Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Τα γιουσουφάκια της μηχανοπαρέας

Η κριτική όλους µας βοηθάει να γινόµαστε καλύτεροι, ωστόσο, στην περίπτωση των θεσµικών παρεµβάσεων Βορίδη για τις αθέµιτες εµπορικές πρακτικές (βλέπε ελληνοποιήσεις), οφείλω να παραδεχθώ ότι το πράγµα δουλεύει.

panagos01

467
0

Μπράβο Μάκη

Ήδη η ζητηση για το ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα έχει αυξηθεί, τυροκόµοι και γαλακτοβιοµηχανίες έχουν διακτινισθεί σε όλη τη χώρα για συµφωνίες µε τους παραγωγούς, ακόµα και το γάλα της Μυτιλήνης έχει γίνει αντικείµενο ανταγωνισµού µεταξύ ντόπιων τυροκόµων και επιχειρήσεων από την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

  Υπάρχει τρόπος

απο τη µια οι ρυθµίσεις στο νόµο 4691/2020 και τα τσουχτερά πρόστιµα για µη τήρηση των κανόνων στα προϊόντα ΠΟΠ και ειδικότερα στη Φέτα κι από την άλλη  η προετοιµασία της κοινοτικής οδηγίας 2019/633 για τις εµπορικές πρακτικές, κάνουν τη ζωή των «πλαστογράφων» δύσκολη.

 

  Χρειάζεται χρόνος

Ενδιαφερον παρουσιάζει πάντως και η τελευταία τοποθέτηση Βορίδη στη Βουλή, σε σχέση µε τις «ανοιχτές τιµές» στο εµπόριο αγροτικών προϊόντων και την ανάγκη να ενισχυθεί η διαπραγµατευτική θέση του παραγωγού, τόσο µε θεσµικό τρόπο, όσο και µε συνεργατικά σχήµατα τα οποία θα προσθέτουν υπεραξία στο παραγόµενο προϊόν και θα δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στην αγορά.

 

  Στράγγισµα 

Ο οροσ συνεργατικά σχήµατα πάντως, µια κουβέντα είναι. Έτσι όπως τον κατάντησαν στα χρόνια της µεταπολίτευσης οι αµφιλεγόµενοι συνεταιριστές, το έντονα κοµµατικό - πελατειακό σύστηµα και τα «γιουσουφάκια» της µηχανοπαρέας, άντε να το ξαναβάλεις σε σειρά!

 

  Όποιος νύχτα...

πολυ θα ηθελα να ξέρω τι γύρευε... η αλεπού στο παζάρι, στα τέλη της περασµένης εβδοµάδας.  Ολόκληρος πρόεδρος, της πρώτης τη τάξει τράπεζας, µετέβη στα γραφεία µιας µικρής και ασήµαντης εταιρείας πληροφορικής, προκειµένου να ενηµερωθεί, λέει, από τον ιδρυτή και τα στελέχη της εταιρείας για τη φιλοσοφία και το πλαίσιο λειτουργίας της νέας ΚΑΠ, η οποία δίνει έµφαση στην προστασία του περιβάλλοντος για την αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής...
Γνώµη µου, εκτίθεται ο πρόεδρος!

 

  Βρήκε τοίχο

σηµειωτεον ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία που την τελευταία διετία έβαλε λυτούς και δεµένους κι έκανε του κόσµου τις αλχηµείες για να «καπακώσει» ένα κρατικό πρόγραµµα ύψους 33 εκατ. ευρώ, µέσω του οποίου θα έβαζε... πόδι στην ευφυή γεωργία και θα την πλήρωναν οι Έλληνες αγρότες για µια ζωή. Ευτυχώς που η υπόθεση αυτή βρήκε, όπως έχουµε ξαναπεί, τοίχο, στην Ολοµέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.         

 

  Πολλά παλούκια

δεν χρειαζεται να πω ποιος είχε πολιτικά το γενικό πρόσταγµα σ’ αυτή την υπόθεση. Τελευταία τον βλέπω κρεµασµένο στα µανταλάκια. Το λέω αυτό γιατί ο Βορίδης ήταν εκ των πρώτων... τον λίθον βαλέτω! Ως εδώ όλα καλά, παρ’ ότι στην υπόθεση «µπαστουνάκια» άργησε να πάρει φωτιά! Λέω επίσης, ότι τέτοιο φαραωνικό έργο µε το ίδιο θέµα δεν χρειάζεται να ξαναπροκηρυχθεί, για κανέναν!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία