Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Με λύσεις Αναπτυξιακού επενδύσεις μονάδων επεξεργασίας προϊόντων

Η ίδρυση, κατασκευή και επέκταση των μονάδων μεταποίησης του αγροτικού τομέα, επιδοτούνται επιπλέον στα πλαίσια των δύο νέων προκηρύξεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 οι οποίες παραμένουν ανοικτές για υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου.

_SER2053-sm_2

63
1

Συγκεκριμένα, όλοι οι κλάδοι είναι επιλέξιμοι, όπως για παράδειγμα στο Μέτρο 4.2.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης:

α. Κρέας - πουλερικά - κουνέλια (σφαγεία, τεμαχιστήρια, μονάδες παραγωγής κρεατο-σκευασμάτων και προϊόντων με βάση το κρέας, αλλαντικών, μονάδες διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων).

β. Γάλα (μονάδες αξιοποίησης γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων).

γ. Αυγά (τυποποίηση συσκευασία αυγών, παραγωγή νέων προϊόντων).

δ. Ζωοτροφές, δημητριακά (παραγωγή αλεύρων, ξήρανση δημητριακών, επεξεργασία για παραγωγή βύνης, αμύλου, γλουτένης κ.λ.π.).

ε. Ελαιούχα Προϊόντα (ελαιοτριβεία, ραφιναρίες ελαιολάδου, σπορελαιουργεία, μονάδες επεξεργασίας βρώσιμων ελαιών κ.λπ.).

στ. Οινοποίηση και παρεμφερείς εγκαταστάσεις.

στ. Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα - καρποί με κέλυφος, κτηνοτροφικά φυτά, όσπρια.

ζ. Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά για την επεξεργασία ξηράς δρόγης.

η. Επεξεργασία νέων-εναλλακτικών-καινοτόμων καλλιεργειών (ιπποφαές, αρώνια, γκότζι μπέρι, κρανιά, αλόη κ.λπ.).

θ. Επεξεργασία λιναριού και βιομηχανικής κάνναβης.

Οι παραπάνω μονάδες καθώς δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, μπορούν να επιλέξουν το καθεστώς της επιδότησης σε ποσοστό 100%.

Ανοιχτό και το καθεστώς «Μηχανολογικού Εξοπλισμού» του Αναπτυξιακού

Το Καθεστώς Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16 είναι επίσης ανοιχτό και εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμο καθ΄ όλη την διάρκεια του 2020.

Η καινοτομία στις ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού είναι ότι έχουν την λογική first come - first served. Όποια επιχείρηση δηλαδή πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής του Αναπτυξιακού Νόμου και καταθέσει πλήρη φάκελο, ελέγχεται και εγκρίνεται αυτόματα, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασία αξιολόγησης και κατάταξης σε πίνακα συγκριτικής βαθμολογίας με άλλες επιχειρήσεις. Άρα, επιχείρηση η οποία καλύπτει τις προϋποθέσεις συμμετοχής και καταρτίζει – σε συνεργασία με ένα εξειδικευμένο γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων έναν πλήρη φάκελο, εξασφαλίζει την έγκριση της στις ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σε σχέση με τα άλλα καθεστώτα, οι Ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού επιδοτούν μόνο την αγορά σύγχρονου παραγωγικού εξοπλισμού, ειδικών εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων και δεν επιδοτούν κτηριακές εργασίες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

02-06-2020 12:31Θάνος Πατσουμάς

Το άρθρο είναι απαράδεκτο και άκρως παραπλανητικό. Το καθεστώς επιδότησης ΔΕΝ είναι 100% όπως περιγράφεται , αλλά 100% της ανώτατης επιτρεπόμενης επιχορήγησης σύμφωνα με το χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων (εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια του επενδυτικού σχεδίου και κυμαίνεται από 10% έως 55%). Επίσης ΔΕΝ είναι έως 100.000€, καθώς το ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων είναι 100.000€ (για πολύ μικρές επιχειρήσεις) και 50.000€ (για ΚΟΙΝΣΕΠ, ΑΣ, ΟΠ και ΑΕΣ). Παρακαλώ πριν ανεβάζετε τέτοια πρωτοσέλιδα άρθρα τουλάχιστον να διαβάζετε προσεκτικά την προκήρυξη του κάθε προγράμματος ώστε να μην παραπλανείτε τον κόσμο και τον ξεσηκώνετε άδικα.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία