BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Χριστουγεννιάτικες πληρωμές

Ακόµα το παλεύουν γι’ αυτή την περιβόητη εµβόλιµη πληρωµή µε υπόλοιπα της βασικής, ενώ διπλοτσεκάρονται µεταβιβάσεις, αποτελέσµατα monitoring και βοσκοτόπια µε το απαραίτητο ζωικό κεφάλαιο.

της_πιατσας_15

862
1

Πάντως, αν όλα βγουν όπως τα ανακοινώνουν, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν να λαµβάνουν επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου, αποζηµιώσεις από τις πληµµύρες, υπόλοιπα περσινών προγραµµάτων, προκαταβολή των φετινών και ως τα Χριστούγεννα εξόφληση τσεκ και εξισωτική! ∆εν είναι κι άσχηµα!

Κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο και τα Χανιά και εξώδικη διαµαρτυρία µαζί µε άλλες περιοχές της χώρας αποφάσισαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κρήτης για τις 15 του µήνα. Στόχος της ειρηνικής διαµαρτυρίας, λένε, είναι µάθει κάθε κτηνοτρόφος γιατί δεν πληρώθηκε και να ξεκαθαρίσουν οι αρµόδιοι τι µέλλει γενέσθαι. Άσε, που -όπως λένε- δεν πείθουν τον κτηνοτροφικό κόσµο οι προσπάθειες του Αυγενάκη να εµφανίσει ως απόλυτο φταίχτη µόνο τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις τεράστιες περικοπές των επιδοτήσεων.

Αδικηµένοι τόσο καιρό µετά παραµένουν οι αµυγδαλοπαραγωγοί του νοµού Λάρισας, που δεν έλαβαν de minimis πέρυσι, όπως οι συνάδελφοί τους σε τρία χωριά στη Μαγνησία. Τα χρήµατα αυτά θα µπορούσουν να καλύψουν µέρος του κόστους της καλλιέργειας, αφού τα έσοδα από τη µειωµένη παραγωγή ήταν ελάχιστα, τονίζει ο βουλευτής Ν∆ Λάρισας Μάξιµος Χαρακόπουλος, µεταφέροντας αίτηµα των ∆ενδροκαλλιεργητών ∆οµένικου για οικονοµική αρωγή των εν λόγω παραγωγών. Προτείνουν και την αναδιάρθρωση καλλιεργειών, αλλά αυτό µοιάζει πιο δύσκολο, αφού δεν «κόλλησαν» στην ενίσχυση….. 

Οχλήσεις και απειλές από τη ∆ΕΗ για διακοπή ρεύµατος στα ήδη κατεστραµµένα και χωρίς ρεύµα εδώ και δύο µήνες πληµµυρισµένα αντλιοστάσια τους δέχονται αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας µε ληξιπρόθεσµα χρέη, φωνάζει
ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης. Καλούνται, σου λέει, να πληρώσουν τους λογαριασµούς της ∆ΕΗ για κατανάλωση ρεύµατος την περίοδο που οι εγκαταστάσεις και τα αντλιοστάσια τους ήταν πληµµυρισµένα και παρέµεναν χωρίς ρεύµα. Εν τω µεταξύ, δεν έχουν λάβει καν ακόµα αποζηµιώσεις που δικαιούνται και πληρώθηκαν µόλις µηδαµινά ποσά µετά το φιάσκο των πληρωµών της βασικής ενίσχυσης.

Στεγνή, από την άλλη πλευρά, εδώ και πολλές εβδοµάδες παραµένει η περιοχή του νοτίου Πάρνωνα στη Λακωνία, παρά τις βροχές σε άλλες περιοχές της χώρας. Εκεί, που καλλιεργούνται οι περισσότερες ελιές Καλαµών στη Λακωνία, οι καρποί – λένε οι παραγωγοί - έχουν σουφρώσει τόσο πολύ, που µοιάζουν µε σταφίδες. Μάλιστα, όσοι έχουν γεωτρήσεις, µπήκαν στη διαδικασία να ποτίσουν πριν λίγες µέρες, λες και είναι Ιούλιος. Οι παλαιότεροι φοβούνται ότι αν δεν βρέξει, ελιές καλαµών δεν µαζεύουν

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-11-2023 22:29Κάποιος

Τι θα γίνει επιτελους με τις μεταβιβάσεις - δικαιώματα του 2021 ; Θα γίνει καμία ενεργοποίηση ή θα τα φάτε και αυτά , όπως και τα υπόλοιπα . Αηδία έχετε καταντήσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ . Ξήλωμα όλοι.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία