας ότι «οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις θα έχουν πληρωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, 27-28 Απριλίου» συμπληρώνοντας ακόμα πιο αόριστα ότι «μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνουν πληρωμές ακόμα 352 εκατ. ευρώ».

Η ουσία είναι ότι υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λόγω της διάρκειας της πανδημίας και της έλλειψης ρευστότητας που πλέον πνίγει τον αγροτικό κόσμο, οι κτηνοτρόφοι έχουν αρχίζει να φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς χρήματα για αρκετό καιρό ακόμα, αφού οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα ζωικά αποτελούν μια σημαντική ανάσα για τον κλάδο της τάξης των 55 εκατ. ευρώ περίπου για τους αιγοπρβατοτρόφους και 35 εκατ. ευρώ για τους βοοτρόφους

Τέλος, να σημειωθεί ότι για το 2020, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνδεδεμένη στο αιγοπρόβειο θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, κάτι παραπάνω από 10 ευρώ το ζώο και η αντίστοιχη ενίσχυση για τα βοοειδή κατάτι μειωμένη από πέρυσι περί τα 150 ευρώ το κεφάλι. 

 

Η ανάρτηση της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή έχει ως εξής: 

Συνδεδεμένες ενισχύσεις ύψους έως και 30.909.908 ευρώ θα πληρωθούν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 28/04/2021 σε επίπεδο χώρας, οι παραγωγοί: 

- ρυζιού

- σακχαρότευτλων

- βιομηχανικής τομάτας 

- σπόρων σποράς 

- σπαραγγιών 

- πορτοκαλιών χυμοποίησης 

- ροδάκινων χυμοποίησης 

- κορινθιακής σταφίδας 

Την ίδια μέρα θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή υπολοίπων από ελέγχους και ενστάσεις για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις:

- σκληρού σίτου

- ειδικής ενίσχυσης βάμβακος

- πρασινίσματος 

- βασικής ενίσχυσης

- ενίσχυσης γεωργών νεαρής ηλικίας

- βρώσιμων οσπρίων 

- κτηνοτροφικών ψυχανθών

- σανοδοτικών ψυχανθών

- καρπών με κέλυφος 

- μήλων

Σχόλια (22)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2021 21:45Λευτέρης

Θέλουν να διώξουν τους μικρούς κτηνοτρόφους για να βάζουν τζαμαρίες Φ.β

Απάντηση

24-04-2021 22:04Γιώργος από θεσπρωτια

οι αγρότες πεινάμε και εσείς τους έχετε γραμμένους όπως θα σας γράψουν και αυτοί στις εκλογές.Ντροπη !

Απάντηση

24-04-2021 07:52ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΜΤΝΠΝΓΣΣΚΤΧΡΣΤΣΣ!!! Αλήτες πάντα!Κομματόσκυλα και εδω μέσα άφθονα!Ούστ κλεφτρόνια11

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

23-04-2021 16:54Γιώργος

Με τους 5000 χιλ κτηνοτρόφους που δεν πήραν την ενίσχυση για τον κορωνοιο τι θα γίνει;

Απάντηση

22-04-2021 22:14Νίκη

Υπάρχουν αδιαθετα προϊόντα σε Αποθήκες των αγροτών εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει δοθεί καμία ενίσχυση και μάλιστα σε ορεινές περιοχές και πήραν 40000€ κορωνοενισχυση επαγγελματίες που παρουσίαζαν τζίρο εφόσον δούλευαν!!! Αδικία, ανισότητες που δεν έχουν καμία λογική υπόσταση....

Απάντηση

22-04-2021 22:07Νίκη

Πώς φαίνονται ποιοί πήραν κωρονοενίσχυση!!!Οι υπόλοιποι ας πεθάνουν,...

Απάντηση

22-04-2021 21:40Γιαννης

Άρε σκατοAgro news μόνο τα σχόλια των σκατοσυριζεων αφήνεις που κράζουν την κυβέρνηση ουστ σκατοεφημεριδα

Απάντηση

22-04-2021 19:51Γιαννης

Ναι ναι την επόμενη φορά ψηφίστε τον ΣΥΡΙΖΑ παλι θα περνετε τις ενισχύσεις προκαταβολικά για τις τρεις επόμενες χρονιές άντε μην πω κάνα βαρύ στους προλαλήσαντες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

22-04-2021 18:54Βασίλης

Πρώτη φορά στα χρονικά η βασική ενίσχυση να πληρώνεται τόσο αργά.... σίγουρα θέλουν να ισοπεδώσουν τον αγροτικό κόσμο! Είναι ντροπή και ανευθυνότητα να ανακοινώνει αλλά ο υπουργός και άλλα η υφυπουργός!!! εάν δεν μπορείτε πάτε για εκλογές!!! Είναι πιο ηθικό!!!

Απάντηση

22-04-2021 17:41Χρήστος

Εξαγγελίες:Νέοι αγροτες σχέδια βελτίωσης πληρωμές προγράμματα άνθρακας ο θησαυρός μουφα ευτυχώς συνάδελφοι που πήρε τα λεφτά αυτή η Αγία gaia επιχειρην και πάει πετώντας το οσδε σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού η απόλυτη ξεφτίλα αίσχος να τους χαίρεστε

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα