BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ρομπότ πεδίου με τρεις ρόλους το νέο αυτόνομο R150 της XAG

Τα νέα μη επανδρωμένα ρομπότ πεδίου R150 της κινεζικής XAG μπορούν να φέρουν εις πέρας μια σειρά εργασιών, όπως ψεκασμό, μεταφορά φορτίου και παρακολούθηση της καλλιέργειας.

Hcc950bfef920417d83b78a485f7597c4N_png_640x640

Βασίλης Σοφός

47
0

Η κινεζική εταιρεία XAG διαθέτει ήδη στην αγορά δύο νέες εκδόσεις του ρομπότ R150. Το R150 έκανε το ντεμπούτο του στην Κίνα πέρυσι με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως ψεκασμός καλλιεργειών, μεταφορά εντός της φάρμας και παρακολούθηση πεδίου.



«Χάρη στο δίκτυο πλοήγησης στο εκατοστόμετρο, οι εργάτες πρέπει να πατήσουν μόνο μερικά κουμπιά και αυτό το ελαφρύ ρομπότ αγροκτήματος μπορεί να λειτουργεί αυτόματα και με ακριβεία», λέει η XAG. Φιλοξενώντας στο σασί του ένα δοχείο 220 λίτρων και το σύστημα RevoCast, το R150 μπορεί να διανείμει σπόρους καλλιεργειών, σπόρους χόρτου, στερεά, οργανικά λιπάσματα και άλλα συστατικά στις στοχευμένες περιοχές.



Μια άλλη έκδοση του R150 υιοθετεί ρόλο μηχανήματος ζιζανιοκτονίας, παρέχοντας στους χρήστες μια αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση της ανάπτυξης των ζιζανίων, με το το νέο μοντέλο να βελτιώνει την ευκολία του ελέγχου των αυτών.

Χάρτες συνταγών με τεχνητή νοημοσύνη

Παράλληλα η XAG στοχεύει στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων μέσω της εισαγωγής τεχνολογίας συνταγών για ψεκασμό σε συγκεκριμένες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας drone και ρομπότ. Το XAG RealTerra είναι το σύστημα που καθιστά δυνατή τη χρήση χαρτών συνταγών για σπορά και προστασία καλλιεργειών.



Το RealTerra μπορεί επίσης να προσδιορίσει αυτόματα τα όρια του πεδίου, την πυκνότητα των φυτών καθώς και την κατάσταση ανάπτυξης των καλλιεργειών για να υπολογίσει την ποσότητα των φυτοφαρμάκων που απαιτούνται για την καθορισμένη ζώνη. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένας χάρτης συνταγών σε μια εφαρμογή για κινητά για να υποδείξει τις παραλλαγές στις καλλιέργειες και να καθοδηγήσει την εφαρμογή μεταβλητού ρυθμού.

Περισσότερα σχετικά με την εταιρεία XAG και τις λύσεις που προσφέρει στον κλάδο της γεωργίας μπορείτε να δείτε εδώ.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • XAG
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία