BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Μποστάνι Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Η ΜΚΟ Ευρωπαϊκό Χωριό και το Impact Ηub Athens προσκαλούν στη δημιουργία κοινότητας μέσω της αλληλεπίδρασης καλλιεργητών που σέβονται το περιβάλλον και τη γη και καταναλωτών που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα.

adhmotikhagorakypselhs

76
0

Παράλληλα, αναπτύσσεται μια ηλεκτρονική αγορά όπου η κοινότητα θα διαδρά ψηφιακά εφτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα και θα συμβάλει στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών και τη μείωση της σπατάλης τροφής.

Οι καταναλωτές θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα την ημέρα λειτουργίας της ανοιχτής αγοράς, κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) ή θα μπορούν να κάνουν εκεί απευθείας τις αγορές τους από τους παραγωγούς.

Ακόμη, θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια και επισκέψεις σε αγροκτήματα.

Πληροφορίες για παραγωγούς/καλλιεργητές: mpostanikypselis@gmail.com μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2019.



Λίγα λόγια για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε το Μάιο του 2015 ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους. Με βάση τα αποτελέσματα ο Δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς – με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμο όσο και κοινωνικά επωφελές. Το Impact Hub Athens, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει  τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό́, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η λειτουργία της ΔΑΚ είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του διαχειριστή, Impact Hub Labs ΜΚΟ.

Τα νέα καταστήματα και οι κοινωνικοί φορείς της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι:

WISE GREECE
Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

FLOWER POWER
Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ
Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.

BIOHIVE
Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

SECOND HAND SHOP ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF - ΚΑΝΤΙΝΑ
Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και γεύσεων.

CREATORS OF COSMOS
Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας για ανακάλυψη της ζωής μέσα από το παιχνίδι.

ΓΚΑΛΕΡΙ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ‘Μαργαρίτα’.

ΕΕΛΛΑΚ

Μαθήματα ρομποτικής, προγραμματισμού και ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από το πρόγραμμα Code and Create, για νέους, παιδιά και οποιονδήποτε θα ήθελε να μάθει και να πειραματιστεί με σύγχρονες τεχνολογίες.

The Danish Refugee Council
Προσφέρει υπηρεσίες – κοινωνικές και νομικές και διοργανώνει πολυπολιτισμικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες, με σκοπό την ένταξη και την κατανόηση της διαφορετικότητας.

Caritas Hellas

Παρέχει συμβουλευτικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες (μαθήματα ελληνικών).

Κυψέλη Μουσικής

Μαθήματα χορωδίας και κλασσικών μουσικών οργάνων σε ομάδες με σκοπό την αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση, την ανάπτυξη κοινότητας και ομαδικών δεξιοτήτων για παιδιά 5-17 χρόνων από κάθε θρησκεία και εθνικότητα.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

athens.impacthub.net/αγορά-κυψέλης

www.facebook.com/agorakypselis

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία