BACK TO
TOP
Προγράμματα

Έως 17 Ιουλίου δικαιολογητικά για τους Νέους Αγρότες 2021

Μέσα σε ένα μήνα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων καλούνται οι Νέοι Αγρότες που κατατάχθηκαν στον πίνακα των εν δυνάμει δικαιούχων να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά διακοπής της μόνιμης εξωγεωργικής απασχόλησης και για την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που έχουν δηλωθεί ως ιδιόκτητα στο ΠΣΚΕ.

16-17_15_2

10739
27

Παράλληλα, έως την 1η Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις για τους παραγωγούς που βρίσκονται στον πίνακα των απορριπτόμενων ή των επιλαχόντων.

 Οι παραπάνω ημερομηνίες ισχύουν για τις Περιφέρειες με ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης ένταξης τις 17 Ιουνίου. Αυτές είναι οι Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Αν Μακεδονία και Θράκη, Δ. Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος και Κρήτη.

Για παράδειγμα, η απόφαση με θέμα «Αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022» της Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει: 

  1. Πίνακα δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο πίνακας περιλαμβάνει οχτακόσιους σαράντα εννέα (849) δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 32.225.000 ευρώ. 
  1. Πίνακα εν δυνάμει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην παρ. 15 του άρθρου 16 της υπ’ αρ. 3764/2021 ΥΑ. Ο Πίνακας περιλαμβάνει εκατόν ογδόντα (180) δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 6.777.500 ευρώ. 
  1. Πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο έχει προκύψει λόγος απόρριψης. Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για το αναλυτικό αποτέλεσμα του διοικητικού ελέγχου της δικής του αίτησης στήριξης επισκέπτεται την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχε υποβάλλει την αίτηση στήριξης.

 Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένστασης) με την έννοια του άρθρου 25 του ν. 2690/1999, κατά της παρούσας. Η υποβολή των ενδικοφανών προσφυγών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ΠΣΚΕ μαζί με οποιοδήποτε επιπλέον έγγραφο, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την έκδοση της απόφασης ένταξης πράξεων. Τα έγγραφα υποβάλλονται σε μορφή pdf. Ενστάσεις που υποβάλλονται εκτός των προβλεπόμενων προθεσμιών δεν γίνονται παραδεκτές.

 Κατά την υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής, ο υποψήφιος προσβάλει το σύνολο των στοιχείων του διοικητικού ελέγχου με τα οποία διαφωνεί (επιλεξιμότητα, βαθμολογία, ποσό ενίσχυσης). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στους ανωτέρω πίνακες εμφανίζονται βαθμολογία και ποσό ενίσχυσης. Συνεπώς η εμφάνιση αυτών των στοιχείων (βαθμολογία – ποσό ενίσχυσης) στους πίνακες των αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη δεν δημιουργεί υποχρέωση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης. Για τους υποψηφίους που έχουν καταταχθεί στον πίνακα των εν δυνάμει δικαιούχων απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την έκδοση της παρούσας, τα οποία κατά περίπτωση αφορούν: α. Τη διακοπή της μόνιμης εξωγεωργικής απασχόλησης. β. Την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που έχουν δηλωθεί ως ιδιόκτητα στο ΠΣΚΕ. Μη υποβολή ή ελλιπής υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο προβλεπόμενο διάστημα για την περίπτωση α. καθιστά τον υποψήφιο απορριπτόμενο ενώ για την περίπτωση β. θα απαιτηθεί αναβαθμολόγηση.

Σχόλια (27)
Προσθήκη σχολίου

28-06-2022 14:35Ιορδανα

Με κωδικό Γ3ΓΝ-15384 γιατί δεν υπάρχω καθόλου στον πίνακα ;;;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

25-06-2022 05:42Πνιγμένος

Εμείς οι επιλαχών του πρόγραμμα νέων αγροτών με 63 μόρια των καλλιέργειων δένδρων ελιας περιβόλι των 100 στρεμμάτων μπορουμε να κάνουμε μεταβίβαση όλα όσα έχουμε δηλώσει στο ΟΣΔΕ?

Απάντηση

24-06-2022 12:18Γιάννης

Μπράβο

Απάντηση

22-06-2022 14:57Αντωνης

240 αιτησεις στο Νοτιο Αιγαιο,εχουν στα χερια τους,τους φακελους απ τον Γεναρη και ακομα δεν ολοκληρωσαν την διαδικασια.Ανεργος 9 μηνες ,περιμενα Αυγουστο να φυτεψω πατατα και τωρα λενε να πληρωθουμε τελος καλοκαιριου επειδη ξυνονται στα γραφεια του Νοτιου Αιγαιου.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

21-06-2022 15:52Bees

Γνωρίζει κάποιος πότε θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες περιφέρειες??

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

21-06-2022 14:27Αθηνά

Με τους επιλαχόντες τι θα γίνει ; Πότε θα ξέρουν ;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

21-06-2022 09:48NIKOS

Αν για την παραπληροφόρηση έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη, το agronews θα ήταν ιδανική. Δεν υπάρχει Υ.Απόφαση , δεν έχουν δωθεί προθεσμίες, πληρωμής (εξάλλου εσείς γράφατε για πληρωμές εντός Ιουνίου). Δεν υπάρχει ακόμα ο λόγος απόρριψης στο ΠΣΚΕ για τους απορριπτόμενους. Γενικά θα πρότεινα να γράφετε για θέματα τουρισμού, μιας και μοιάζετε για τουρίστες σε θέματα αγροτικού τομέα.

Απάντηση

21-06-2022 00:07Ελληνική πατριωτική δύναμη

Για Ραφαέλ φρεγάτες έχουμε λεφτά αδε να δούμε επιλαχόντες τι θα γίνει ν δω τι δύναμη έχει Ελλάδα μάς....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-06-2022 23:15Γεωπόνος

Οι ημερομηνίες ενστάσεων και υποβολής επιπλέον δικαιολογητικών ξεκινούν από την ανάρτηση των επισήμων αποτελεσμάτων από την περιφέρεια σύμφωνα με την Υ.Α. και την πρόσκληση. Ότι άλλο γράφεται δεν στέκει διότι ένα PDF που κυκλοφορεί από την Παρασκευή δεν είναι επίσημο έγγραφο.

Απάντηση

20-06-2022 20:28Πικραμενη λογικη

Τι λετε βρε Καραγκιοζηδες; Ποιος παπαρας γραφει στο agronews αυτες τις πιπες; Γελοιοι.. Καμια αποφαση δεν εχει βγει ακομα και ο αλλος μου δωσε και προθεσμιες! αι αιιιιι... εναν ξεκαρφωτο πινακα εχει βγαλει το ΥπΑΑΤ.. αν δεν θυμοσουν δλδ οτι ο πινακας δημοσιευθηκε Παρασκευη 17/6 στις 2 μμ, χανεις την προθεσμια; Θα βγουν αποφασεις απο τις Περιφερειες με την ημερομηνια εγκρισης. Θα τις υπογραψουν οι Περιφερειαρχες.. ΣΑΣ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΝ ΒΡΕΧΕΙ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις