Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Δυναμική για επενδύσεις αποκτά ο Αναπτυξιακός αγροτών με νέο πλαίσιο

O «στενός κορσές» που βάζει στις επενδύσεις το θεσµικό πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης µε τις τρεις προσφορές, τα εύλογα κόστη, τους περιορισµούς στις ιπποδυνάµεις και την αργή αξιολόγηση, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέµα του Αναπτυξιακού Νόµου.

Sxedia_N3

Γιώργος Κοντονής

3602
3

Σύµφωνα µε το υπουργείο Επενδύσεων επίκειται µία δεύτερη πρόσκληση για το καθεστώς Αγροδιατροφής, και είναι γεγονός πως οι αγκυλώσεις της πρώτης πρόσκλησης (έως 30% του προϋπολογισµού αγροτικός εξοπλισµός και έως 45% ο κτιριακός) µείωσαν το ενδιαφέρον µεγάλης µερίδας αγροτών για ένταξη στο πρόγραµµα. Ωστόσο ο αγροτικός κόσµος εκτιµά ότι προεκλογικά, µπορεί να υπάρξει ευελιξία στο ζήτηµα αυτό και σε συνδυασµό µε την γρήγορη αξιολόγηση που υπόσχεται το καθεστώς, να προτιµήσουν τον Αναπτυξιακό Νόµο σε σχέση µε τα Σχέδια Βελτίωσης του ΠΑΑ. Αξίζει πάντως εδώ να σηµειωθεί πως µέχρι και προ ολίγον µηνών η γενική γραµµατεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης έβλεπε αρνητικά αλλαγή στους περιορισµούς των αγροτικών επενδύσεων.

«Η επιλογή της θεσµοθέτησης συγκεκριµένων ορίων συµµετοχής των επιλέξιµων δαπανών στο σύνολο του κόστους του επενδυτικού σχεδίου δεν θεωρείται ότι δυσχεραίνει στην ανάληψη των επιχειρηµατικών πρωτοβουλιών στον πρωτογενή και στην µεταποίηση του πρωτογενούς τοµέα αλλά αντίθετα οδηγεί στο σχεδιασµό και στην υποβολή ολοκληρωµένων προτάσεων, συµβατών µε το ενωσιακό δίκαιο και εντός του πλαισίου του νόµου 4887/2022 και της οικείας Προκήρυξης» είχε απαντήσει συγκεκριµένα ο Ορέστης Καβαλάκης γενικός γραµµατέας Ιδιωτικών Επενδύσεων σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν∆ Λιούπη Αθανάσιου. Στο ίδιο µήκος κύµατος ήταν και η απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στύλιου ο οποίος παρέπεµψε στα Σχέδια Βελτίωσης όποιον δεν µπορεί να µπει στον Αναπτυξιακό.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

04-02-2023 09:25Kostas karditsa

.....παλιά ξινά σταφύλια με μια νέα ΚΑΠ ,που δεν διαπραγματεύτηκαν ,κ την δέχτηκαν χωρίς αντίδραση ,χωρίς να ρωτήσουν αγρότες.......πάντα πίστευαν ακόμα κ τώρα ότι έχουν να κάνουν με μεγαλοαγροτες......

Απάντηση

03-02-2023 11:53Γιωργος

Αν σας στειλω κι εγω ενα αρθρο "τουρμπο" φτιαγμενο με ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ, ΜΕ ΠΡΙΜ ΜΕ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΡΕΕΕΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ........ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ;;;;ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ;;;;;;;;;ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ.Η ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.ΟΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Η ΣΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ,ΤΟΝ ΒΕΝΖΙΝΑ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;;;;;ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ;;;;;;ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία