Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ακόμα 80 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία, χιλιάδες παραμένουν εκτός

Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ, φτάνοντας το συνολικό ποσό στα 200 εκατ. ευρώ δέσμευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας, ποσό που και πάλι όμως υπολείπεται σημαντικά από το αιτούμενο ποσό των συνολικά 655 εκατ. ευρώ αφήνοντας μία «ουρά» χιλιάδων επιλαχόντων.

Με προσκόμιση τιμολογίων το πριμ στη Βιολογική ζητούν οι παραγωγοί

Γιώργος Κοντονής

3030
3

Η ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρει πως το ποσό αυτό θα κατανεμηθεί στις περιφέρειες που διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό όπως είναι η Ήπειρος, η Ανατολική Μακεδονία Θράκη, η Δυτική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Σημειώνεται εδώ πως στο τέλος της ανακοίνωσής του το υπουργείο φαίνεται να παραδέχεται, πλαγίως τουλάχιστον, πως ο υπολογισμός των ενισχύσεων είναι λάθος, όπως είχε γράψει η Agrenda, καθώς το ποσό που δεσμεύεται ανά δικαιούχο είναι το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά μπορεί να λάβει και όχι αυτό που πράγματι δικαιούται. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι από τους επιλαχόντες θα μπορούσαν να είχαν ήδη ενταχθεί.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

Μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και την υποβολή συνολικά 37.826 αιτήσεων με αιτούμενο ποσό 655 εκατ. ευρώ για ενίσχυση στη φυτική βιολογική παραγωγή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να προχωρήσει σε υπερδέσμευση χρηματοδότησης, όπως είχε προαναγγείλει.

Συγκεκριμένα, πέραν του προϋπολογισμού των 120 εκατ. ευρώ, το ΥπΑΑΤ εξασφάλισε και πρόκειται να δεσμεύσει άλλα 80 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις περιφέρειες όπου διαπιστώνεται το μικρότερο ποσοστό κάλυψης των αιτούντων από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί σε αυτό το σημείο ότι, στους πίνακες των αποτελεσμάτων, το ποσό που δεσμεύεται ανά δικαιούχο είναι το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που δυνητικά μπορεί να λάβει. Οι πληρωμές, όμως, ανά δικαιούχο πραγματοποιούνται με βάση τις καλλιέργειες που δηλώνονται ετησίως στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και όχι το μέγιστο δεσμευμένο ποσό της σύμβασης.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

25-04-2019 12:56Γιαννης

Μπράβο στους παραπάνω προλαλήσαντες και λίγα λετε

Απάντηση

24-04-2019 20:54Tzekos

ΛΥΠΑΜΑΙ ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ..ΣΤΗΝ .ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΝΑΓΓΕΛΘΗΣΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠ... ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΑΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.....ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ... ΕΛΕΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ.......... ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ............Κ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ..... ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΟΛΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Κ ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ Κ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ..Κ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΛΑΘΟΣ........ΣΤΙΡΗΞΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ... ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΚΑΠ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ......Κ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ.... ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΣ ΤΡΩΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ....

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία