BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Fieldin και Midnight Robotics αναπτύσσουν κιτ αυτόνομης οδήγησης για συμβατικά τρακτέρ

Η Fieldin, εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης, εξαγόρασε τη Midnight Robotics, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για αγροτικές εφαρμογέςκαι ρομπότ. Από κοινού πρόκειται να λανσάρουν κιτ αυτόνομης οδήγησης των συμβατικών τρακτέρ.

midnight-robotics-autonomous-tractor

Βασίλης Σοφός

105
0

Η εξαγορά της Midnight Robotics από την Fieldin ενδεχομένως να είναι μία από τις σημαντικότερες μετά την εξαγορά της Bear Flag Robotics από την John Deere, σχεδόν με τον ίδιο σκοπό, την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογιών για αυτόνομα τρακτέρ.

Η Fieldin, μια εταιρεία διαχείρισης έξυπνων λειτουργιών αγροκτημάτων, φέρνει πάνω από 49 εκατομμύρια ώρες δεδομένων πεδίου λειτουργίας στη συνεργασία, κάτι που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Midnight Robotics, Yonatan Horovitz, είπε ότι θα είναι ανεκτίμητης αξίας για την κατασκευή των κιτ εκ των υστέρων, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν για να κάνουν κάθε τρακτέρ αυτόνομο. Η Midnight Robotics ιδρύθηκε το 2019 από τους Horovitz και Edo Reshef, βετεράνους της εταιρείας LiDAR Innoviz. «Αυτό είναι το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων για τη γεωργία. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να κάνουμε μια ιδανική εργασία σε αγροκτήματα», είπε ο Horovitz. «Γι’ αυτό είναι καταπληκτικός αυτός ο συνδυασμός».



Η Midnight Robotics χρησιμοποιεί δεδομένα από σύστημα LiDAR για να λύσει το πρόβλημα του εντοπισμού τοποθεσίας-συχνό στα αγροκτήματα- και άρχισε να δοκιμάζει πρώτα τα κιτ της σε αμπελώνες και οπωρώνες, καθώς έχουν το λιγότερο περιθώριο λάθους. Αφού τελειοποίησε την τεχνολογία της σε πιο δύσκολα περιβάλλοντα, ήταν εύκολο να χρησιμοποιηθεί η ίδια τεχνολογία σε ανοιχτά πεδία με πολύ απλούστερες ρυθμίσεις.



H Fieldin έχει ψηφιοποιήσει εκατοντάδες αγροκτήματα και χιλιάδες τρακτέρ και κομμάτια αγροτικού εξοπλισμού. Αυτά τα δεδομένα τη βοηθούν να έχει γνώσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές γεωργίας. Ο Boaz Bachar, Διευθύνων Σύμβουλος της Fieldin, ελπίζει ότι η Fieldin θα μπορούσε να προσφέρει στους αγρότες ανεκτίμητες γνώσεις για το πώς μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί και η Midnight Robotics θα μπορούσε να βασιστεί σε αυτή τη σχέση με τα κιτ, συμβάλλοντας με τα συστήματά της. Η τελευταία αναπτύσσει ήδη τη συνδυασμένη πλατφόρμα αυτόνομης γεωργίας σε μεγάλα αγροκτήματα στην Καλιφόρνια και σχεδιάζει πρόσθετες αναπτύξεις του συστήματος end-to-end τους επόμενους μήνες.



Τόσο ο Horovitz όσο και ο Bachar πιστεύουν ότι η αυτόνομη γεωργία είναι το μέλλον στον κλάδο αυτόν, ακόμα κι αν απέχουμε ακόμη πολύ από το να είναι πραγματικότητα τα εντελώς αυτόνομα αγροκτήματα. Λόγω της υψηλότερης ζήτησης για τρόφιμα και των λιγότερων εργαζομένων, ο αυτοματισμός φαίνεται σαν μια φυσική κατεύθυνση. «Μεταξύ της απειλής για τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και του κόστους των εργαζομένων, το επόμενο βήμα είναι να είμαστε πλήρως αυτόνομοι», είπε ο Bachar. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Fieldin και η Midnight Robotics προσπαθούν να επεκτείνουν την τεχνολογία τους σε αγροτικό εξοπλισμό εκτός των τρακτέρ. Οι Bachar και Horovitz ελπίζουν ότι τα εκτεταμένα δεδομένα του Fieldin για την αποδοτικότητα της γεωργίας και η τεχνογνωσία LiDAR της Midnight Robotic μπορούν να τους βοηθήσουν να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία