BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Extreme 266 Isotronic: Η πολλά υποσχόμενη χορτοδετική της Maschio Gaspardo

Για το 2023, η Maschio Gaspardo λανσάρει το νέο της χορτοδετικό Extreme 266 Isotronic, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των στρογγυλών χορτοδετικών σταθερού θαλάμου και μεταβλητού θαλάμου για να εξασφαλίσει τον καλύτερο συνδυασμό πιέσεων και μεγεθών μπάλας.

maschio-gaspardo-extreme-266-isotronic-rotopressa-camera-e-geometria-variabile__4_

Βασίλης Σοφός

304
0

Δυναμικά μπαίνει το 2023 στον κλάδο της χορτονομής η Maschio Gaspardo, λανσάροντας το στρογγυλό χορτοδετικό με μεταβλητή γεωμετρία και θάλαμο Extreme 266 Isotronic, υποσχόμενη να προσφέρει στον αγρότη υψηλή απόδοση και ποιότητα του συσκευασμένου προϊόντος.

Το Extreme 266 Isotronic συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των στρογγυλών μηχανημάτων σταθερού θαλάμου και μεταβλητού θαλάμου για να εξασφαλίσει τον καλύτερο συνδυασμό πιέσεων και μεγεθών μπάλας. Αυτή είναι η τελευταία έκδοση και μάλιστα αναβαθμισμένη αναφορικά με το πρωτόκολλο επικοινωνίας ISOBUS. Όλες οι παράμετροι εργασίας μπορούν να ελέγχονται άνετα από το τερματικό ISObus του τρακτέρ με απλό και διαισθητικό τρόπο. Εκτός από όλες τις λειτουργίες εξοπλισμού, ο αγρότης εισάγεται έτσι στην εποχή «Agriculture 4.0».

Συμπαγείς μπάλες

Το Extreme 266 Isotronic είναι ένα στρογγυλό χορτοδετικό με μεταβλητή γεωμετρία και θάλαμο ικανό να δημιουργεί συμπαγή δεμάτια με διάμετρο μεταξύ 50 και 165 εκ. και ιδανικό βάρος, χάρη στη μεταβλητή υδραυλική πίεση που διαχειρίζεται ο χειριστής από την καμπίνα του τρακτέρ.



«Η δυνατότητα χρήσης σταθερού θαλάμου του επιθυμητού μεγέθους και η απλή διαχείριση των πιέσεων που θα εφαρμοστούν καθιστούν αυτόν τον εξοπλισμό κατάλληλο για εργασία σε διαφορετικές συνθήκες», λέει η εταιρεία. Το αποτέλεσμα είναι η υψηλότερη ποιότητα του επεξεργασμένου προϊόντος: σανό, άχυρο ή ενσίρωμα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του μηχανήματος είναι όμως η δυνατότητα εκμετάλλευσης όλων των πλεονεκτημάτων του μεταβλητού θαλάμου, που καθιστά τη διαχείριση όλων των προϊόντων πολύ καλή.



«Το σανό και η μηδική, όταν υποβάλλονται σε σωστή επεξεργασία, διατηρούν αναλλοίωτο το περιεχόμενό τους σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά για μεγαλύτερη διατήρηση με την πάροδο του χρόνου», σημειώνει η κατασκευάστρια. Η διαχείριση του μεταβλητού θαλάμου γίνεται εφικτή από ένα διπλό σύστημα που ελέγχεται από υδραυλικούς κυλίνδρους: το πρώτο καθορίζει την πίεση και τη διάμετρο του δεματιού με δυνατότητα δημιουργίας προθαλάμου, ενώ ο δεύτερος παλινδρομητής αντισταθμίζει αυτόματα την τάση των τεσσάρων ζωνών κατά τη διαμόρφωση του προθαλάμου.

Προθάλαμος για βέλτιστη διάμετρο

Χάρη στον προθάλαμο  του στρογγυλού χορτοδετικού που επιτρέπει τη διαχείριση της αρχικής διαμέτρου του δεματιού, ο χειριστής μπορεί να προβλέψει τους χρόνους συγκομιδής, για να επωφεληθεί από ένα ευρύτερο παράθυρο εργασίας σε σύγκριση με τους πολύ σύντομους χρόνους συγκομιδής, ιδανικούς για φυλλώδη σανό.

Με την παρουσία ενός πολύ ξηρού προϊόντος όπως το άχυρο, είναι δυνατό να εργαστεί σκληρά (χωρίς προθάλαμο) με πολύ υψηλές πιέσεις, λαμβάνοντας έτσι ένα δεμάτι μεγάλου βάρους, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα (λιγότερος χειρισμός και λιγότερο δίχτυ ανά προϊόν).



«Η υψηλή πίεση και η σταθερή πυκνότητα που εγγυώνται τα μηχανήματα εγγυώνται επίσης τέλεια αναερόβια ζύμωση και συνακόλουθη εξαιρετική ποιότητα του δεματιού ενσίρωσης», τονίζει η εταιρεία. Παράλληλα, το μεγάλο πικ απ των 220 εκ. με περιστρεφόμενους τροχούς επιτρέπει τη λειτουργία ακόμα και με την παρουσία όχι απόλυτα καλών συνθηκών θημωνιάς. Το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με κύλινδρο πρέσας. Για την κάλυψη όλων των απαιτήσεων εργασίας, έχει σχεδιαστεί ένα νέο ανοιγόμενο πάτωμα για την ταχεία επίλυση τυχόν μπλοκαρίσματος, χωρίς να χρειάζεται να κατεβείτε από το τρακτέρ.

Μέγιστη ευελιξία

Η σειρά Extreme 2 υπόσχεται επίσης μεγάλη ευελιξία. Υπάρχουν στην πραγματικότητα 4 συστήματα τροφοδοσίας: HTI (εναλλακτικός συσκευαστής), HTR (ρότορας), HTC (13 μαχαίρια) και HTU (25 μαχαίρια), με σύστημα σύνδεσης διχτυού, με σπάγκο και πλαστική μεμβράνη κατόπιν παραγγελίας. Η απορρόφηση ισχύος μειώνεται και καθιστά δυνατή τη χρήση του χορτοδετικού με τρακτέρ μέσης ισχύος και χαμηλού βάρους με επακόλουθη μικρότερη συμπίεση του εδάφους.

Εντός των κανονισμών ασφαλείας Mother Regulation

Το 266 Isotronic συμμορφώνεται με τους πρόσφατους κανονισμούς ασφαλείας για εξοπλισμό χωρίς σύστημα πέδησης ή με σύστημα πέδησης λαδιού διπλής γραμμής ή αέρα. Όλα αυτά επιτρέπουν τη σωστή οδική μεταφορά του μηχανήματος και καθιστούν δυνατές τις πωλήσεις σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία