BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα γραμμή παραγωγής αποκλειστικά για τους «έξυπνους» ιμάντες κίνησης ετοιμάζει η Continental

Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ενός ιμάντα κίνησης που «ειδοποιεί» για το πότε χρειάζεται συντήρηση ή αντικατάσταση.

conti

Βασίλης Σοφός

9
0

Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην κατασκευή εξαρτημάτων για τον γεωργικό τομέα η Continental, επενδύοντας τώρα στην ανάπτυξη μιας νέας γραμμής παραγωγής και κέντρου δοκιμών αποκλειστικά για την παραγωγή του έξυπνου ιμάντα κίνησης για τα γεωργικά μηχανήματα, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε μαζική παραγωγή. Πρόκειται για έναν ιμάντα μεταβλητής ταχύτητας για θεριζοαλωνιστικές μηχανές με ενσωματωμένο αισθητήρα που ειδοποιεί για την προληπτική συντήρηση.

Στη νέα γραμμή παραγωγής θα μπορούν να κατασκευάζονται ιμάντες με πλάτος έως και 100 εκατοστά, 25 εκατοστά φαρδύτεροι δηλαδή από αυτούς που έφτιαχνε μέχρι σήμερα η Continental. Η εταιρεία θεωρεί μάλιστα πως οι ιμάντες έχουν το κατάλληλο μέγεθος για να μπορέσουν στο μέλλον να αντικαταστήσουν τις αλυσίδες μετάδοσης κίνησης τις οποίες φορούν πολλά αγροτικά μηχανήματα σήμερα.

Πληροφορίες, τέλος, λένε πως στο νέο κέντρο δοκιμής η Continental έχει τεστάρει μέχρι στιγμής την ανθεκτικότητα και την ικανότητα φόρτωσης των ιμάντων σε μηχάνημα με ισχύ 268 ίππων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία