Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην Ελλάδα η πρώτη μηχανή απευθείας σποράς στο ακαλλιέργητο έδαφος Easy Drill

Η εκκίνηση της πρώτης μηχανής Easy Drill στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Λάρισας την Πέμπτη 4/11/2021, για λογαριασμό της οικογένειας Παρλάντζα του Βασιλείου, παρουσία παραγωγών των γύρω περιοχών, εκπροσώπων του Γεωπονικόυ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,της Αμερικανικής Γεωργικης Σχολής, προσωπικό της AGER Υιοί Γ. Χριστιά και του υπευθύνου τεχνικού τμήματος του εργοστασίου Sky Agriculture, κ. Fabien Desportes.

IMG-20211105-WA0022

Βασίλης Σοφός

40904
16

Την πρώτη της σπορά σε ελληνικό έδαφος κάνει η νέα σπαρτική Sky Easy Drill της Sky Agriculture, μέσω του αντιπροσώπου της AGER A.E. ΥΙΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑ και παραδόθηκε στο Ζάππειο Λάρισας για λογαριασμό της οικογένειας Παρλάντζα του Βασιλείου. Τα γεωργικά μηχανήματα της Sky ειδικεύονται πάνω στην σπορά στο ακαλλιέργητο έδαφος, με την γκάμα να διαθέτει τα μοντέλα Easy Drill, Maxi Drill, Faca Roller και Methys.


ΑΦΟΙ ΠΑΡΛΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ στο Ζάππειο Λάρισας (Αθανάσιος και Απόστολος).


Η αρχή λειτουργίας με τη μέθοδο Easy Drill

Η φιλοσοφία λειτουργίας της Easy Drill προέκυψε μετά από 40 χρόνια έρευνας και δοκιμών, ενώ σήμερα αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σημείο αναφοράς επαγγελματικής σποράς. Ο λόγος που κάνει την μηχανή αυτή ξεχωριστή είναι η ιδιαίτερη μέθοδος προετοιμασίας και τοποθέτησης σπόρων και λιπασμάτων στο έδαφος, σε συνθήκες ακαλλιέργητου εδάφους, χωρίς να έχει επιτευχθεί καμία απολύτως κατεργασία μετά τον προηγούμενο αλωνισμό.


Sky Easy Drill 3μ.: Με ταυτόχρονη κατανομη σπ;oρου, λιπάσματος και μικροκοκκώδους εντομοκτόνου ανά σειρα για την αντιμετώπιση του ζάμπρου, (σπορά ελαιοκράμβης και σιτηρών).


Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχουν σε κάθε σειρά λαστιχένοι τροχοί, οι οποίοι μέσω της πίεσης που ασκούν διαμορφώνουν ίσιο έδαφος χωρίς αυλακώσεις ή σχισμές. Μετέπειτα ακολουθούν οι οδοντωτοί δίσκοι, οι οποίοι με την σειρά τους σχίζουν το έδαφος αρκετά ώστε μέσω τερματικών σωλήνων να γίνεται ομοιόμορφη κατανομή σπόρου και λιπάσματος στο σωστό βάθος.


Μάθημα πριν την σπορά απ’ τον εκπρόσωπο της Sky Agriculture, Fabien Desportes.


Στο τέλος διαμορφώνεται το σκέπασμα του σπόρου μέσω των μεταλλικών τροχών που προσαρμόζουν τον σπόρο στο επιθυμητό βάθος, για να επιτευχθεί η ομοιόμορφη σπορά με άμεση φυτρωτικότητα.


Ευέλικτη σπαρτική σε όλες τις συνθήκες

Λόγω των συνεχόμενων κλιματικών μεταβολών και των απρόβλεπτων συνθηκών του εδάφους, η σπαρτική Easy Drill είναι κατασκευασμένη για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες και είναι ικανή να σπείρει εδάφη καλλιεργημένα, ακαλλιέργητα (no till), αλλά και πάνω σε ήδη υπάρχουσες καλλιέργειες (π.χ. σπορά σιτηρών σε συνδυασμό με ψυχανθή για εμπλουτισμό εδάφους).

Με δύο χωριστά κυκλώματα αέρα για ομοιόμορφη διανομή

Για τη σπορά πολλών προϊόντων ταυτόχρονα(σπόρος-λίπασμα-φάρμακο) σε διαφορετικές ποσότητες, η Easy Drill μπορεί να εγγυηθεί:

-Μηδενική διαφοροποίηση μεταξύ των μεγεθών σπόρου

-Αποφυγή μπλοκαρίσματος ή ανάμιξης σπόρου με λιπάσμα

-Διαχείριση τοποθέτησης 2 διαφορετικών σημείων βάθους ταυτόχρονα

-Την ασφαλή απόσταση τοποθέτησης σπόρων και λιπάσματος

-Δυνατότητα φραγής διανομής λιπάσματος και κατανομής μόνο του σπόρου.

Λίγα λόγια για την Sky Agriculture

Η SKY AGRICULTURE, θυγατρική  της SULKY-BUREL με έδρα το Blain της Γαλλίας, ιδρύθηκε με το σύνθημα «FARMING TOGETHER». Η δημιουργία των μηχανημάτων της SKY AGRICULTURE είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ κατασκευαστών και αγροτών. Οι λύσεις  στον τομέα της σποράς είναι πρωτοποριακές αλλά πάντα πρακτικές και φιλικές προς τον αγρότη.

Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

04-01-2022 17:25Κωστής

Παιδιά μας έχουν εκπαιδευσει σε ένα ένα μόνο τρόπο καλλιέργειας.στης ουσία τίποτα δεν ξέρουμε.μια χαρά μπορούν να καλλιεργηθούν και χωρίς όργωμα.αυτος που θέλει μπορεί να το ψάξει.

Απάντηση

18-11-2021 15:49Αγρότης

Εντάξει τουλάχιστον μία μια δισκοσβάρνα ή ένα πολύδισκο θα θέλει πρίν

Απάντηση

14-11-2021 10:52Μακης

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?Χαχαχα Για καινοτομία το παρουσιάζεται όλο αυτό? Εάν δούλευε το σύστημα θα είχαν εξαφανιστεί τα άροτρα.....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

14-11-2021 10:27Καψοκολλης Ιωαννης

Μπραβο στην προτοπορα οικογενεια Παρλατζα.Ευχομαι το εγχειρημα να στεφθει απο απολυτη επιτυχια.Μακαρι η τεχνολογια να εφευρισκε ενα σχετικα φθηνο μηχανημα και για την συλλογη εσπεριδοειδων.Θα ητσν ιδιαιτερα χρησιμο.Και παλι καλη επιτυχια παιδια.

Απάντηση

13-11-2021 09:55ΕΠΑΚΣ

Θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια Παρλάτζα για την άριστη επιλογή της. Πέρυσι, τον ίδιο καιρό, στο ίδιο χωράφι είχε γίνει επίδειξη του συστήματος απ΄ευθείας σποράς με ακατεργασία από την Εταιρεία Προώθησης Αειφορικών Συστημάτων (ΕΠΑΚΣ) με μια σπαρτική μηχανή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ΕΠΑΚΣ νοιώθει εξαιρετικά περήφανουν που ευοδώνουν οι προσπαθειές της.

Απάντηση

12-11-2021 16:18Petros

Τα αδέρφια Βασίλης και Γιώργος είναι απόφοιτοι από το Επαλ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, της ειδικότητας Φυτική Παραγωγή. Ενημερώθηκαν για τα αειφόρα συστήματα κατεργασίας-σποράς στο σχολείο μας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία