Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Δηλώσεις και για μη καλυπτόμενες ζημιές θα δέχεται ο ΕΛΓΑ

Το πράσινο φως για να δέχεται δηλώσεις ζημιών και να διεξάγει και τις σχετικές εκτιμήσεις για κινδύνους, οι οποίοι δεν καλύπτονται σήμερα από τον κανονισμό, όπως για παράδειγμα εκείνες που καταγράφονται στο προανθικό στάδιο για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, θα ανάψει ο ΕΛΓΑ, χωρίς, όμως, να αναλαμβάνει και την αποζημίωσή τους.

aa4f4a174c65fa0b7254f573876087e6_XL

Λεωνίδας Λιάμης

4008
4

 Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews οριστικοποιήθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ασφαλιστικού φορέα, το πρωί της Δευτέρας 31 Μαΐου και αφορά καλλιέργειες όπως τα κεράσια και τα μήλα, τα οποία αντιμετώπισαν φέτος σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο Οργανισμός να καταγράψει με ακρίβεια τις ζημίες που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή και να τις εξατομικεύσει, ενώ για τις αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν, όπως διευκρινίζεται, οι πόροι θα καλυφθούν από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 140 εποχικών γεωπόνων, ώστε να συνδράμουν στο έργο του ασφαλιστικού φορέα. Από αυτούς, 68 προορίζονται για το κατάστημα της Βέροιας, 25 στην Κοζάνη, από 15 σε Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, 9 στην Πάτρα, 5 στην Τρίπολη, και από τρεις σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

01-06-2021 07:06Ειρηνη

Και πολύ σωστά θα πράξουν.προβλεψη όμως για τους ανταποκριτές δεν βλέπω,οι οποίοι δεν θα αποζημιωθούν για το σύνολο της εργασίας τους.

Απάντηση

31-05-2021 23:07ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

ΠΣΕΑ 2017 Κιλκίς....κάποιο νέο;;;

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία