BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα πρώτα ρομπότ XAG R150 σε έκδοση ψεκαστικού φτάνουν στα πεδία των Αυστραλών παραγωγών

Τα πρώτα μη επανδρωμένα κινεζικά ρομπότ R150 κάνουν ντεμπούτο στα χωράφια των Αυστραλών, οι οποίοι τα προτιμούν περισσότερο για την παραλλαγή τους ως ψεκαστικά, λόγω της αυτοματοποίησης που αυτά διαθέτουν και την ικανότητάς τους να κινούνται με αυτονομάι 4 ωρών εντός των πεδίων.

Screenshot_2021-09-02_at_10_30_31_AM

Βασίλης Σοφός

185
0

Η κινεζική XAG στέλνει τα πρώτα μη επανδρωμένα επίγεια όχηματά της, τα XAG R150, σε καλλιεργητές στην Αυστραλία, με το ενδιαφέρον εκεί να είναι αυξημένο, πέρα από την Ευρωπαϊκή αγορά στην οποία αναμένονται. Το XAG R150 κατασκευάζεται στην Κίνα και συναρμολογείται εκεί. Η εταιρεία έχει ήδη παράγει περίπου 1000 από αυτά τα UGV, ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν αποσταλεί περίπου 300 με 400.



Η εταιρεία αναμένει να πουλήσει 15 έως 20 μηχανές R150 το επόμενο τρίμηνο στην Αυστραλία, εκεί όπου έχει ήδη προσελκύσει πολλούς παραγωγούς.

Αυξανόμενο ενδιαφέρον

«Το ενδιαφέρον για χρήση σε εφαρμογές είναι πολύ υψηλό για το ρομπότ R150», λέει ο Bryce Dimec, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας στην Αυστραλία. Η ρομποτική αυτή πλατφόρμα είναι κατάλληλη για ψεκασμό, διανομή, κοπή και μεταφορά. Έχει χωρητικότητα 150 κιλά και μπορεί να ρυμουλκήσει συνολικά 1000 κιλά. «Για επέκταση αυτών των αριθμών, ο χρήστης μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει και ένα τρέιλερ για να μεταφέρει περισσότερο υλικό. Το ηλεκτρικό σύστημα διπλής μπαταρίας μπορεί να λειτουργήσει το ρομπότ για 4 ώρες, με τη φόρτιση να διαρκεί 15 λεπτά ανά μπαταρία.

Χωρητικότητα έως 100 λίτρα

Το δημοφιλές ρομπότ της κινεζικής XAG έρχεται στάνταρ με σύστημα ψεκασμού, το οποίο μπορεί να ψεκάσει με τη μορφή σταγονιδίων και να μεταφέρει έως και 100 λίτρα. Μπορεί να καλύψει πλάτος 12 μέτρων και έκταση 50 στρεμμάτων την ώρα, έχει ταχύτητα 1,2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, με τους αγρότες να μπορούν επίσης να προσθέσουν παρελκόμενα τρίτων κατασκευαστών, για κοπή ή σπορά.



Η XAG στοχεύει στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων μέσω της εισαγωγής τεχνολογίας συνταγών για ψεκασμό σε συγκεκριμένες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας drone και ρομπότ. Το XAG RealTerra είναι το σύστημα που καθιστά δυνατή τη χρήση χαρτών συνταγών για σπορά και προστασία καλλιεργειών.



Το RealTerra μπορεί επίσης να προσδιορίσει αυτόματα τα όρια του πεδίου, την πυκνότητα των φυτών καθώς και την κατάσταση ανάπτυξης των καλλιεργειών για να υπολογίσει την ποσότητα των φυτοφαρμάκων που απαιτούνται για την καθορισμένη ζώνη. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένας χάρτης συνταγών σε μια εφαρμογή για κινητά για να υποδείξει τις παραλλαγές στις καλλιέργειες και να καθοδηγήσει την εφαρμογή μεταβλητού ρυθμού.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • XAG
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία