Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με κριτήριο τζίρου τα εγγυημένα δάνεια έως 200.000 σε αγρότες

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα αιτήσεων για αγρότες που θέλουν να λάβουν κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο και χωρίς καμία απαίτηση επένδυσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews.gr.

18-19_22_2

Γιώργος Κοντονής

165
2

Στις 3 Ιουνίου ανοίγουν αιτήσεις για εγγυημένο αγροτικό κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ με κριτήριο τζίρου

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως δικαιούχοι του εγγυημένου κεφαλαίου κίνησης θα είναι οι αγρότες που θα θεωρηθούν σύμφωνα με κριτήρια που θα θέσει η κάθε συνεργαζόμενη τράπεζα ως «πληττόμενοι» από την πανδημία, όπως για παράδειγμα η απόδειξη μείωσης τζίρου. Το δάνειο θα είναι εγγυημένο κατά ένα ποσοστό από τα κεφάλαια που παρέχει ήδη το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr). Συμμετέχουσες τράπεζες στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι (µε τη σειρά που υπογράφηκαν οι σχετικές συµφωνίες):

  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • ProCredit
  • Εθνική Τράπεζα
  • EUROBANK
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα για να λάβει κάποιος αγρότης κεφάλαιο κίνησης από το συγκεκριμένο εργαλείο έπρεπε να καταθέσει επιχειρηματικό σχέδιο και τα κεφάλαια κίνησης δινόντουσαν μόνο εάν ο δικαιούχος τα συνδίαζε με επενδυτικό κεφάλαιο.

Σύµφωνα από τις διαχειριστικές αρχές των Προγραµµάτων, τα οφέλη στους τελικούς αποδέκτες µε βάση τα προϊόντα που προσφέρουν οι Τράπεζες που συµµετέχουν στο εν λόγω Ταµείο είναι:

  • Απαιτούµενες εξασφαλίσεις: Τέσσερα στάδια: 50% µείωση, 60% µείωση και όχι περισσότερο από 40% του δανείου, 80% µείωση και 100% µείωση υπό προϋποθέσεις.
  • Επιτόκιο δανεισµού: Τρία στάδια: 20% µείωση και το ύψος του επιτοκίου όχι υψηλότερο από 6,5%. Μείωση κατά τουλάχιστον 0,5 µονάδες του επιτοκίου. Μείωση από 0,5 έως 1,25 µονάδες του επιτοκίου ανάλογα µε τα χαρακτηριστικά του αποδέκτη.
  • Κόστη συναλλαγής: Μείωση 20%.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

19-06-2021 15:56ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ Η ΚΑΘΗΑΙΡΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΗΚΗ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ 6976 700951

Απάντηση

31-05-2021 20:46Θανάσης Χαλατης

Παραγωγός ΠΟΠ ελιάς Χαλκιδικής. Ενδιαφέρομαι και επίσης ανήκω σε ομάδα παραγωγών του ενεργού Συνεταιρισμό μου. Καλύβες Χαλκιδικής.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία