Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο στον κόσμο αυτόνομο ρομπότ αποφύλλωσης σύντομα στην αγορά από την Priva

Το ολλανδικό Kompano της Priva λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μπορεί να κινηθεί αυτόνομα εντός του θερμοκηπίου κόβοντας στοχευμένα τα φύλλα -24/7- στα οπωροκηπευτικά προϊόντα.

tomatoes-are-in-good-hands-with-this-first-of-its-kind-leaf-cutting-autonomous-robot-171449_1

Βασίλης Σοφός

901
0

Η ολλανδική εταιρεία Priva παρουσίασε το ρομπότ κοπής φύλλων Kompano κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης GreenTech στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την Priva, το Kompano είναι το πρώτο ρομπότ στην αγορά που μπορεί να κινείται ανεξάρτητα μέσα ένα θερμοκήπιο, παράλληλα με τους εργαζόμενους. Αυτό καθιστά την αυτόνομη κοπή φύλλων 24/7 δυνατή, ανοίγοντας νέους δρόμους στα ρομπότ-βοηθούς των οπωροκηπευτικών. Αποφύλλωση 24/7 Το Kompano έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση φύλλων της ντομάτας ασταμάτητα.Η Priva λέει ότι είναι το πρώτο ρομπότ, παγκοσμίως που παρέχει στους χρήστες μια οικονομικά βιώσιμη εναλλακτική λύση για την απομάκρυνση των φυτών με το χέρι. Πώς γίνεται αυτό; Από τους έξυπνους αλγόριθμους που με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τελικό αποτέλεσμα θα εγγυηθούν αποτελεσματικότητα άνω του 85% σε εβδομαδιαία περιοχή 10 στρεμμάτων.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το ρομπότ ελέγχεται από μια έξυπνη συσκευή και ρυθμίζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των χρηστών.Έτσι, το Kompano θα «συνοδεύει» τέλεια το προσωπικό και θα φροντίζει για τις πιο επίπονες εργασίες. Η Priva προσφέρει υποστήριξη για την εκπαίδευση του προσωπικού, για τη λειτουργία του εξοπλισμού και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπηρεσιών.

50 ρομπότ Kompano σε παραγωγή

Η Priva έχει αναπτύξει το Kompano σε συνεργασία με Ολλανδούς καλλιεργητές, τεχνολογικούς συνεργάτες και ειδικούς. Το ρομπότ έχει δοκιμαστεί σε πολλά θερμοκήπια στην Ολλανδία, με την Priva και την MTA στο Helmond να δηλώνουν ότι το ρομπότ είναι έτοιμο για παραγωγή.Μια σειρά από 50 ρομπότ είναι αυτή τη στιγμή σε παραγωγή στο MTA, ενώ τα πρώτα Kompano παραδίδονται και χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς στα θερμοκήπια. Εν καιρώ, το Kompano θα επεκταθεί με μοντέλα κοπής φύλλων για αγγούρια αλλά και ρομπότ συγκομιδής ντομάτα και αγγουριού.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Priva
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία