BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μέχρι τις 12 Ιουνίου κατάθεση παραστατικών για επιδότηση κυψελών

Κατ' εξαίρεση, για το μελισσοκομικό έτος 2020, οι δικαιούχοι των δράσεων επιδότησης αντικατάστασης κυψελών καταθέτουν μέχρι τις 12 Ιουνίου στο οικείο Κέντρο Μελισσοκομίας τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

beez

50
0

Η ημερομηνία αυτή αφορά όσους μελισσοκόμους προχώρησαν σε αιτήσεις για τις Δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας» (η διορία αιτήσεων έληξε μέσα στον Μάιο).

Επιπλέον, στην τροποποιητική απόφαση, αναφέρεται πως κατ’ εξαίρεση για το μελισσοκομικό έτος 2020, η λήξη της ισχύος του μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δεν θα αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού. Ειδικότερα, όσον αφορά τους δικαιούχους της δράσης «Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας», θα ενισχυθούν και μετακινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση, εφόσον ο τόπος μετακίνησης δηλώνεται εκ μέρους του δικαιούχου και οι μετακινούμενες κυψέλες παραμένουν στον τόπο μετακίνησης τους, όπως αυτός δηλώνεται, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων επιτόπιων ελέγχων.

Αναλυτικά η τροποποιητική απόφαση αναφέρει:

Άρθρο 1

Η 137/102856/14-4-2020 κοινή απόφαση του Υπουργού και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τροποποιείται ως ακολούθως:

α) Στο άρθρο 2 προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής: «8. Κατ’ εξαίρεση για το μελισσοκομικό έτος 2020, η λήξη της ισχύος του μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δεν αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος μελισσοκόμος έχει αιτηθεί τη θεώρηση του, αλλά αυτή καθίσταται αδύνατη χωρίς δική του υπαιτιότητα, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα εξαιτίας του COVID-19.».

β) Η παράγραφος 4 του άρθρου 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση, για το μελισσοκομικό έτος 2020, η υποβολής της αίτησης - δήλωσης της παραγράφου 2 πραγματοποιείται μέχρι τις 29/05/2020.».

γ) Στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 προστίθεται το εξής εδάφιο: «Κατ’ εξαίρεση, για το μελισσοκομικό έτος 2020, οι δικαιούχοι καταθέτουν μέχρι τις 12/06/2020 στο οικείο Κέντρο Μελισσοκομίας τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών με ημερομηνία έκδοσης από 01/08/2019 έως και 12/06/2020.».

Άρθρο 2

Η 132/102859/14-4-2020 κοινή απόφαση του Υπουργού και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τροποποιείται ως εξής:

α) Στην παράγραφο 9 του άρθρου 2 προστίθεται το εξής εδάφιο: «....και είναι επιλέξιμες ακόμα και στην περίπτωση που η άφιξη στον τόπο μετακίνησης έχει πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράσης, εφόσον ο τόπος μετακίνησης δηλώνεται εκ μέρους του δικαιούχου σύμφωνα με τις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 3 και οι μετακινούμενες κυψέλες παραμένουν στον τόπο μετακίνησης τους, όπως αυτός δηλώνεται, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων επιτόπιων ελέγχων.».

β) Στο άρθρο 2 προστίθεται παράγραφος 10 ως εξής: «10. Κατ’ εξαίρεση για το μελισσοκομικό έτος 2020, η λήξη της ισχύος του μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δεν αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος μελισσοκόμος έχει αιτηθεί τη θεώρηση του, αλλά αυτή καθίσταται αδύνατη χωρίς δική του υπαιτιότητα, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα εξαιτίας του COVID-19.».

γ) Η παράγραφος 4 του άρθρου 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση, για το μελισσοκομικό έτος 2020, η υποβολής της αίτησης - δήλωσης της παραγράφου 2 πραγματοποιείται μέχρι τις 29/05/2020.».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία