BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η βραβευμένη πρέσα LB436 HD της Case ακόμη πιο σύγχρονη το 2021

Η ναυαρχίδα της σειράς, LB436 HD, υιοθετεί το εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων της Case αλλά και τον πατενταρισμένο τρόπο δεσίματος «twine knotter» για ενισχυμένη παραγωγικότητα.

dsc07946_1500_1000_1

Βασίλης Σοφός

54
0

Η LB436 HD εφοδιάζεται με ένα νέο κύριο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα δεύτερο κιβώτιο με προστασία από υπερφόρτωση για υψηλή μεταφορά ισχύος και ασφάλεια κατά τη μετάδοσης της κίνησης. Επιπλέον, το καινοτόμο σύστημα διπλού κόπου στο δέσιμο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει τη μόλυνση των απορριμμάτων πεδίου και των δεματιών.

Προσαρμοσμένη για το μέλλον της γεωργίας, η LB436 HD είναι πλήρως συμβατή με τη τελευταία γενιά του συστήματος επικοινωνίας ISOBUS, Class 3, κάτι σημαίνει ότι όχι μόνο μπορεί να ελεγχθεί από συμβατό τερματικό στην καμπίνα του τρακτέρ, αλλά και η χορτοδετική μπορεί να ελέγξει τις ενέργειες του τρακτέρ, όπως η αύξηση της ταχύτητας προς τα εμπρός.



Στο σασί του το νέο μοντέλο φιλοξενεί -από τον βασικό του εξοπλισμό- το σύστημα κοπής Rotor Cutter της Case, που περιλαμβάνει 29 μαχαίρια, με ρυθμιζόμενο επιλογέα μαχαιριού που επιτρέπει την εμπλοκή 7, 8, 14, 15 ή 29 από αυτά. Τα μαχαίρια προστατεύονται μεμονωμένα και η επιλογή υποδεικνύεται στην οθόνη εντός της καμπίνας.

Όλα τα μοντέλα της σειράς, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της LB436 HD, επωφελούνται τώρα από μια αναβαθμισμένη αλυσίδα και εντατήρα για βελτιωμένη ανθεκτικότητα, ενώ ένας νέος συμπλέκτης ολίσθησης που ενσωματώνει μια πρόσθετη πλάκα τριβής από παχύτερο υλικό παρέχει βελτιωμένη μεταφορά φορτίου και απαγωγή θερμότητας για μέγιστη αξιοπιστία. Υπάρχει επίσης ένας νέος ισχυρότερος άξονας συσκευασίας, με διάμετρο 33% μεγαλύτερη.



Όπως αναφέρει η Case, η κατευθυνόμενη μπάρα του πικ απ, με πλάτος εργασίας 235 εκατοστά, 5 ράβδους δοντιών και τέλεια κατανομή αυτών, αξιοποιεί απλά και «καθαρά» τη θημωνιά, ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες. Στην πράξη, η νέα χορτοδετική δύναται να φτιάχνει δεμάτια μεγέθους 120 εκ. x 90 εκ. και μέγιστου μήκους 300 εκατοστών, ενώ η ελάχιστη ισχύς που απαιτείται από το pto του τρακτέρ είναι 250 ίπποι. Τα δεμάτια υποστηρίζονται από εξελιγμένο σύστημα διπλού κόμπου, το οποίο όχι μόνο δένει με ασφάλεια ενώ κρατά το υλικό και την όλη μονάδα καθαρή.

Μέσα στο τρακτέρ, ο χειριστής κάνει χρήση του τερματικού Case IH AFS Pro 700 ISOBUS, κάνοντας λίγες επιλογές για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών της χορτοδετικής. Ο συντονισμός του μηχανήματος μπορεί να γίνει εν κινήσει από το κάθισμα του τρακτέρ, με ένα αυτοδιαγνωστικό σύστημα συναγερμού που ενημερώνει πλήρως σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Τέλος, ένα νέο προαιρετικό κιτ παρακολούθησης με κάμερα και ξεχωριστή οθόνη 7 ιντσών μπορεί να τοποθετηθεί στην καμπίνα και να επιτρέψει στους χρήστες να παρακολουθούν τις τροφοδοσίες αντί να πηγαινοέρχεται μεταξύ των προβαλλόμενων στην οθόνη λειτουργιών στην οθόνη AFS Pro 700.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Case
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία