Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δεύτερη παρτίδα για Νέους τον Σεπτέμβριο στις 5 λοιπές περιφέρειες

Με ένα ποσό της τάξης των 223 εκατ. ευρώ έκλεισε πριν το 15αύγουστο η πληρωµή της πρώτης δόσης των Νέων Αγροτών σε 8 Περιφέρειες της χώρας. Απλήρωτες έµειναν οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς εκεί δεν έχουν ακόµη εκδοθεί οι αποφάσεις ένταξης. Ως εκ τούτου οι εκεί δικαιούχοι θα δουν χρήµατα στην τσέπη τους από τον Σεπτέµβριο.

6_pin_89

Ελένη Δούσκα

9597
33

Δεύτερη παρτίδα για Νέους τον Σεπτέμβριο στις 5 περιφέρειες που δεν πλήρωσαν, μετά η πίστωση ενστάσεων

Παράλληλα, στις περιφέρειες που ήδη πλήρωσαν την α’ δόση την περασµένη εβδοµάδα, µένουν πλέον να πληρωθούν και οι εν δυνάµει δικαιούχοι. ∆ηλαδή εκείνοι που έχουν προσκοµίσει επιπλέον δικαιολογητικά (ιδιοκτησίας και διακοπής εξωγεωργικής δραστηριότητας). Γι’ αυτούς θα ξεκινήσει η αξιολόγηση τις ερχόµενες ηµέρες ώστε να λάβουν τα χρήµατα από τον Οκτώβρη-Νοέµβριο. Αναλυτικότερα, προς το παρόν τα δεδοµένα έχουν ως εξής:

Στις 8 περιφέρειες στις οποίες πραγµατοποιήθηκε έως την Παρασκευή η πρώτη πίστωση, οι εν δυνάµει δικαιούχοι µεταφέρονται για πληρωµή το νωρίτερο τον ερχόµενο Οκτώβριο. Σηµειώνεται εδώ πως θα ξεκινήσει το ερχόµενο διάστηµα και η αξιολόγηση ενστάσεων. Εκεί είναι άγνωστο για όποιον δικαιωθεί το πότε θα πληρωθεί και κατά πάσα πιθανότητα µετά τους εν δυνάµει δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση, η οποία θα πάρει τουλάχιστον 1 µήνα στις περιφέρειες µε µεγάλο όγκο αιτήσεων.

Έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσµατα διοικητικού ελέγχου στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ιόνια Νησιά:

Αττική: Εκδόθηκε η απόφαση στις 15 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 129 δικαιούχων µε συνολικό ποσό 4,687 εκατ. ευρώ. Οι εν δυνάµει δικαιούχοι είναι 8 (χρωστάνε δικαιολογητικά) και οι απορριπτόµενοι 22.

Πελοπόννησος: Εκδόθηκε η απόφαση στις 27 Ιουλίου και περιλαµβάνει πίνακα 1.101 δικαιούχων µε συνολικό ποσό δηµόσιας δαπάνης τα 40.657.500 ευρώ. Επίσης διαθέτει πίνακα 252 εν δυνάµει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόµιση δικαιολογητικών σε διάστηµα ενός µήνα. Τέλος προβλέπονται και 433 επιλαχόντες, ενώ απορρίπτονται 71.

Ιόνια Νησιά: Εκδόθηκε η απόφαση στις 27 Ιουλίου, η οποία και περιλαµβάνει πίνακα 150 δικαιούχων µε συνολικό ποσό  5.752.500 ευρώ. Οι εν δυνάµει δικαιούχοι είναι 6 (χρωστάνε δικαιολογητικά) και οι απορριπτόµενοι 30.

Στις παραπάνω τρεις περιφέρειες ακόµα δεν έχουν ξεκινήσει οι ενστάσεις, ωστόσο τρέχει η διορία του ενός µήνα για την προσκόµιση επιπλέον δικαιολογητικών (διακοπή εξωγεωργικής εργασίας και ιδιοκτησίας) από την ηµεροµηνία της έκδοσης των αποτελεσµάτων διοικητικού ελέγχου. Οι ενστάσεις θα ξεκινήσουν µόλις εκδοθεί η «Απόφαση ένταξης πράξης». Η πληρωµή των παραπάνω δικαιούχων δροµολογείται το πιθανότερο για τον Σεπτέµβριο. Μένουν πλέον να εκδόσουν τα αποτελέσµατα διοικητικού ελέγχου οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που είναι και οι τελευταίες που δεν έχουν δηµοσιεύσει σχετική λίστα.

Σηµειώνεται εδώ πως ήδη υπάρχουν πιέσεις από τις περιφέρειες της χώρας για την εύρεση κονδυλίου που θα χωρέσει όλους τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες, µε το τελικό τους νούµερο να προκύπτει µετά την εξέταση των ενστάσεων και των εν δυνάµει δικαιούχων από όλες τις περιφέρειες. Προφανώς πρόκειται για ένα θέµα που δεν θα ξεκαθαρίσει σύντοµα και απαιτείται αναµονή έως τα τέλη του έτους.

Σχόλια (33)
Προσθήκη σχολίου

25-08-2022 15:21Κώστας

Με τους επιλαχόντες ξερή κανείς τίποτα τί θα γίνει

Απάντηση

18-08-2022 16:27Adrianna

Παιδιά ποιος ξέρει πότε τελειώνουν η ενστάσεις στην Πελοπόννησο;;

Απάντηση

17-08-2022 14:13Αναστασία

Πήρα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ( Μυτιλήνη) μου είπαν δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα και τώρα οι περισσότεροι είναι σε διακοπές, πήρα στο τμήμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ στο νησί και μου είπαν να πάρω τηλέφωνο στην περιφέρεια η στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης. Παίρνω στην αγροτική ανάπτυξη και μου είπαν ότι έπρεπε από ΠΡΟΧΘΕΣ το πρωί η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να τους στείλει τα αποτελέσματα και δεν το εκαναν! Καλές διακοπές ρεμαλια

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

16-08-2022 11:00Γη

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Καλεσα στην ΔΑΟΚ σημερα για να ρωτησω που θα ολοκληρωθει η διαδικασια σχετικα με το προγραμμα.Μου ειπαν οτι εχουν οληκληρωσε τον διαδικασια απ τα τελη Ιουλιου,το προβλημα λενε ειναι απ το υπουργειο λειπουν με αδεια οι περισσοτεροι και για αυτο δεν εχουν αναρτηθει ακομη οι πινακες με τους δικαιουχους. Κουραγιο και υπομονη παιδια

Απάντηση

14-08-2022 21:45Αναστασία

Στην περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου έχουμε μπλέξει με γνωστούς τεμπέληδες. Από Νοέμβρη και αν βγάλουν τα αποτελέσματα.

Απάντηση

14-08-2022 19:47Αγροτης

Νοτιο Αιγαιο με 240 αιτησεις και ακομη δεν να τελειωσουν. Καθονται σε ενα γραφειο και ξυνουν τα π@παρια τους.Εδω και 6 μηνες εχουν τους φακελους στα χερια τους.Ντροπη και αισχος

Απάντηση

13-08-2022 14:24Δημητρα

Ποτε θα μπουν τα λεφτα για τουα νεους αγροτες 2022 ειχαν πει μεσα στο 10 ημερο του Αυγουστου και τιποτα ακομα στην ηπειρο

Απάντηση

12-08-2022 19:47ΚΩΣΤΑΣ

Για εμάς του 2016 που ακόμα περιμένουμε την δεύτερη δόση γιατί δεν λέτε τίποτα? Ολοκληρώσαμε τα μαθήματα, έγιναν οι επιτόπιοι έλεγχοι, πληρώσαμε τους μελετητές, πληρώσαμε εφκα, πληρώσαμε εφορία και δεύτερη δόση δεν έχουμε δει ακόμα. Δυστυχώς μας έφαγαν τα λεφτά και μας κοροϊδεύουν.

Απάντηση

12-08-2022 13:01Παύλος

Έχουμε μπλέξει με γκασμαδες

Απάντηση

12-08-2022 10:19Κωνσταντίνος

Οι πέντε περιφέρειες πού έμειναν περιμένουν τά χρήματα από το τουρισμό.Καλα Χριστούγεννα.Αφου δεν υπάρχει τσίπα

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία