Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Έρχεται χρηματοδότηση για μικροπιστώσεις σε αγρότες εντός του 2021

Μέσα στο µήνα αναµένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι διεργασίες σύστασης του αγροτικού ταµείου Μικροχρηµατοδοτήσεων που σύµφωνα µε πληροφορίες της Agrenda, τη διαχείριση του θα αναλάβει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ).

12_pin_7

Γιώργος Κοντονής

176
2

Το ποσό του κάθε δανείου έως τα 25.000 ευρώ, θα χρηµατοδοτείται απευθείας από το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ποσοστό περί το 40% σύµφωνα µε πηγές από τις διαχειριστικές αρχές του ΠΑΑ.

 

Μηδενικές εξασφαλίσεις από τους δικαιούχους

Σκοπός είναι να ενεργοποιηθεί το συγκεκριµένο εργαλείο µέχρι το τέλος του έτους, και, να βγουν στην αγορά τραπεζικά προϊόντα που θα έχουν αρκετά µειωµένο επιτόκιο, και, να προσφέρονται τα δάνεια µε µηδενικές εξασφαλίσεις, καθώς το ποσό των δανείων είναι αρκετά µικρό. Στις σκέψεις των διαχειριστικών αρχών βρίσκεται επίσης η παράλληλη ενεργοποίηση της Τεχνικής Βοήθειας, δηλαδή το κάθε δάνειο να συνοδεύεται και από συµβουλευτικές υπηρεσίες ως προς τον δικαιούχο. Αυτό είναι ένα µοντέλο που ακολουθείται από διεθνείς τραπεζικούς οργανισµούς και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στα προϊόντα που προσφέρει προς τους δανειολήπτες. Επιπλέον, στόχος είναι τα δάνεια να µπορούν να προσφερθούν από µη τραπεζικά ιδρύµατα, δηλαδή από επίσηµους και πιστοποιηµένους Φορείς µικροχρηµατοδότησεις, ώστε να είναι πιο επωφελείς οι όροι για τους αγρότες. Βέβαια, κάτι τέτοιο κρίνεται αρκετά δύσκολο, καθώς στη χώρα µας µόλις ένας τέτοιος φορέας λειτουργεί προς το παρόν, αλλά, στόχος είναι το εργαλείο αυτό να αποτελέσει ένα κίνητρο να δηµιουργηθούν τέτοιοι Φορείς στη χώρα µας βάσει του νέου Νόµου 4701/2020.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

08-06-2021 21:04Γιαννης

Μην ασχολείστε μαζί του! Μην του απαντάτε! Του δίνετε αξία…

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία