BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ψιθυριστά

Κάτι ψιθυρίζεται για πρώτη δόση πληρωµής συνδεδεµένων από τα µέσα του µήνα! Νωρίτερα από ποτέ, τι ταχύτητα είναι αυτή φέτος;

zaria_15

8
0

Όλες οι πληρωµές ήρθαν λίγο πιο νωρίς από το σύνηθες και µε λιγότερα λάθη από ότι άλλες χρονιές και µε λιγότερους στεναχωρηµένους και εκνευρισµένους παραγωγούς…. Υπόλοιπα απλήρωτα πιο λίγα, εκκρεµότητες σχεδόν τακτοποιηµένες! Εντάξει, δικαιούνται το βραβείο, λένε οι αγρότες! Μακάρι να συνεχίσουν έτσι οι ροές πληρωµών…. 

Ιδιαίτερα ικανοποιηµένος για τη «µεγαλύτερη και καλύτερη Agrotica όλων των εποχών» εµφανίστηκε ο υπουργός της πλατείας, στα εγκαίνια της έκθεσης, υπογραµµίζοντας βέβαια τη συµβολή του υπουργείου του στην τεράστια απήχηση που έχει προσλάβει η φετινή έκθεση, η οποία αριθµεί πάνω από 2.000 εκθέτες από 46 συνολικά χώρες, όπως τόνισε! Αν δεν παινέψεις και το σπίτι σου….

Χαρούµενος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, που περιηγήθηκε στην έκθεση, φύλαξε και έκπληξη την ίδια µέρα αποζηµιώσεις 13,5 εκατ. ευρώ για να κλείσει στόµατα…..Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος  µίλησε και για µετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή µε στόχο αµεσότητα και ταχύτητα. ∆ηλαδή , αν καταλάβαµε καλά, κάθε εκτιµητής θα έχει φορητό υπολογιστή. Έτσι µπορούσε να µειωθεί ο χρόνος των εκτιµήσεων των ζηµιών ακόµα και στο ένα τρίτο. Πώς; Φιλοδοξούν, σου λέει, να αξιοποιήσουν πόρους του ΕΣΠΑ για να αποκτήσει ο ΕΛΓΑ ένα νέο πληροφοριακό σύστηµα. Για ίδιους πόρους, ούτε κουβέντα! Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν θα ζητήσουν τη συµµετοχή των παραγωγών. Ελπίζουµε δηλαδή!

Ακούστηκε εκεί στη Θεσσαλονίκη, ανάµεσα στους υπεύθυνους των πυλών ΟΣ∆Ε για άνοιγµα φέτος ίσως και τέλη Φεβρουαρίου, αλλά σίγουρα µέχρι αρχές Μαρτίου.  Μην ξεχνάµε ότι πέρυσι η διαδικασία άνοιξε τον Απρίλιο και οι αγρότες έτρεχαν και δεν έφταναν! Αρκετοί πάντως συνεταιριστές, στη Θεσσαλονίκη, στο Βυζαντινό, έσπευσαν να κάνουν τα παράπονά τους στον υπουργό για το ότι η προηγούµενη κυβέρνηση άνοιξε περαιτέρω το ΟΣ∆Ε, κάνοντας την πιστοποίηση -που παλιότερα ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία- απλή και µε λίγες απαιτήσεις.

Ανάστατοι είναι οι βιοκαλλιεργητές µε την τοποθέτηση Βορίδη περί µη παράτασης του Μέτρου 11, όσον αφορά όσους µπήκαν στο πρόγραµµα µε ορίζοντα 3ετίας. Συγκεκριµένα ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ν∆ Χρήστου Κέλλα, χαρακτηρίζει την παράταση άσκοπη και αδύνατη, κάτι που σηµαίνει ότι από 31 Μαΐου του 2020 θα πρέπει οι δικαιούχοι της προκήρυξης του 2017 να συνεχίσουν τη βιολογική παραγωγή χωρίς πριµ. Ας το έλεγε τουλάχιστον από τον περασµένο Σεπτέµβριο για να ήξεραν και οι παραγωγοί πώς να πορευθούν µε το καλλιεργητικό τους πλάνο

ο µΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία