BACK TO
TOP
Κοινωνία

Διαδοχικά κύματα ψύχους στη χώρα τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν τις επόμενες μέρες τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

xioniaaa

52
0

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τoπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα Δευτέρα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η ψυχρή μεταβολή του καιρού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από την Τρίτη (9/1) το απόγευμα με τους βοριάδες να επιστρέφουν μετά από ημέρες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο το βράδυ της Τρίτης οπότε αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην Πάρνηθα. Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό και την Τετάρτη και θα παραμέινει σε χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως την Κυριακή με αρνητικές θερμοκρασίες να αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρο Κολυδά το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα με θυελλώδεις βοριάδες. Χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές αλλά την Τετάρτη εξασθένηση. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εκδηλωθούν πολλές βροχές και η Κρήτη, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Γιώργο Τσατραφύλλια, τις επόμενες μέρες δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.
Το πρώτο κύμα ψύχους αναμένεται την Τρίτη (9/1) και θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς, με θυελλώδεις ανέμους που θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα. Το επόμενο σαββατοκύριακο θα έρθει και το δεύτερο κύμα, το οποίο αναμένεται να είναι και ισχυρότερο. Πέρα από τη νέα πτώση της θερμοκρασίας (μέχρι και 3 βαθμούς), δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και στα βουνά της Αττικής και ίσως στα βόρεια προάστια.

πηγή: protothema.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία