BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Ο Μέσι επεκτείνει την επιρροή του πέρα από τα γήπεδα υπέρ του πλανήτη

Ο Λιονέλ Μέσι ένωσε τις δυνάμεις του με την οργάνωση Join the Planet για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

canadian-premier-league-lionel-messi-2024

19
0

Σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, ο αστέρας του ποδοσφαίρου της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το περιβαλλοντικό ίδρυμα «για να φροντίσει τον πλανήτη».

Θέλει να επεκτείνει τη θετική του επιρροή πέρα από το γήπεδο του ποδοσφαίρου, συλλέγοντας πιθανότατα χιλιάδες τόνους πλαστικών από τις ακτές σε όλο τον κόσμο, μετατρέποντάς τα σε ένα εξατομικευμένο γλυπτό του ιστορικού αριστερού ποδοσφαιρικού του παπουτσιού.

Η πρώτη πρωτοβουλία του ιδρύματος θα περιλαμβάνει τον καθαρισμό του ποταμού Παρανά στο Ροζάριο της Αργεντινής.

«Ο ρόλος του Λιονέλ Μέσι ως πρώτου πρεσβευτή του Join The Planet φέρνει μια απαράμιλλη επιρροή στον παγκόσμιο πολιτισμό», λέει ο Τόμας Κίμπερ, διευθυντής του Ιδρύματος Join the Planet και ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Karün, προσθέτοντας ότι «Η συμμετοχή του Μέσι σημαίνει ότι προσεγγίζει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν συμμετέχουν στη συζήτηση για το περιβάλλον. Ανυπομονούμε για τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η υπεράσπισή του στους κοινούς μας στόχους».

Ένα γλυπτό κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά

Κατασκευασμένο με ανακυκλωμένα υλικά από την Παταγονία, την Ινδονησία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και τη Γκάνα, το πέλμα ενσωματώνει ανακυκλωμένο νάιλον πλαστικό από πεταμένα δίχτυα αλιείας, ανακυκλωμένο πλαστικό πολυπροπυλενίου που προέρχεται από πεταμένα σχοινιά και καπάκια μπουκαλιών, καθώς και ανακυκλωμένο fiberglass για ανθεκτικότητα.

Το πρώτο στο είδος του συλλεκτικό γλυπτό του διάσημου αριστερού παπουτσιού του Μέσι, που παράγεται σε συνεργασία με τη μάρκα Karün με έδρα την Παταγονία, ηγέτιδα στα βιώσιμα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

«Με προσπάθεια και με αίσθημα κοινότητας, μπορούμε να φροντίσουμε τον πλανήτη», είπε σε δήλωση που μοιράστηκε με το Euronews Green.

Η Join The Planet είναι μια μάρκα που επαναχρησιμοποιεί τα απορριπτόμενα υλικά σε πολύτιμα προϊόντα. Στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο που μπορούν να προστατεύσουν και να αναγεννήσουν τα φυσικά οικοσυστήματα μέσω της εργασίας με τις τοπικές κοινότητες.

Συνεργαζόμενο με διάσημα δημόσια πρόσωπα για να ενισχύσει την εμβέλειά του και να εμπνεύσει την παγκόσμια συμμετοχή, το Join the Planet αξιοποιεί τις συνεργατικές προσπάθειες για να ανοίξει το δρόμο για τη βιώσιμη αλλαγή.

πηγή: ot.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία