BACK TO
TOP
Προγράμματα

Τυροκομείο και ελαιοτριβείο με πριμ 60% μέσω νέας δράσης μεταποίησης

Με ελάχιστο προϋπολογισµό φακέλου τα 400.000 ευρώ και ενίσχυση στο 50% συν 10% προσαύξηση για επενδύσεις που ενσωµατώνουν φιλοπεριβαλλοντική τεχνολογία, σχεδιάστηκε το νέο Μέτρο Αγροτικής Μεταποίησης του ΠΑΑ (πρώην 4.2.1.).

18_25

Γιώργος Κοντονής

11952
4
Πρόκειται για ένα πρόγραµµα µε κονδύλια ύψους 156 εκατ. ευρώ σύµφωνα µε το στρατηγικό σχέδιο της χώρας και θα περιλαµβάνει µόνο επενδύσεις µε τελικό προϊόν αγροτικό. 

Ξεχωριστή πρόσκληση για τελικό προϊόν µη αγροτικό (πρώην Μέτρο 4.2.2) δεν θα προκηρυχθεί µέσω ΠΑΑ, αλλά τέτοιες επενδύσεις θα καλύπτονται µόνο από τον Αναπτυξιακό Νόµο.

Αναλυτικότερα, η συγκεκριµένη παρέµβαση αφορά τη µεταποίηση και εµπορία προϊόντων των παρακάτω τοµέων: Κρέας – πουλερικά – κουνέλια, γάλα, αυγά, µελισσοκοµία, σηροτροφία, ζωοτροφές, δηµητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, φαρµακευτικά και αρωµατικά φυτά, σπόροι και πολλαπλασιαστικό Υλικό και ξύδι.

Οι δράσεις που προβλέπονται στους ανωτέρω τοµείς αφορούν κυρίως ιδρύσεις, εκσυγχρονισµούς, επεκτάσεις, µετεγκαταστάσεις, µονάδων παραγωγής και αποθηκευτικών χώρων, συγχωνεύσεις µονάδων, µονάδες διαχείρισης υποπροϊόντων όπως θα προβλεφθεί στο εθνικό θεσµικό πλαίσιο, ανάλογα µε την περίπτωση.

Επιλέξιµοι δικαιούχοι, µέγεθος ενίσχυσης και προϋπολογισµός

Πολύ µικρές, µικρές, µεσαίες και µεγάλες επιχειρήσεις µε προϋπολογισµό επενδυτικών σχεδίων κατ’ ελάχιστον τις 400.001 ευρώ και µέγιστο τα 5 εκατ. ευρώ.

Η ένταση ενίσχυσης είναι:

α) Περιφέρειες Ιονίου, Κρήτης και µικρά νησιά Αιγαίου: 65%

β) λιγότερο ανεπτυγµένες Περιφέρειες: 50%

γ) λοιπές περιοχές: 40 %

Το ύψος της ενίσχυσης διαφοροποιείται για τις νησιωτικές περιφέρειες λόγω του αυξηµένου µεταφορικού κόστους.

Για τις περιπτώσεις επενδυτικών δαπανών που στοχεύουν σε µείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ύδατος, εκποµπών αερίου του θερµοκηπίου, µείωση της χρήσεις αποβλήτων, από ένα ποσοστό και πάνω, όπως αυτό θα καθοριστεί στο πλαίσιο εφαρµογής της παρέµβασης, προβλέπεται η προσαύξηση του ποσοστού ενίσχυσης τους κατά 10%. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται η «πιστοποίηση» επίτευξης του στόχου µέσω της αναλυτικής καταγραφής της υφιστάµενης και µελλοντικής κατάστασης.

Όσον αφορά το ενδεχόµενο προκήρυξης φέτος, αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί από το ΥΠΑΑΤ µέχρι στιγµής.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

04-02-2023 09:01Miltos

Όλοι θα τρέξουν να κάνουν τυροκομεία και ελαιοτριβεία ρε λαμόγιααααα

Απάντηση

30-01-2023 07:52Σκαφιδας Σπυρος

400000 Ευρω επενδυση μονο επιχειρηματιες μπορουν να διαθεσουν οχι αγροτες

Απάντηση

29-01-2023 13:49Γιωργος

δινω κι εγω επιδοτηση 100% και 1.000.000 ευρω σε οποιον καταφερει και βαλει φυλακη ολα τα λαμογια πολιτικους και δημοσιογραφους που κοροιδευουν τον παραγωγο με δηθεν επιδοτησεις αποζημιωσεις και προγραμματα.δεν θελουμε επιδοτησεις ρε λαμογια.το εισοδημα μας θελουμε.νερο να ποτισουμε θελουμε.το φραγμα ασωπου να τελειωσει θελουμε στην κορινθια που εχει καταντησει σαν το γεφυρι της αρταςπολιτικοι της κορινθιας ακουτε;;;;;;;;κολια ακους;;;;;;ταγαρα ακους;;;;;; δημα ακους;;;;;;αποζημιωσεις θα δωσετε απο τον ελγα που χασαμε ολα τα προιοντα απο τους καυσωνες και τις βροχες;;;;;;δεν ακουτε;;;;;και θελετε και να βγειτε στις περιφερειες σας για προεκλογικο αγωνα να σας σφιξουμε το χερι;;;; το λαιμο θα σας σφηξουμε κηφηνες.θα πεθανετε ολοι της πεινας αν σταματησουμε να παραγουμε.τα 50ευρα δεν τρωγονται.δεν γεμιζει η κοιλια με ευρω.θα νεκρωσει ολη η αγορα της ελλαδας αν ο αγροτης δεν παρει χρηματα να ξοδεψει να καλυψει της αναγκες του.ηδη η κορινθος εχει ξοφλησει.τα λουκετα πανε αβερτα και φανταζομαι και σε αλλες πολλεις.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις