BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σύστημα ISObus για την περιστροφική σβάρνα Jumbo Isotronic της Maschio Gaspardo

Στα πλαίσια της φετινής έκθεσης EIMA 2022, η Maschio Gaspardo παρουσίασε τα νέα της μηχανήματα μεταξύ των οποίων και η νέα της περιστροφική σβάρνα Jumbo Isotronic με πρωτόκολλο επικοινωνίας ISObus και τρία πλάτη εργασίας.

MASCHIO-GASPARDO_Jumbo_Isotronic_ISOBUS_04

Βασίλης Σοφός

1022
0

Σε ένα πρωτότυπο μαύρο χρώμα -τουλάχιστον στην έκθεση EIMA 2022- λάνσαρε η Maschio Gaspardo της νέα της περιστροφική σβάρνα Jumbo Isotronic, σε τρία πλάτη εργασίας (6 μέτρα, με 48 μαχαίρια, 7 μέτρα με 56 μαχαίρια και 8 μέτρα με 64 μαχαίρια).



Το μηχάνημα μπορεί να συνδυαστεί με τρακτέρ έως και 500 ίππων, ενώ, μέσω του τερματικού τρακτέρ, είναι δυνατή η προβολή όλων των παραμέτρων λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο, η χρήση του εξοπλισμού απλοποιείται για τον χειριστή και βελτιστοποιείται ο κύκλος ζωής της σβάρνας. Η γνώση όλων των παραμέτρων εργασίας σε πραγματικό χρόνο και η δυνατότητα τροποποίησής του την εξοικονόμηση χρόνου, τη βελτίωση της απόδοσης στο πεδίο και τον περιορισμό του κόστους.

Ηλεκτρονική διαχείριση των λειτουργιών

Μια σειρά αισθητήρων που εφαρμόζονται στο μηχάνημα προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης των κύριων λειτουργιών για πλήρη έλεγχο του εξοπλισμού. Ειδικότερα, ο χειριστής μπορεί να ελέγξει την απορροφούμενη ισχύ, τη θερμοκρασία λαδιού στα κιβώτια ταχυτήτων, την ταχύτητα περιστροφής στους ρότορες, την ολίσθηση των αξόνων καρδανίου, το πραγματικό βάθος εργασίας, την κακή ευθυγράμμιση των κυλίνδρων, τις ώρες και τα στρέμματα που δουλεύτηκαν και άλλες λειτουργίες.



Μια καινοτόμος λύση, με δύο νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, επιτρέπει σε μια κυψέλη φορτίου να διατηρεί υπό έλεγχο την απορροφούμενη ισχύ για να αυξήσει την απόδοση κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η προσπάθεια του κεντρικού κιβωτίου ταχυτήτων παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας την άμεση αντίδραση του χειριστή σε περίπτωση ανάγκης. Είναι επίσης δυνατή η εξαγωγή δεδομένων εργασίας για τη διενέργεια διαγνώσεων ή επεξεργασίας με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας χρήσης.

Υψηλή ανθεκτικότητα

Το ενισχυμένο πλαίσιο και οι τεχνικο-δομικές βελτιώσεις εγγυώνται μέγιστη στιβαρότητα του Jumbo Isotronic. Μία από αυτές τις τεχνολογίες είναι το Highlights Power Hub, ένα σύστημα που αποτελείται από ρουλεμάν και στηρίγματα ικανά να προστατεύουν τα στοιχεία μετάδοσης των ροτόρων. Αυτή η λύση καθιστά δυνατή την υποστήριξη τόσο μεγαλύτερου φορτίου ισχύος όσο και μεγαλύτερης πρόσφυσης, απαραίτητες απαιτήσεις κατά τη λειτουργία σε σκληρές συνθήκες, όπως βαριά εδάφη.



Οι κύλινδροι έχουν επίσης επωφεληθεί από σημαντικές καινοτομίες σε αυτόν τον τομέα: τα νέα ρουλεμάν που ονομάζονται Armored προστατεύουν την εσωτερική μηχανική από κάθε είδους βρομιά και επιτρέπουν την αύξηση της συνέπειας της ποιότητας της εργασίας στο πεδίο ανεξάρτητα από τις συνθήκες εδάφους.

Ακαμψία και στιβαρότητα

Οι παραπάνω καινοτομίες συνδυάζονται με καλά δοκιμασμένες λύσεις, όπως η συσκευή ψύξης αέρα για τα κεντρικά κιβώτια ταχυτήτων και το σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης για τα μαχαίρια πάχους 16 χιλιοστών. Το σώμα του κιβωτίου ταχυτήτων, ενισχυμένο με χάλυβα υψηλής αντοχής, αποτελείται από μια δομή διπλής θήκης: με ένα παχύ κάλυμμα του εσωτερικού φύλλου 6 χλστ., και εξωτερικό 5 χλστ., είναι δυνατό να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ακαμψία και στιβαρότητα.

Το μέγιστο βάθος του Jumbo Isotronic, του οποίου ο σχεδιασμός γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης Maschio Gaspardo και της Ιταλικής Σχολής Σχεδιασμού (SID), ρυθμίζεται υδραυλικά έως και 29 εκατοστά με τη λειτουργία του κυλίνδρου. Ακόμη και οι οδικές μεταφορές είναι ασφαλείς χάρη στο υδραυλικό σύστημα ζεύξης ασφαλείας και το αναδιπλούμενο πλαίσιο με πλάτος μεταφοράς μόλις 2,4 μέτρα.

meccagri.it

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία