BACK TO
TOP
Προγράμματα

Παράταση έως τις 30 Ιούνιου για αιτήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου έλαβαν οι αιτήσεις στα Σχέδια Βελτίωσης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews. Προς το παρόν γύρω στις 9.500 έχουν φτάσει οι ανοιχτοί κωδικοί µε τις οριστικοποιήσεις ωστόσο να κινούνται σε χαµηλό επίπεδο και να κυµαίνονται κοντά στις 500. Η νέα προσθεσμία υποβολής φακέλων που αφορά στο σύνολο των εν δυνάμει ενδιαφερομένων, λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι.

MESAROLOIKSYLINOEPITRAPEZIO

Γιώργος Κοντονής

3850
1

Σύµφωνα µε ανθρώπους της αγοράς προς το πάρον, οι αιτήσεις που ξεπέρασαν τον «σκόπελο» της Τυπικής Απόδοσης για να πραγματοποιήσουν δαπάνες πάνω από τα 150.000 ευρώ ήταν ελάχιστες, και λόγω της µοριοδότησης οι περισσότερες αιτήσεις δεν ξεπερνούν τα 60.000-70.000 ευρώ σε επίπεδο κόστους επενδύσεων. Όσον αφορά τώρα την αξιολόγηση των φακέλων, αυτή αναµένεται να «τραβήξει» έως τα τέλη του έτους.

Διευκρινήσεις Τσιατούρα 

"Με την εν λόγω τροποποίηση δίνεται παράταση στην υποβολή των αιτήσεων στήριξης έως τις 30.6.2023 και ώρα 13:00 ενώ αιτήματα αποριστικοποίησης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 28/6/2023 και ώρα 13:00 ύστερα από υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ. Προσοχή,όποια αίτηση στήριξης αποριστικοποιηθεί θεωρείται ως μηδέποτε υποβληθείσα εκτός και αν οριστικοποιηθεί ξανά" αναφέρει σημείωμα που απέστειλαν οι διαχειριστικές αρχές με αφορμή την παράταση, την οποία υπογράφει οι Θύμιος Τσιατούρας, επικεφαλής της γενικής γραμματείας ενωσιακών πόρων.

Σημειώνεται πως παράταση των Σχεδίων έως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η ΕΘΕΑΣ με επιστολή της η οποία ανέφερε τα εξής:

«Ενόψει της πρόσκλησης για τη ∆ράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων µε στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιµότητα και την ψηφιακή οικονοµική ανάκαµψη των γεωργικών εκµεταλλεύσεων και της παράτασης την οποία έλαβε έως τις 31 Μαΐου 2023, κατόπιν επικοινωνίας µε Συνεταιρισµούς και αγρότες µέλη µας, θεωρούµε αναγκαία την επέκταση της παράτασης έως τις 30 Ιουνίου, καθώς η προθεσµία µέχρι την 31η Μαΐου φαίνεται ανέφικτη για τους περισσότερους δικαιούχους για την ολοκλήρωση των υποβολών τους κυρίως λόγω καθυστερήσεων και δυσκολιών να λάβουν δικαιολογητικά από τις αρµόδιες υπηρεσίες.

Για το λόγο αυτό, η παράταση που ζητούµε θα σταθεί σηµαντικός αρωγός στην προσπάθεια των πραγµατικών δικαιούχων να µπορέσουν να ολοκληρώσουν µε επιτυχία τις υποβολές τους, έχοντας πλήρη εικόνα των αναγκών τους και αιτώντας τις απαραίτητες δαπάνες.Επιπλέον, µε αυτήν την παράταση θα µπορέσουν να υποβάλουν ολοκληρωµένη αίτηση και οι καλλιεργητές αροτραίων που επιθυµούν να ενταχθούν µε ΑΠΕ. Υπενθυµίζουµε ότι, σύµφωνα µε την υπ. Αρ. Πρωτ. 75/2-4-2023 επιστολή που σας είχαµε αποστείλει, οι ως άνω καλλιεργητές παρεµποδίζονται, καθώς ο ∆Ε∆∆ΗΕ αργεί να εκδώσει τις βεβαιώσεις σύνδεσης µε αποτέλεσµα, οι παραγωγοί να µην είναι σε θέση να υποβάλλουν ολοκληρωµένη αίτηση στο παραπάνω πρόγραµµα εντός της προθεσµίας που ορίζεται σε αυτό.

Θα παρακαλούσαµε, κατά τα ανωτέρω, όπως προβείτε στην άµεση τροποποίηση της σχετικής Πρόσκλησης. Ευχαριστούµε εκ των προτέρων και είµαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σας είναι αναγκαία».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: 

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1, δράση 4.1.5)

Μετά από οδηγίες του Υπουργού ΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης  υπέγραψε και αναρτήθηκε στο Διαύγεια, παράταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» - Σχέδια βελτίωσης.

 

Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου και ώρα 13:00.

 

Αιτήσεις  αποριστικοποίησης αιτήσεων θα γίνονται δεκτές μέχρι και 48 ώρες πριν την λήξη τη προθεσμίας υποβολής.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της Δράσης 4.1.5 είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

 

Η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 180.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα. Μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων πληρωμής θα κατανεμηθεί επιπλέον ποσό 50.000.000 ευρώ ως υπερδέσμευση έτσι ώστε η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης να ανέρθει στα 230.000.000 ευρώ.



Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-05-2023 23:32Mads Statham

Crypto recovery;How to recover lost cryptocurrency 2023 Recovering lost bitcoin wallets requires one to hire a Legitimate recovery company with legal operations to help you recover your lost Bitcoin wallets,My experience with Recovery Masters,A recovery company that helped me recover my bitcoin wallet from a scammer who tricked me and changed my wallets ownership to his own with my bitcoin worth $321,200.79 of crypto in it was really awesome.The company really helped me get my bitcoin back from the scammer. If you have ever fallen victim to one of the many Bitcoin scams out there,don't hesitate to reach out to the experts and have your bitcoin recovered back. Support team Contact info Whatsapp+1(204)8195505 Email :(Recoverymasters@email.cz)

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις