Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Special Reports

Στο Μενοίκιο όλα γίνονται φυσικά

Μια καθετοποιηµένη γαλακτοπαραγωγική µονάδα µε ταυτότητα τα βιολογικά προϊόντα

91

400
0

Στην σκιά του Μενοίκιου Όρους, στην πεδιάδα του ∆ήµου Προσοτσάνης, ο Αγροκτηνοτροφικός Βιοµηχανικός Συνεταιρισµός Προσοτσάνης «Μενοίκιο» αναπτύσσει τη δραστηριότητά του εκφράζοντας το κοινό όραµα µιας οµάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για τη δηµιουργία ενός πρότυπου αγροκτήµατος. Σε αυτή την εύφορη πεδιάδα έχουν εγκατασταθεί η κτηνοτροφική µονάδα, η µονάδα αποθήκευσης των ζωοτροφών και το τυροκοµείο του Συνεταιρισµού, ενώ γύρω από τις εγκαταστάσεις εκτείνεται ένα περιφραγµένο λιβάδι όπου τα ζώα βόσκουν ελεύθερα σε ένα προστατευµένο περιβάλλον, ανάλογα µε την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του Συνεταιρισµού φροντίζουν ώστε το σιτηρέσιο, η ποσότητά του και ο χρόνος σίτισης να είναι αυστηρά προκαθορισµένος και σταθερός, δηµιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή υψηλής και σταθερής ποιότητας βιολογικού γάλακτος.


Αυτή η οργάνωση είναι που επιτρέπει στο Μενοίκιο να αναπτύσει ολοένα και περισσότερο την παραγωγική του δραστηριότητα στον τοµέα των βιολογικών προϊόντων. Στο τυροκοµείο του Συνεταιρισµού παράγονται υψηλής ποιότητας και πιστοποιηµένα από έγκριτους φορείς βιολογικά γαλακτοκοµικά προϊόντα, µε διαδικασίες τήρησης όλων των αρχών υγιεινής και ασφάλειας µε βάση τα πρότυπα HACCP και ISO 22000.

 Βασικός στόχος του Συνεταιρισµού είναι η παραγωγή καινοτόµων βιολογικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας, µε το βλέµµα στραµµένο στην εξαγωγική δραστηριότητα και τις διεθνείς αγορές, στις οποίες τα βιολογικά προϊόντα έχουν διαρκώς αυξανόµενη ζήτηση. Προς αυτό τον σκοπό, το Τµήµα Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελείται από νέους επιστήµονες που επιδιώκουν τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας, αλλά και την ανάπτυξη νέων οριζόντων στην υγιεινή διατροφή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία