Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Εγγύηση για δάνεια η πώληση ρεύματος από αγροτικά πάνελ

∆ωρεάν ρεύµα από την πρώτη ηµέρα και ύστερα από 6-7 χρόνια µετά την απόσβεση ένα καλό έξτρα εισόδηµα, θα εξασφαλίσει η κατασκευή φωτοβολταϊκών στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, σύµφωνα µε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκας.

19_3

5889
4

Μιλώντας για ένα νέο σχέδιο αύξησης του ποσοστού των αγροτικών φωτοβολταϊκών στη συνολική παραγωγή ΑΠΕ, ο υφυπουργός από το βήµα της εκδήλωσης του Αγρότη της Χρονιάς, έδωσε παράλληλα πληροφορίες για το πώς µπορεί να λειτουργήσει πρακτικά η τροπολογία που δίνει την άδεια για πώληση του 75% από το παραγόµενο ρεύµα στις εκµεταλλεύσεις:

«Έχεις λογαριασµό 2.000 ευρώ το χρόνο, µπορείς να κατασκευάσεις ένα φωτοβολταϊκό που παράγει 8.000 ευρώ. Τα 2.000 ευρώ πάνε για την κάλυψη ρεύµτος και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ θα τα πουλάει στο σύστηµα. Αυτό το έσοδο µπορεί να είναι η εγγύηση στην τράπεζα για την κάλυψη του κόστους κατασκευής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά, ετοιµάζεται η εκταµίευση 200 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα διοχετευθεί απευθείας από τις ελληνικές τράπεζες για δάνεια διάρκειας εως 15 χρόνια και 5 χρόνια χάριτος, µε χαµηλότερα επιτόκια, όπως τόνισε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι για να γίνει σωστή αξιοποίηση των νέων ευκαιριών στα φωτοβολταϊκά, απαιτείται η αναβάθµιση των ηλεκτρικών δικτύων. Εδώ, ο υφυπουργός είπε, πως η ελληνική γεωργία δεν έχει τις αγροτικές υποδοµές που θα της διασφαλίσουν τη βιωσιµότητα στις επόµενες δεκαετίες, λόγω της κλιµατικής αλλαγής.

Παράλληλα, ο ίδιος έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση νερού στην Ελλάδα που στον αγροτικό τοµέα είναι 3 φορές πάνω σε σχέση µε την Ισπανία, ενώ προέρχεται µάλιστα κατά πλειοψηφία από υπόγεια ύδατα. «Ο πρωθυπουργός το έχει εντοπίσει το θέµα, θα δώσουµε λύση µε µακροπρόθεσµο ορίζοντα», υποστήριξε ο κ. Σκρέκας, συµπληρώνοντας πως «αν θέλουµε να µιλάµε για γεωργία ακριβείας, πρέπε να λύσουµε βασικά ζητήµατα».

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Profi. 

 

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

22-08-2020 00:13Tamara

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος ... Πήρα ένα δάνειο από έναν δανειστή που με βοήθησε με το δάνειο μου. Ήταν καταπληκτικό πώς πήρα ένα δάνειο. Δοκίμασα μια διαφορετική υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να λάβω δάνειο από αυτήν την υπηρεσία. Μερικοί από αυτούς θα με ζητήσουν να συμπληρώσω πολλά έγγραφα και στο τέλος της ημέρας δεν θα τελειώσουν καλά. Αλλά είμαι χαρούμενος μετά τη συνάντηση με την Έλενα Νίνο. Μπόρεσα να πάρω το δάνειο μου ύψους 70.000 ευρώ τώρα η επιχείρησή μου πηγαίνει καλά και θέλω όλοι να το γνωρίζετε σήμερα, επειδή είναι γρήγορο και 100% αξιόπιστο. Τώρα πληρώνω το δάνειο που πήρα από την εταιρεία Elena Nino δάνεια σε όλο τον κόσμο. Ελάτε σε επαφή μαζί τους και μην χάνετε χρόνο με αυτούς τους δανειστές επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com

Απάντηση

16-08-2020 12:44mr oscar

Χαίρετε Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000,00 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένου δανείου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταφοράς. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ecofinance2020@gmail.com Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου σας. Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, εάν σας ενδιαφέρει, μέσω Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ecofinance2020@gmail.com Χαιρετισμοί, Κύριε Όσκαρ ecofinance2020@gmail.com ecofinance2020@gmail.com

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία