BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα αυτόνομα drone V40 και P40 για ψεκασμό πλάτους 10 μέτρων λανσάρει η XAG

Η κινεζική εταιρεία XAG συνεχίζει την εξέλιξη των ιπτάμενων γεωργικών ψεκαστικών, ενσωματώνοντας τώρα νέες τεχνολογίες πλήρως αυτόνομης χαρτογράφησης και ψεκασμού των καλλιεργειών.

download_60

Βασίλης Σοφός

444
0

Τα νέα drone V40 και P40 της XAG κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα, με το πρώτο μοντέλο να αποτελεί τη ναυρχίδα και το δεύτερο να είναι η εξελιγμένη γενιά υπάρχοντος μοντέλου της γκάμας. Το ανακλινόμενο drone V40 έχει διπλό ρότορα είναι ένα αναβαθμισμένο μοντέλο της σειράς P και είναι πιο συμπαγές, ευέλικτο και εύκολο στη μεταφορά με τέσσερις βραχίονες.

Αποτελεσματικός ψεκασμός πλάτους έως 10 μέτρα

Σύμφωνα με τον κινέζικο κατασκευαστή drone και ρομπότ πεδίου, η δομή του διπλού ρότορα του V40 συμβάλλει σε ένα αποτελεσματικό πλάτος ψεκασμού έως και 10 μέτρα.



Η XAG ισχυρίζεται ότι, χάρη στις αεροδυναμικές βελτιστοποιήσεις, η διείσδυση ψεκασμού είναι διπλάσια από αυτή ενός παραδοσιακού drone με πολλαπλούς ρότορες, με αποτέλεσμα οι σταγόνες να εισχωρούν με μεγαλύτερη ακρίβεια σε πυκνή καλλιέργεια. Αυτό γίνεται για να παρέχεται, φυσικά, ισχυρότερη προστασία από ζιζάνια, ασθένειες και παράσιτα.



Τόσο τα drones V40 όσο και τα P40 υποστηρίζουν τρία διαφορετικά συστήματα εργασιών -XAG RevoSpray, RevoCast και RealTerra, που επιτρέπουν στους αγρότες να χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα για τη συλλογή ψηφιακών χαρτών πεδίου, τη σπορά και τον έλεγχο ασθενειών των καλλιεργειών.

Λειτουργίες μεταβλητού ρυθμού ψεκασμού

Για πρώτη φορά, το σύστημα RealTerra της XAG επιτρέπει σε ένα γεωργικό drone να έχει δυνατότητα ταχείας χαρτογράφησης. Αφού χαρτογραφήσει και αναλύσει αυτόνομα τις εικόνες των γεωργικών εκτάσεων, τόσο το V40 όσο και το P40 μπορούν να μετατραπούν γρήγορα σε συστήματα RevoSpray ή RevoCast για να πραγματοποιήσουν ψεκασμό ή σπορά μεταβλητού ρυθμού.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • XAG
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία