BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με ανυψωτική ικανότητα και ισχύ για παρελκόμενα άνοιξη στα μικρά τρακτέρ

Με προδιαγραφές ανυψωτικής ικανότητας, ασφάλειας και τεχνολογίας που τα προηγούµενα χρόνια έβρισκε κανείς µόνο στα τρακτέρ πεδίου, εξοπλίζονται πλέον τα µικρά δενδροκοµικά που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οπωρώνες και αµπελώνες της χώρας. Φέτος µάλιστα η αγορά τους έχει δείξει ιδιαίτερη δυναµική µε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων. Οι ποιοτικές λύσεις που είναι διαθέσιµες στην ελληνική αγορά και παρουσιάζει η Agrenda έρχονται να ανεβάσουν επίπεδο την παραγωγική διαδικασία.

23-FAkelos-exwfyllo_2

Γιώργος Κοντονής

114
0

Με το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει πράγµατι βοηθήσει στην υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης όπως αναφέρουν οι συντελεστές της αγοράς στην Agrenda, απελευθερώνοντας και τις ίδιες τις εταιρείες στο θέµα των εγγυήσεων που προσφέρουν διαχρονικά για τη χρηµατοδότηση των αγροτών, το πρώτο εξάµηνο του 2021 έκλεισε µε 60% αύξηση των πωλήσεων σε σχέση µε πέρσι. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι εταιρείες αγροτικών µηχανηµάτων πλέον εγγυόνται στους καλούς πελάτες µόνο για το µέρος της ίδιας συµµετοχής προς τις τράπεζες καθώς τα υπόλοιπα τα εγγυάται το ΤΕΑΑ, έχει δηµιουργηθεί ένα, έστω και µικρό, περιθώριο για περισσότερες χρηµατοδοτήσεις. Πάντως, η αγορά αναµένει µία ποσοστιαία κάµψη στο β’ εξάµηνο του 2021 σε σχέση µε την αντίστοιχα, δυνατή σε όρους πωλήσεων, περίοδο του 2020, γεγονός που οφείλεται και στις εξαγγελίες του ΥΠΑΑΤ περί µίας νέας προκήρυξης που ετοιµάζεται για τα Σχέδια Βελτίωσης.


Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, αν και η πρόσκληση είναι προγραµµατισµένη για τον Οτκώβριο όπως έχει αναφέρει γραπτώς σε απάντηση στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόµου, δεν αποκλείεται να µεταφερθεί ακόµα και για τις αρχές του επόµενου έτους. Άλλωστε, όπως προέκυψε και σε συνάντηση που είχε ο ΣΕΑΜ µε τον γενικό γραµµατέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδοµών του ΥΠΑΑΤ, ∆. Παπαγιαννίδη η βούληση είναι να βγει σύντοµα η πρόσκληση, ωστόσο ακόµα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιο ακριβώς θα είναι το νοµοθετικό πλαίσιο αλλά ούτε και το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισµού των έργων που θα γίνονται δεκτά -το ένα σενάριο που εξετάζεται είναι για χρηµατοδότηση επενδύσεων έως 50.000 ευρώ. Ως εκ τούτου µοιάζει αρκετά δύσκολο µε βάση τη µέχρι σήµερα εµπειρία να προλάβουν οι διαχειριστικές αρχές το χρονοδιάγραµµα, που οι ίδιες πάντως έχουν θέσει.
 Αναλυτικά το αφιέρωμα διαθέσιμο εδώ









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία