Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Εισαγγελικές παραγγελιές

Αλλαγές και αυτή τη διετία στην προεδρική θέση της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Αµπέλου και Οίνου µε τον Γιάννη Βογιατζή να αναλαµβάνει και πάλι πρόεδρος, αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Αργύρη ο οποίος και τον είχε διαδεχθεί τον Μάρτιο του 2017. Μια τυπική διαδικασία, που έχει προκαθοριστεί µε αµφότερους τους δύο άντρες να είναι σύµφωνοι. Βασικός σκοπός της οργάνωσης, αλλά και των δύο διατελεσάντων προέδρων, η ενδυνάµωση της παρουσίας του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές.

zaria

177
0

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισµού Βασιλική Θάνου έδωσε την εντολή και από την περασµένη εβδοµάδα οι αρµόδιες αρχές της εισαγγελίας Λάρισας...ξετινάζουν τις εκκοκκιστικές µονάδες της Θεσσαλίας. Στόχος να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε φέτος η τιµολόγηση του βάµβακος, µε βάση την υγρασία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αν τηρήθηκαν τα συµβόλαια, αλλά και αν η πληρωµή των παραγωγών έγινε εντός των χρονικών ορίων που προβλέπει η νοµοθεσία. Ίδωµεν!

Τελικά αποδείχτηκε και στην πράξη το µεγάλο ενδιαφέρον των παραγωγών για τη βιολογική γεωργία, µετά το κλείσιµο του συστήµατος. Και µπορεί να λένε οι γεωτεχνικοί ότι ο αριθµός των αιτήσεων είναι µικρότερος από τα πρωτόκολλα που δόθηκαν, γιατί κάποιοι προχώρησαν σε αναθεώρηση της αίτησής τους, ωστόσο και πάλι είναι µεγάλος. Άσε που κάποιοι έκαναν αίτηση, παρά το ότι είχαν χαµηλή βαθµολογία, µήπως παρ’ ελπίδα εγκριθούν. Άλλωστε τα κίνητρα είναι αρκετά: οι πληρωµές γίνονται πλέον πολύ πιο σύντοµα, τα ποσά είναι αφορολόγητα, ενώ και οι δεσµεύσεις από την πλευρά των παραγωγών δεν είναι πολλές! Εν αναµονή των αποτελεσµάτων!

Να προχωρήσουν σε αλλαγή του ΙΒΑΝ όσοι αγρότες το επιθυµούν σχετικά µε τη ∆ράση 10.1.4 της νιτρορύπανσης καλούνται οι ενδιαφερόµενοι από τον Οργανισµό Πληρωµών. Βέβαια, λέει η ανακοίνωση, η αλλαγή πρέπει να γίνει πριν τη δηµιουργία πληρωµής από τη ∆ΑΟΚ. Μόνο που δεν τους είπαν πότε θα γίνει η επόµενη πληρωµή, για να ξέρουν! Το λέµε εµείς όµως… Είναι για το τέλος της επόµενης εβδοµάδας, οπότε δεν αποκλείεται κάποιοι να µην προλάβουν! Εκτός αν το βρουν δικαιολογία οι αρµόδιοι, για να καθυστερήσουν την πληρωµή… ∆εν θα ήταν και απίθανο!

Μπορεί η χώρα µας να δικαιούται από την Ευρώπη επιστροφή 72 εκατ. ευρώ που είχαν δεσµευθεί ως δηµοσιονοµική διόρθωση από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου της περιόδου 2000-2006, ωστόσο όσον αφορά την πολλαπλή συµµόρφωση εκεί µάλλον δεν τα πάµε καλά. Απέρριψε το Γενικό ∆ικαστήριο την προσφυγή της Ελλάδας, που ζητούσε την ακύρωση απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, µε την οποία είχε παρακρατήσει 1,182 εκατ. ευρώ στον γεωργικό τοµέα. Η έρευνα έδειξε ότι η εφαρµογή του εν λόγω συστήµατος στη χώρα µας δεν ήταν σύµφωνη µε τους κανόνες της Ε.Ε. κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014. Άρα δεν µας τα στέλνουν πίσω!                                                           

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία