BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Claydon λανσάρει τις νέες σπαρτικές Evolution

Τα νέα μοντέλα σποράς της αγγλικής φίρμας έρχονται με μεγαλύτερη χοάνη και νέες εκδόσεις δοντιών με στόχο την μεγαλύτερη ευελιξία.

Claydon-Evolution-M4_8-480-m-1_2

Βασίλης Σοφός

211
0

Η αγγλική Claydon παρουσιάζει τις νέες σπαρτικές Evolution, μηχανήματα που χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα και υψηλή ευελιξία. Η καρδιά όλων των μοντέλων Evolution είναι το σύστημα φύτευσης με δύο άκρα Opti-Till, που αναπτύχθηκε από τον Jeff Claydon το 2002.



Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι η προετοιμασία του εδάφους μόνο στην περιοχή καλλιέργειας των φυτών. Το επιθετικό δόντι μειώνει τη συμπίεση και δημιουργεί αποστράγγιση στην περιοχή ριζοβολιάς, ενώ το δόντι σποράς εναποθέτει σπόρους στο ανώτερο στρώμα. Η σπορά σε λωρίδες επιτρέπει επίσης στην καλλιέργεια να λάβει περισσότερο φως και αέρα, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη των φυτών. Καθώς η δομή του εδάφους διατηρείται, το πεδίο μπορεί να αντέξει τα επόμενα περάσματα χωρίς ζημιές.



Ο σχεδιασμός του υποδοχέα δοντιών της Claydon επιτρέπει πολλές παραλλαγές για την προσαρμογή της σποράς στις συνθήκες κάθε πεδίου. Με πλάτη εργασίας 3/4/4,5/4,8/5 και 6 μέτρωμ, οι σπαρτικές μηχανές Claydon Evolution περιλαμβάνουν 9, 13, 15 ή 19 δόντια. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν χοάνη 1910 λίτρων, αλλά τα μοντέλα 3MF (3 μ.) και 4MRF (4 μ.) προσφέρουν χωρητικότητα 2700 λίτρων κατανεμημένη 50/50 για σπόρους και λίπασμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τρίμετρη Evolution απαιτεί τρακτέρ με συνιστώμενη ελάχιστη ισχύ 150 ίππων, ενώ η έκδοση των 6 μέτρων απαιτεί τουλάχιστον 300 ίππους.



Όλα τα μοντέλα διαθέτουν από τον βασικό εξοπλισμό υδραυλική τουρμπίνα, κονσόλα ελέγχου καμπίνας Artemis, σύστημα τροχιάς, διπλές ράβδους εργαλείων οριζοντίωσης πίσω και φώτα μεγάλης σκάλας. Η σειρά Evolution διακρίνεται από την υιοθέτηση της υδραυλικής ρύθμισης βάθους σποράς, τη βελτιωμένη πρόσβαση στη μονάδα μέτρησης για βαθμονόμηση, ενώ τα ανοιχτήρια (μια επιλογή που προορίζεται για τον καθαρισμό σκληρών υπολειμμάτων καλλιέργειας) λειτουργούν υδραυλικά από το κάθισμα του τρακτέρ.



Προαιρετικά, μια δεύτερη ή και μια τρίτη χοάνη δοσομέτρησης βελτιώνει περαιτέρω την ευελιξία, λέει η Claydon. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μια μεγάλη εργαλειοθήκη, εύκολα προσβάσιμη και ενσωματωμένη στο πλαίσιο, αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία