BACK TO
TOP
Προγράμματα

Σύντομα ολοκληρώνεται η εξέταση ενστάσεων Σχεδίων Βελτίωσης λέει η ΠΟΓΕΔΥ

Να πραγματοποιηθεί η όσο των δυνατόν γρηγορότερη εκδίκασή των ενστάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης καλεί η ΠΟΓΕΔΥ, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ήδη κάποιες από τις περιφέρειες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό στην εξέταση των ενστάσεων και σχεδόν έχουν τελειώσει.

Trakter-New-Holland_6

Γιώργος Κοντονής

393
1

Αφορμή για το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΟΓΕΔΥ είναι η λήξη της διορίας για τις ενστάσεις σε κάποιες Περιφέρειες που είχαν δώσει μία ακόμη μικρή παράταση μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Αναλυτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων αναφέρει:

Λήγει σήμερα και η τελευταία εξαιτίας του COVID19 παράταση της προθεσμίας υποβολής των ενδικοφανών προσφυγών (ενστάσεων) για τα Σχέδια Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1-Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Οι συγκεκριμένες εννέα περιφέρειες συγκεντρώνουν την συντριπτική πλειοψηφία των προτάσεων που υποβλήθηκαν πανελλαδικά και δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν άφησε ανεπηρέαστη και την διαδικασία των ενστάσεων η οποία συνέπεσε χρονικά με αυτήν.

Η ΠΟΓΕΔΥ, από την αρχή της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο υπομέτρο 4.1 και στη συνέχεια στην διαδικασία της αξιολόγησης αυτών, έκανε πολλές παρεμβάσεις και στάθηκε αρωγός στο Yπουργείο, στους συναδέλφους και στους υποψηφίους.

Υποστηρίξαμε με σθένος αυτούς που συγκροτημένα συμφέροντα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν και ενθαρρύναμε με τον πλέον θερμό τρόπο τους συναδέλφους να μετάσχουν πανελλαδικά στις αξιολογήσεις των προτάσεων. Τέλος, με την λήξη της Agrotica 2020, αφού επισημάναμε την επιτυχία της αξιολόγησης, επισημάναμε και κάποια προβληματικά σημεία σε ότι αφορά την ανισομερή κατανομή των κονδυλίων.

Σήμερα, ευελπιστώντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα, καλούμε τους συναδέλφους που συμμετέχουν στις Eπιτροπές ενστάσεων, παίρνοντας όλες τις δυνατές προφυλάξεις, να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την όσο των δυνατόν γρηγορότερη εκδίκασή τους. Ήδη κάποιες από τις περιφέρειες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό στην εξέταση των ενστάσεων και σχεδόν έχουν τελειώσει. Παράλληλα καλούμε τις υπηρεσίες των συναδέλφων να κάνουν το παν δυνατόν για την διευκόλυνση του έργου τους. Πρέπει να τους παρέχουν όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και προσωρινή απαλλαγή από άλλα αντικείμενα εάν απαιτείται, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο τεράστιο έργο που καλούνται άμεσα να διεκπεραιώσουν.

Τέλος, ενημερώνουμε τους συναδέλφους πως ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νος Σκρέκας, δεσμεύτηκε προς την ΠΟΓΕΔΥ για την ταχεία πληρωμή των αξιολογητών των Σχεδίων βελτίωσης με την λήξη της διαδικασίας εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών. Η δέσμευση αυτή προς την Ομοσπονδία μας κρίθηκε αναγκαία, καθώς δυστυχώς οι ψίθυροι και οι φήμες πολλές φορές δημιουργούν ένα κλίμα αναξιοπιστίας και αποπροσανατολίζουν τους εργαζομένους από τα πραγματικά προβλήματα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-06-2020 14:25Κατερινα Αντωνιαδη

Πινακας ενστασεων σχεδιων βελτιωσης στερεα ελλαδα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις