BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για τη νέα οκτάμετρη έκδοση της σπαρτικής Sky EasyDrill

Η Sky Agriculture προσθέτει στην γκάμα της το οκτάμετρο παρελκόμενο EasyDrill που θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην εκδήλωση Cereals.

easy_6m_couvert

Βασίλης Σοφός

108
0

Διαθέτοντας την ίδια γραμμή μαχαιριών, την ίδια χωρητικότητα πολλαπλών χοανών και ηλεκτρονικό σύστημα από τα υπάρχοντα πνευματικά μοντέλα 4 και 6 μέτρων, η νέα σπαρτική W8020 Fertisem EasyDrill διατίθεται με έως και τέσσερις χοάνες.

«Η ικανότητα σποράς από τέσσερις χοάνες ταυτόχρονα επιτρέπει τόσες πολλές δυνατότητες -μικτές καλλιέργειες κάλυψης/συνοδευτική συγκομιδή/μικροί σπόροι- για να προστεθούν όπως επιθυμεί ο καθένας», λέει ο Glenn Bootman, διευθυντής προϊόντων της Sky στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ίδιος αναφέρει πως το μηχάνημα καταπολεμά επίσης τον κίνδυνο σπόροι διαφόρων μεγεθών να παραμένουν στις χοάνες».



Το ISObus είναι έτοιμο και διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό με το σύστημα ελέγχου Sky Quartz 800, ενώ το οκτάμετρο μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει και το σύστημα E-Drive premium. Το τελευταίο προσφέρει έλεγχο αριστερού και δεξιού τμήματος καθώς και ηλεκτρονική σειρά ελεγχόμενη με κουμπιά αφής για μεμονωμένες εξόδους.

Αυτή η ικανότητα απενεργοποίησης μεμονωμένων σειρών σημαίνει επίσης ότι ανεξάρτητα από το πλάτος του ψεκαστικού ή του διανομέα δεν χρειάζεται πλέον να είναι ποικίλλο το πλάτος της σπαρτικής, αφού αυτή η λειτουργία επιτρέπει την αλλαγή του πλάτους ψεκαστικού/διανομέα χωρίς να χρειάζεται ανανέωση η σπαρτική.



Με απόσταση σειρών στα 16,6 εκατοστά το οκτάμετρο EasyDrill δουλεύει με 48 μαχαίρια, το καθένα με σπόρους και λιπάσματα. Η πίεση των 250 κιλών παρέχει την ευελιξία για άμεση σπορά σε σκληρά εδάφη, καλλιεργημένο έδαφος και μέσω καλλιεργειών κάλυψης.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της γραμμής μαχαιριών είναι η ικανότητα αυτής να μεταφέρει υδραυλικά το βάρος μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών πίεσης. Σε υγρές και/ή χαλαρές συνθήκες εδάφους, το βάρος μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς. Από την άλλη, σε ξηρές συνθήκες, το βάρος μπορεί να μετακινηθεί στον πίσω τροχό πίεσης.



Να σημειωθεί, τέλος, ότι η τυπική ταχύτητα εργασίας κυμαίνεται μεταξύ 6-12 χλμ./ώρα, με την σπαρτική να ζυγίζει μόλις κάτω από 10 τόνους. Για τη μεταφορά το πλάτος της διαμορφώνεται στα 3 μέτρα και το ύψος φόρτωσης στα 3,2 μέτρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία