BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τον Μάμαλη ψάχναμε στον Μπατή πέσαμε

Στα πεπραγµένα τους οι µέχρι τώρα έχοντες την ευθύνη για τους ελέγχους στο γάλα, την προστασία της Φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού καλό θα είναι να κάνουν τη νήσσαν (κάποιοι ήδη την κάνουν). ∆ιότι, βοά η αγορά για τις πρακτικές που εφαρµόζουν ορισµένες γαλακτοκοµικές επιχειρήσεις σε βάρος των ελλήνων κτηνοτρόφων που κατά τα λοιπά διατείνονται πως είναι στο... πλευρό τους. Οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν (µε χαρτιά όχι µε λόγια), όµως ουδείς παρεµβαίνει για να σταµατήσουν οι λαθροχειρίες, που ως φαίνεται έχουν υποστηριχτές!

trupia_barka1

9
0

Οι ηχηρές παραιτήσεις και οι καταγγελίες για άρση ανακλήσεων αδειών λειτουργίας καραµπινάτων παραβατών (που κυριολεκτικά πιάστηκαν µε τη γίδα στην πλάτη) µε τις ευλογίες υψολόβαθµου της Νιρβάνα και οι περίεργες σιωπές στη Βάθη δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.                           

Το εισαγόµενο πρόβειο γάλα λέει η «αµαρτωλή» γαλακτοκοµική επιχείρηση θα πήγαινε σε χοιροτροφική µονάδα... και όχι για την παραγωγή Φέτας, ισχυρισµό που ενώ απέρριψαν οι ελεγκτές της αρµόδιας ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος, κάποιοι τον έκαναν αποδεκτό. Άραγε γιατί; Θα µου πεις µες στην τούρλα των εκλογών και των γενικότερων εξόδων-τακτοποιήσεων κλπ, κλπ, κλπ ποιος τα κοιτάει αυτά; Όπως και να ‘χει κρίµα!                             

Αυτοί πάντως που ετοιµάζονται να αναλάβουν έχοντας σηµαία την κτηνοτροφία, καλό θα είναι να εννοούν αυτά που ευαγγελίζονται πως θέλουν να κάνουν πράξη (πχ. να µπει τέλος στις ελληνοποιήσεις), για έναν τοµέα που κυριολεκτικά βιώνει δύσκολες στιγµές.                                

Κατα τα λοιπά, είχαν ενοχληθεί σφόδρα, εντος και εκτός, όταν η «Αgrenda» που αφουγκράζεται πάντα τις ανησυχίες των παραγωγών, είχε αποκαλύψει ένα πρώτολειο σενάριο των Βρυξελλών περί πριµ εξόδου στην κτηνοτροφία. Τώρα, αν στην πιο φόρµαλ εκδοχή του θέλουν να το λένε «κινητικότητα γης», το αντίο από τις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, δεν νοµίζω ότι από πλευράς ουσίας αλλάζει και πολύ τα πράγµατα.
                                   
Μιας και µιλάµε για την ΚΑΠ, αλήθεια πέρα από τις ηµερίδες και τα σενάρια της σύγκλισης, καµιά προετοιµασία έχει γίνει; Γιατί στο τέλος θα έρθει η ώρα της κρίσεως κι εµείς θα είµαστε ακόµη στη διαβούλευση. Βέβαια, όπως και να ‘χει, µετά τις εκλογές, θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην πλατεία Βάθη, και δεν µπορεί θα γίνουν γνωστές οι εθνικές επιλογές, που σε καµία περίπτωση δεν θα πρέπει να έχουν µικροκοµµατικό πρόσηµο.

Ο Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία