BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ετήσια παράταση στο πριμ Απονιτροποίησης ζητάνε παραγωγοί

Την αναγκαιότητα μονοετούς παράτασης στο Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα στο Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά », το οποίο έληξε τέλος του 2022, επισημαίνουν με επιστολή τους προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μετά από 5 έτη στο πρόγραμμα.

beautiful-morning-rice-fields-with-water-flow-indonesia_80375-148

840
0

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, ζητείται: Παράταση 1 έτους, μέσω ενός «προγράμματος γέφυρα», καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα στο νέο ΠΑΑ δεν προβλέπεται όταν η ΕΕ επιδοτεί φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα.

«Έχει συμβεί στο παρελθόν και έχει δοθεί 2 φορές παράταση σε προγράμματα νιτρορύπανσης», επισημαίνεται τέλος στην επιστολή την οποίοι υπογράφουν οι: Αστέριος Τζιόλας από ν. Λάρισας, Κώστας Τέλιος από ν. Καρδίτσας, Παναγιώτης Στεφανούδης από ν. Φθιώτιδος, Ντίνος ΜακάςΓεωπόνος τεχνικός σύμβουλος.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής:

«Την αναγκαιότητα μονοετούς παράτασης στο Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα στο Υπομέτρο 10.1.04, που αφορά «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά », το οποίο έληξε τέλος του 2022, ζητούμε ως παραγωγοί αγρότες μετά από 5 έτη στο πρόγραμμα , και ζητούμε την παρέμβασή των υπευθύνων της ηγεσίας στο ΥΠΑΑΤ.

1)         Ζητούμε την παράταση 1 έτους, μέσω ενός «προγράμματος γέφυρα», καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος.   Μάλιστα στο νέο ΠΑΑ δεν προβλέπεται όταν η ΕΕ επιδοτεί φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα.

2)         Έχει συμβεί στο παρελθόν και έχει δοθεί 2 φορές παράταση σε προγράμματα νιτρορύπανσης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις