BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Calibrator Totz: Το νέο ευφυές τερματικό της Bogballe για τους διανομείς της

Η νέα καλαίσθητη οθόνη Calibrator Totz προσφέρει πλήρως αυτόματη βαθμονόμηση, έλεγχο ενότητας GPS και χρήση χαρτών εφαρμογών με την Bogballe να λέει ότι αυτή επιτρέπει στους αγρότες να βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο χρήσης των λιπασματοδιανομέων με όφελος, φυσικά, την εξοικόνομηση.

calibrator_totz_van_bogballe_in_hr

Βασίλης Σοφός

1
0

Την πλήρως αυτόματη λειτουργία βαθμονόμησης εξασφαλίζει μεταξύ άλλων το νέο τερματικό Calibrator Totz της Bogballe συμβάλλοντας στην εφαρμογή της επιθυμητής ποσότητας λιπάσματος, με μεταβλητό ρυθμό. Ένας χάρτης εφαρμογής ή ένας αισθητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για λίπανση. Η Bogballe λέει μάλιστα ότι το σύστημα ζύγισης είναι το ιδανικό εργαλείο για να συνδυαστεί με την οθόνη, καθώς αυτό μετρά σε κιλά και το μεταφράζει σε κιλά/10 στρέμματα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το αριστερό και το δεξί τμήμα του διανομέα μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα και να εφαρμόζουν διαφορετικές ποσότητες λιπασμάτων.

Μεγαλύτερη ακρίβεια διανομής

Χάρη στους νέους αλγόριθμους, το Calibrator Totz προσφέρει ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη ακρίβεια διανομής σε όλες τις γωνίες του πεδίου και κατά τη διανομή στο κεφαλάρι, λέει η Bogballe, αφού το λογισμικό παρακολούθησης περιλαμβάνει νέους αλγόριθμους ελέγχου για αυτόματο έλεγχο ποσότητας και τμήματος.

Παράλληλα, το προαιρετικό σύστημα Section Control Dynamic επιτρέπει ένα πολύ ακριβές μοτίβο αλληλοεπικαλυπτόμενης διανομής και οδηγεί σε μια πιο ομοιόμορφη ανάπτυξη των καλλιεργειών στις γωνίες του χωραφιού.

Διάγνωση ηλεκτρονικών λειτουργιών του διανομέα

Σημαντικό χαρακτηριστικό, και πολλές φορές απαραίτητο, είναι και το σύστημα διάγνωσης βλαβών ή των ηλεκτρικών λειτουργιών του διανομέα που ενσωματώνουν οι οθόνες. Ένα τέτοιο διαθέτει και το Calibrator Totz, με τη διάγνωση να πραγματοποιείται συνεχώς, τόσο κατά την ενεργοποίηση του Totz όσο κατά τη διάρκεια της διανομής. Εάν το σύστημα εντοπίσει σφάλμα λειτουργίας, για παράδειγμα, το Totz ενημερώνει τον χρήστη απευθείας μέσω της οθόνης και κωδικοί σφάλματος που τυχόν προκύπτουν αποθηκεύονται στη μνήμη του υπολογιστή.



Έτοιμο το 2021

Σύμφωνα με την Bogballe, ο βαθμονομητής Totz δοκιμάστηκε διεξοδικά στην πράξη για 9 μήνες. Η οθόνη υποβλήθηκε σε εντατικές εργαστηριακές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών δόνησης, δοκιμών ψυχρού και θερμικού φορτίου. Οι πρώτοι διανομείς εξοπλισμένοι με το Calibrator Totz έχουν ήδη παραχθεί και είναι έτοιμοι για παράδοση για τη σεζόν 2021. Για πελάτες που προτιμούν τις λύσεις Isobus, η Bogballe προσφέρει μάλιστα διανομείς με παρόμοια λειτουργικότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία