Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προς υπογραφή οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Την υπογραφή Λιβανού, περιµένει η οριστική λίστα µε τους δικαιούχους Αναδιάρθρωσης και µετατροπής αµπελουργικών εκτάσεων 2020-2021, που θα επιτρέψει στους τελικούς δικαιούχους να προχωρήσουν στις εργασίες εκρίζωσης, οι οποίες θα πρέπει να πραγµατοποιηθούν το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Anadiarthrwsi-ampelwna-3

40
0

Πληροφορίες αναφέρουν πως η σχετική λίστα έχει αποσταλεί προς υπογραφή από το αρµόδιο Τµήµα Αµπέλου από τα µέσα ∆εκεµβρίου, µε τους αµπελουργούς να περιµένουν ακόµα τη δηµοσίευσή της ώστε να προχωρήσαν µε σιγουριά στις απαιτούµενες εκριζώσεις.

 

Το χρονοδιάγραµµα εργασιών και πληρωµής της ενίσχυσης

Μετά την εκρίζωση, στη συνέχεια η εκάστοτε ∆ΑΟΚ προβαίνει στη χορήγηση άδειας αναφύτευσης στον δικαιούχο και ακολουθεί η διαδικασία φύτευσης που θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί το αργότερο έως και τις 10 Ιουνίου 2021, προκειµένου η οικονοµική ενίσχυση να καταβληθεί άπαξ χωρίς την σύσταση εγγυητικής επιστολής. ∆ιαφορετικά, η ενίσχυση καταβάλλεται προκαταβολικά, εφόσον έχει επιβεβαιωθεί η έναρξη της υλοποίησης του και έχει συσταθεί από τον δικαιούχο - παραγωγό η σχετική εγγύηση. Το αργότερο µέχρι τις 10 Ιουλίου 2021 θα πρέπει όλοι οι αµπελουργοί να έχουν πληρωθεί τις ενισχύσεις τους σύµφωνα µε το θεσµικό πλαίσιο (ΦΕΚ Β'/2096/2019).

Η κατανοµή των κονδυλίω , ανέρχεται στο σύνολο της χώρας σε 10.937.068,85 ευρώ και αφορά την αναδιάρθρωση 7.398,50 στρεµµάτων, σύµφωνα µε την προσωρινή κατάταξη των δικαιούχων.

 

Από 1η Μαρτίου αιτήσεις για το νέο πρόγραµµα 2021-2022

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου 2021 και θα µείνουν ανοιχτές έως τις 25 Μαΐου. ∆ικαιούχοι του προγράµµατος είναι φυσικά ή νοµικά πρόσωπα, οµάδες και οργανώσεις παραγωγών, που καλλιεργούν οινοποιήσιµες ποικιλίες αµπέλου ή διαθέτουν άδειες φύτευσης από µετατροπή ή άδειες αναφύτευσης. Η ενίσχυση για εκρίζωση-αναφύτευση ξεκινά από τα 1.020 ευρώ το στρέµµα και φτάνει στις περιπτώσεις των ορεινών περιοχών τα 1.450 ευρώ το στρέµµα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία