BACK TO
TOP
Ιστορία

Έφυγε ο «γλυκός συμμορίτης» Τάκης Μόσχος

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών το Μεγάλο Σάββατο (29/04) ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που τον είχαν βυθίσει σε κώμα τους τελευταίους μήνες.

atakhsmosxosglukiasummoria3

38
0

Ο «Αργύρης» της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία» (1983) του Ν. Νικολαΐδη, ο «Ναπολέων Λαπαθιώτης» της ταινίας «Μετέωρο και Σκιά» (1985) του Τάκη Σπετσιώτη τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Σκόπελο, μια ήσυχη ζωή, σκηνοθετώντας ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του νησιού, την οποία είχε ο ίδιος ιδρύσει. Είχε μιλήσει δημόσια για τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1951, σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.

Eurokinissi

Επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως μοντέλο και στη συνέχεια πέρασε στη μεγάλη οθόνη με τον «Άγγελο» (1982) του Γ. Κατακουζηνού, την πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα  της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα.

Eurokinissi

Ανάμεσα στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, που ήταν πυκνές τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, ξεχωριστός ήταν ο ρόλος του στη σειρά του Αντρέα Θωμόπουλου «...στο camping...» (1989), ενώ συμμετείχε στo μίνι σίριαλ του NBC (1984) για τους A' Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» (2014) του Ν. Τριανταφυλλίδη, ενώ στο θέατρο η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (2018).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sansimera.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία