BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συνεργασία Valtra με Carraro Agritalia για νέα δενδροκομικά 

Η Σειρά F βάζει στο χάρτη των δενδροκομικών τη Valtra που θα παράγει στην Ιταλία τα νέα της τρακτέρ.

20-37_13

Γιώργος Κοντονής

461
0

Μετά από 10 χρόνια απουσίας από τον κλάδο των εξειδικευµένων τρακτέρ, η Valtra συνεργάζεται µε το εργοστάσιο της Carraro Agritalia και επανέρχεται µε τέσσερα δενδροκοµικά µοντέλα. Οι φήµες είχαν κυκλοφορήσει ήδη από το περασµένο καλοκαίρι µε την Valtra να γυρίζει µία πρωτοφανή για τη φίρµα καµπάνια σε αµπέλια και οπωρόνες της Ιταλίας, που βγήκε τελικά στο φως της δηµοσιότητας κατά την Agritechnica.

Συγκεκριµένα, πρόκειται για την ολοκαίνουργια Σειρά F τεσσάρων µοντέλων πλάτους 1,3 έως 1,8 µέτρων, ιδανικά για στενές σειρές φυτεύσεων, που περιλαµβάνει τα F75, F85, F95 και F105 που όπως υποδηλώνει το όνοµά τους ξεκινούν από τους 75 και φτάνουν τους 105 ίππους.

Τα νέα αµπελουργικά και δενδροκοµικά είναι διαθέσιµα σε τρεις εκδόσεις: Με ή χωρίς καµπίνα (1,5-1,8 µέτρα πλάτους) ή πιο στενά 1,3 έως 1,5 µέτρων πλάτους, ώστε να χωράνε σε πιο περιορισµένους χώρους. Χωρίς την καµπίνα και µε την αψίδα προστασίας (ROPS) το µηχάνηµα µπορεί να «πέσει» σε ύψος µέχρι και τα 1,4 µέτρα, σύµφωνα µε την κατασκευάστρια εταιρεία. Μία καλή επιλογή για τα ελαστικά αναφέρει παράλληλα η Valtra, είναι  24” και 28” πίσω και 16” έως 20” µπροστά.

Όλα τα µοντέλα της Σειράς τροφοδοτούνται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα της FPT (Common Rail) 3,4 λίτρων Stage III B, µοτέρ το οποίο συνδυάζεται µε κιβώτιο 24 ταχυτήτων (24/24 ή 24/12), διαθέσιµο µε µηχανικές αλλαγές ή υδραυλικές µε Powershift.

Το υδραυλικό σύστηµα παρέχει 68 ή 100 λίτρα/λεπτό και το διαθέσιµο pto (540 και 540 ECO ή 540 and 1000 σ.α.λ.) είναι σε θέση να διαχειριστεί τα περισσότερα παρελκόµενα στην αγορά. Επίσης η Σειρά µπορεί να εξοπλιστεί µε δύο ή περισσότερες υδραυλικές αντλίες και µε έως τέσσερεις αναµονές για παρελκόµενα. Επιπλέον διαθέσιµοι είναι σύνδεσµοι γρήγορης ηµι-ανάρτησης και ροή ελέγχου. 

Όσον αφορά την καµπίνα, η κατασκευάστρια υποστηρίζει ότι εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και εργονοµία, µε κλιµατισµό και εξαιρετική ορατότητα, µε τα χειριστήρια να βρίσκονται στην δεξιά πλευρά. ∆ιαθέσιµες προαιρετικά είναι αναρτήσεις πνευµατικές και µηχανικές για το κάθισµα. Το ειδικά διαµορφωµένο πλαίσιο, σε συνδυασµό µε έναν εµπρόσθιο άξονα, επιτρέπει γωνία τροχού 55 µοιρών. Είναι δυνατή η στροφή µε ακτίνα 3,6 µέτρων.

Τα νέα µοντέλα παρουσιάστηκαν στην έκθεση Agritechnica και είναι προγραµµατισµένο να κάνουν την εµφάνισή τους και στην επερχόµενη µεγάλη έκθεση LAMMA 2020 που θα διεξαχθεί 7 και 8 Ιανουαρίου του 2020 στο Μπέρµπιγχαµ (Αγγλία).

Σηµειώνεται εδώ πως η Carraro Agritalia συνεργάζεται επίσης ως εταιρεία outsourcing µε τις φίρµες Claas, John Deere και Massey Ferguson για την κατασκευή δενδροκοµικών και αµπελουργικών τρακτέρ.

Πρώτα σεμινάρια του Yara Academy

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου η ομάδα της Yara Ελλάς βρέθηκε κοντά στους συνεργάτες της σε 4 διαφορετικές πόλεις, καλύπτοντας όλη την Ελλάδα, για να ξεκινήσει το ταξίδι του Yara Academy. Με ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε ημερίδες στις Σέρρες, τη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο, η ομάδα της Yara ενημέρωσε και εκπαίδευσε περίπου 200 συνεργάτες γεωπόνους σχετικά με τις καινούριες τεχνολογικές πλατφόρμες των προϊόντων της δίνοντας έμφαση στις προϊοντικές σειρές YaraVita και YaraRega. 

Η ημερίδα αυτή αποτελεί την πρώτη -κατά σειρά- ενότητα του προγράμματος Yara Academy, που δημιουργήθηκε με στόχο να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τους συνεργάτες της Yara σε θέματα αγρονομικά, τεχνολογικά και επιχειρηματικά. Το Yara Academy έχει σκοπό να συμβάλλει στην από κοινού ανάπτυξη της Yara και των συνεργατών της προχωρώντας δυναμικότερα τη συνεργασία μας. Οι ημερίδες περιελάμβαναν εισαγωγή στην προϊοντική σειρά YaraVita και γενικά θέματα που αφορούν το formulation των προϊόντων, τον πειραματισμό και τις δοκιμές που υλοποιούνται για την υποστήριξη των προϊόντων, την παραγωγή, αλλά και τα ψηφιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες που πλαισιώνουν τη σειρά YaraVita. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν πιο ειδικά θέματα, που αφορούν την τεχνολογία των βιοδιεγερτών της Yara. Κατά το κλείσιμο της ημερίδας, έγινε αναφορά και στα προϊόντα των σειρών YaraTera & YaraRega που περιλαμβάνουν υδατοδιάλυτους τύπους λιπασμάτων με καινοτόμα τεχνολογία από τη Yara.

Βασικός εισηγητής αυτών των ημερίδων ήταν ο Αντώνης Αγγελετάκης Business Development Manager – Biostimulants της Yara σε παγκόσμιο επίπεδο, με έδρα το York στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά τις εισηγήσεις του πλαισιώθηκε από τους κ.κ Νίκο Μυτιλέκα, Senior Agronοmist και Κώστα Τρυφωνόπουλο, Product Development Manager – Foliar & Fertigation για τη Yara Ελλάς. Ο κ. Αγγελετάκης κατά την ολοκλήρωση των ημερίδων σχολίασε: «Η διοργάνωση του Yara Academy ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Yara Ελλάς με στόχο την ενημέρωση των συνεργατών της για τα βασικά χαρακτηριστικά της προϊοντικής σειράς διαφυλλικών λιπασμάτων YaraVita, την τεχνολογία των βιοδιεγερτών BIOTRYG™ καθώς και την καινοτόμο σειρά κοκκωδών υδατοδιαλυτών YaraRega.

Ο Νίκος Κυριακίδης, Εμπορικός Διευθυντής τη Yara Ελλάς συνόψισε στο κλείσιμο αυτής τη εβδομάδας: «Η ομαδικότητα, η καινοτομία και η εστίαση στην αγορά και τις ανάγκες της είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία αξίας σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Χαίρομαι που η πρωτοβουλία του Yara Academy είχε σημαντική απήχηση στους συνεργάτες μας και η διάδραση που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής ανάμεσα στη Yara και τους συνεργάτες της δείχνει σαφώς ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Χτίζουμε το μέλλον πάνω στις αξίες μας και τους ισχυ

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία