BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προδημοσίευση προκήρυξης των Νέων Αγροτών τέλη Φλεβάρη

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προδηµοσίευση του προγράµµατος των Νέων Αγροτών επεξεργάζεται αυτό το διάστηµα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ και όπως αναφέρουν στην Agrenda τα αρµόδια στελέχη της Μονάδας Επενδύσεων η προδηµοσίευση θα γίνει πριν ανοίξουν οι αιτήσεις ΟΣ∆Ε 2021 και το νωρίτερο στα τέλη Φεβρουαρίου.

58

Γιώργος Κοντονής

86
22

Προδημοσίευση προκήρυξης των Νέων Αγροτών με πριμ 35.000 ευρώ τέλη Φλεβάρη

Τέλη Φεβρουαρίου η  προδημοσίευση της  προκήρυξης των Νέων  Αγροτών με αυξημένο πριμ στα 35.000 ευρώ


«Ελπίζουµε να προχωρήσουµε µέχρι τέλος του µήνα µε την προδηµοσίευση», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα αρμόδια στελέχη τα οποία ωστόσο δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουν τις αλλαγές που εξετάζονται. Οι σχετικές αλλαγές αφορούν αυξημένο πριµ της τάξεως των 35.000 ευρώ και πολυετείς δεσµεύσεις (7-10 έτη), σε αντίθεση με το περασμένο πρόγραμμα που προέβλεπε δεσμεύσεις 3-4 ετών.

Κριτήρια επιλεξιμότητας, επιχειρηματικό σχέδιο

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν α) φυσικά πρόσωπα και β) νομικά πρόσωπα στα οποία ο αρχηγός της γεωργικής εκμετάλλευσης είναι νέος γεωργός που, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης, πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Είναι ενήλικας και δεν έχει υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας του.
  2. Εγκαθίσταται για πρώτη φορά στην εκμετάλλευση κατά το δεκαοκτάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.
  3. Υποβάλλει ΕΑΕ για το έτος 2021.
  4. Εγγράφεται στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίας αγρότης νεοεισερχόμενος στον αγροτικό τομέα, για τα φυσικά πρόσωπα, ή ως κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης, για τα νομικά πρόσωπα.
  5. Δεν έχει ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα τουλάχιστον κατά τα τελευταία 5 έτη πριν την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης.
  6. Δεν έχει εξωγεωργική απασχόληση, μόνιμη εξαρτημένη ή μη εξαρτημένη ή, αν έχει, δεσμεύεται να τη διακόψει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξέτασης της αίτησής του (εφόσον κριθεί επιλέξιμος) και πριν την ένταξή του στο μέτρο.
  7. Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν δικαιούχος μέτρων νέων γεωργών του ΠΑΑ 2007 – 2013 ή του ΕΠΑΑ-ΑΥ 2000 – 2006.
  8. Δεν έχει σύζυγο που είναι είτε επαγγελματίας αγρότης / αγρότισσα, βάσει βεβαίωσης του ΜΑΑΕ, ή έχει τις προϋποθέσεις για να οριστεί ως επαγγελματίας αγρότης / αγρότισσα από το ΜΑΑΕ, εξαιρουμένων των συζύγων των επαγγελματιών αγροτών στο τομέα της αλιείας.
  9. Δεν είναι σπουδαστής/στρια ή φοιτητής/τρια που δεν έχει συμπληρώσει τον αριθμό των προβλεπόμενων ετών φοίτησης για κάθε σχολή.
  10. Τα νομικά πρόσωπα ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό (ο νέος γεωργός μετέχει στο κεφάλαιο του νομικού προσώπου τουλάχιστον κατά 51%). Στο πρόσωπο του νέου γεωργού πρέπει να συντρέχουν όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις.
  11. Η γεωργική εκμετάλλευση πρέπει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του τόπου της μόνιμης κατοικίας του/της αρχηγού της εκμετάλλευσης, να έχει ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) 8.000 € και να έχει περιληφθεί στην ΕΑΕ 2021.
  12. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης. Η διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρία έτη και μεγαλύτερη από τέσσερα. Η έναρξη της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου πρέπει να αρχίσει το αργότερο εντός εννέα μηνών από την απόφαση ένταξης. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

 

Σχόλια (22)
Προσθήκη σχολίου

23-02-2021 18:03Κώστας

Είμαι 47 γιατί να μην μπορώ να συμμετέχω σε πρόγραμμα όπως και πολλοί άλλοι αφού έχουμε τη γνώση και τη θέληση; είναι άδικο..

Απάντηση

23-02-2021 12:19ΓΙΩΡΓΟΣ

Ξέρουμε πότε ανοίγει;;

Απάντηση

18-02-2021 01:02Βασίλειος

Για να εγκριθεί σε κάποιον νέο αγρότη- κτηνοτρόφο η αίτηση τι πρέπει να έχει ρε παιδιά???με ζώα θέλω να ασχοληθώ (γελαδια) ...27 είμαι...τι πρέπει να κάνω για να εγκριθεί η αίτηση μου για νέος κτηνοτρόφος???

Απάντηση

14-02-2021 02:19Ηλίας

Το 6 παιδιά δεν το κατάλαβα.Δεν μπορεί κάποιος που έχει είδη εφκα και έχει άλλη επιχείρηση αλλου αντικειμένου να μπει σε αυτό το προγραμμα. Όχι να δουλεύει και αλλου αλλά να έχει δικιά του επιχείρηση.γνωριζει κάποιος;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

12-02-2021 18:33Μανοσ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.. για γελια ειστε ρε . Μεχρι να γινει η προδημοσιευση δημοσιευση και να φταεει να γινει νομος οι νεοι αγροτες θα ειναι γεροι.

Απάντηση

12-02-2021 11:00ΣΤΑΥΡΟΣ

Πρέπει να δουν και το θέμα με τους όμορους νομούς. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τα κτήματα σε άλλη περιοχή από αυτή που ζουν π.χ ζω πτολεμαϊδα και έχω κτήματα στο Αμύνταιο

Απάντηση

11-02-2021 21:09Thanos

Αν είναι στο ειδικό καθεστώς έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα νέος αγρότης?;

Απάντηση

11-02-2021 18:30ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 41 ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ

Απάντηση

11-02-2021 18:19Λαμροπουλος

Παγίδα ειναι..ημουν στο προηγούμενο..δεν μενει τίποτα..σε άλλα κράτη παίρνουν πολλα περισσότερα ανά ατομο με το ιδιο πρόγραμμα γιατι ειναι απο την Ευρώπη ..η καθε περιφέρεια εχει στανταρ χρήματα απο το προγραμμα αυτο..πχ.αντι να βγαζουν 10 νεους αγροτες βγαζουν 100 δια το χρηματικό ποσο π εχει η καθε περιφέρεια για να μειώσουν την ανεργία κτλπ..ασε π σε περίπτωση που δεν βγαίνεις απο τον αγροτικο τομεα δεν μπορεις να δουλεψεις πουθενα νομιμα..μεχρι 125 ένσημα το χρονο..πρεπει να την στηρίξουν τον αγροτικο τομεα αλλα οχι με το συμφέρον τους..προσεξτε ολοι..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

11-02-2021 12:36Metrios

Πάλι μεγάλα λόγια κ υποσχέσεις.. Οι άριστοι δεν μπορούν να βάλουν σε ένα πλάνο τις πληρωμές αναπτυξιακά προγράμματα διαφημίζουν.. Που είναι τα υπόλοιπα της ενιαίας; Οι συνδεδεμένες ; Να διώξουμε επιτέλους τα τζάκια αυτής της χώρας. Δεν μας κάνουν

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις