Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Εγγύηση για δάνεια η πώληση ρεύματος από αγροτικά πάνελ

∆ωρεάν ρεύµα από την πρώτη ηµέρα και ύστερα από 6-7 χρόνια µετά την απόσβεση ένα καλό έξτρα εισόδηµα, θα εξασφαλίσει η κατασκευή φωτοβολταϊκών στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, σύµφωνα µε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκας.

19_3

5334
1

Μιλώντας για ένα νέο σχέδιο αύξησης του ποσοστού των αγροτικών φωτοβολταϊκών στη συνολική παραγωγή ΑΠΕ, ο υφυπουργός από το βήµα της εκδήλωσης του Αγρότη της Χρονιάς, έδωσε παράλληλα πληροφορίες για το πώς µπορεί να λειτουργήσει πρακτικά η τροπολογία που δίνει την άδεια για πώληση του 75% από το παραγόµενο ρεύµα στις εκµεταλλεύσεις:

«Έχεις λογαριασµό 2.000 ευρώ το χρόνο, µπορείς να κατασκευάσεις ένα φωτοβολταϊκό που παράγει 8.000 ευρώ. Τα 2.000 ευρώ πάνε για την κάλυψη ρεύµτος και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ θα τα πουλάει στο σύστηµα. Αυτό το έσοδο µπορεί να είναι η εγγύηση στην τράπεζα για την κάλυψη του κόστους κατασκευής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά, ετοιµάζεται η εκταµίευση 200 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα διοχετευθεί απευθείας από τις ελληνικές τράπεζες για δάνεια διάρκειας εως 15 χρόνια και 5 χρόνια χάριτος, µε χαµηλότερα επιτόκια, όπως τόνισε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι για να γίνει σωστή αξιοποίηση των νέων ευκαιριών στα φωτοβολταϊκά, απαιτείται η αναβάθµιση των ηλεκτρικών δικτύων. Εδώ, ο υφυπουργός είπε, πως η ελληνική γεωργία δεν έχει τις αγροτικές υποδοµές που θα της διασφαλίσουν τη βιωσιµότητα στις επόµενες δεκαετίες, λόγω της κλιµατικής αλλαγής.

Παράλληλα, ο ίδιος έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση νερού στην Ελλάδα που στον αγροτικό τοµέα είναι 3 φορές πάνω σε σχέση µε την Ισπανία, ενώ προέρχεται µάλιστα κατά πλειοψηφία από υπόγεια ύδατα. «Ο πρωθυπουργός το έχει εντοπίσει το θέµα, θα δώσουµε λύση µε µακροπρόθεσµο ορίζοντα», υποστήριξε ο κ. Σκρέκας, συµπληρώνοντας πως «αν θέλουµε να µιλάµε για γεωργία ακριβείας, πρέπε να λύσουµε βασικά ζητήµατα».

 

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου μαζί με το περιοδικό Profi. 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-02-2020 06:31Maira

ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΗΝ DAVID SMART ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και Ο ΘΕΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ SMART ΔΑΝΕΙΩΝ. , Το όνομά μου είναι Margarida maria Είμαι από την πόλη Abrantes στην Πορτογαλία Είμαι παντρεμένος, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείου για το τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσει ένα σπίτι όλα πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκανε να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλα η ελπίδα μου χαθεί, έχω μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχουν τίποτα να κάνει με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστεί κάποια χρήματα από ένα φίλε, της είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, έκανα όπως μου είπε, έχω εφαρμόσει μαζί τους Email: (davidsmartloancompany1@gmail.com) Ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και μου η μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω, είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη, παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου για να πάει για (davidsmartloancompany1@gmail.com) ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και η ζωή σας θα αλλάξει όπως η δική μου.Παρακαλώ επικοινωνήστε David έξυπνα δάνεια ΕΤΑΙΡΕΙΑ σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί τον Δαβίδ έξυπνο δάνειο για την πραγματική προσφορά δανείου τους.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το David smart Loan για το δάνειό σας επειδή πήρα το δικό μου δανείου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία