BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με τρεις νέες ναυαρχίδες στην Ευρώπη οι Case, New Holland και Steyr

Οι ομόσταβλοι συναντιούνται σε μια ευρωπαϊκή παρουσίαση, εκεί όπου ο όμιλος CNH αποκάλυψε τα νέα κορυφαία T7, Terrus και Optum.

6-steyr_4145_profi_mowers_062016_at_mg_4605_4886_3257_2

Βασίλης Σοφός

648
0

Ο όμιλος CNH Industrial προσθέτει κορυφαία μοντέλα στην γκάμα των τρακτέρ του με περισσότερη ισχύ κινητήρα. Πρόκειται για τα μοντέλα New Holland T7HD, Case IH Optum και Steyr Terrus. Η CNH Industrial σε παρουσίαση που διεξήχθη για τους Ευρωπαίους αντιπροσώπους της New Holland στη Μαδρίτη και για τους αντιπροσώπους της Case IH εβδομάδα, αποκάλυψε τις νέες ναυαρχίδες. Εκεί παρουσιάστηκαν τα νέα T7HD, Optum και Terrus.

Η αγορά απαιτεί ακόμη περισσότερη ισχύ και ο αριθμός 340 στα τρία μοντέλα υποδηλώνει ότι τα τρία ομόσταβλα τρακτέρ θα αποδίδουν 340 ίππους, ξεφεύγοντας από τα εξίσου νέα μοντέλα που κάνουν ήδη την εμπορική τους καριέρα. Στη New Holland, το νέο μοντέλο ονομάζεται T7.340 Heavy Duty, η Case IH αποκαλύπρει το Optum 340 AFS Connect και η Steyr παρουσιάζει το Terrus 6340 CVT.



Εκτός από την επιπλέον ισχύ του κινητήρα και τις σχετικές αλλαγές σε λεπτομέρειες, τα τρακτέρ είναι, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, τα ίδια με τα τρέχοντα μοντέλα αυτής της σειράς. Τα νέα τρακτέρ αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο τέλος του τρέχοντος έτους, με περισσότερες πληροφορίες να φθάνουν σύντομα.

New Holland T7.300: Ένα σκαλί πιο κάτω

Το νέο T7.300 διαθέτει κινητήρα FPT Industrial NEF 6 που έχει βελτιωθεί με μια σειρά από χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 280 ίππους για βαριές εργασίες και 300 ίππους για εργασίες PTO και μεταφοράς. Το νέο «Electronically Variable Geometry Turbo», δηλαδή σύστημα με ηλεκτρικά μεταβαλλόμενης γεωμετρίας τούρμπο, εξασφαλίζει υψηλή ροπή και απόδοση καυσίμου στις χαμηλές στροφές. Το τρακτέρ πληροί τα πρότυπα εκπομπών Stage V με σύστημα μετεπεξεργασίας High e-SCR, που βελτιστοποιεί την ισχύ, την απόκριση και την οικονομία καυσίμου.

Οι πελάτες θα μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο στα χωράφια, με αύξηση 18% στη χωρητικότητα καυσίμου, και να ελαχιστοποιούν το λειτουργικό τους κόστος με ένα διάστημα σέρβις που είναι 50% μεγαλύτερο από ορισμένους ανταγωνιστές», σημειώνει η εταιρεία. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια αναβαθμισμένη έκδοση του δημοφιλούς κιβωτίου ταχυτήτων Auto Command της New Holland, και βελτιωμένη μετάδοσης κίνησης καλύτερη έλξη, η οποία προσθέτει περαιτέρω στην εξαιρετική απόδοση του τρακτέρ.

Η New Holland έχει επίσης επεκτείνει τις συνολικές δυνατότητες του τρακτέρ με αυξημένη ικανότητα αξόνων και υψηλότερο μικτό βάρος οχήματος. Τα ελαστικά ύψους 2,05 μέτρων αυξάνουν την πρόσφυση και την απόδοση, ενώ σέβονται το έδαφος, και όλα αυτά διατηρώντας τις ίδιες συνολικές διαστάσεις των υπαρχόντων μοντέλων T7.

Περισσότερη επεξεργαστική ισχύς, συνδεσιμότητα και αποτελεσματικότητα

Το νέο T7.300 καλύπτει την ανάγκη των πελατών για περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και αυτοματισμό, καθώς και για μεγαλύτερη άνεση στην καμπίνα. Ο υποψήφιος αγοραστής λοιπόν έχει στη διάθεσή του τις καινοτομίες γεωργίας της New Holland: την οθόνη PLM Intelligence και IntelliView 12, που ενισχύουν την απόδοση, και το πλήρως ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο SideWinder Ultra για εργονομική διαισθητική λειτουργία. Παράλληλα, το σύστημα TIM (Tractor Implement Management) συνδέει το τρακτέρ με τα εργαλεία με ευκολία, διασφαλίζοντας την επικοινωνία προς και από το μηχάνημα.



Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης βραβευμένες τεχνολογίες αυτοματισμού, οι οποίες θα προσφέρουν απτά οφέλη για τους πελάτες: το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου μεγάλης τετράγωνης χορτοδετικής, που βελτιστοποιεί την αλληλεπίδραση μεταξύ του τρακτέρ και του χορτοδετικού, προβλέποντας ότι η συμπίεση της καλλιέργειας έχει ως αποτέλεσμα μείωση 15% κίνησης από την καμπίνα, πιο σταθερή ταχύτητα PTO και μείωση 12% στην κατανάλωση καυσίμου κατά τη διάρκεια του κύκλου δεματιάσματος. Επιπροσθέτως, το CentreView τοποθετεί την οθόνη ακριβώς μπροστά από τον οδηγό, ενώ το βραβευμένο Intelligent Trailer Brake προσφέρει σταθερότητα σε συνθήκες που το απαιτούν.

Υψηλά επίπεδα άνεσης και εργονομίας στην πιο αθόρυβη καμπίνα

Το νέο T7.300 προσφέρει την ανώτερη άνεση της καμπίνας Horizon Ultra, της πιο αθόρυβης στην αγορά με 66 dBA, λέει η εταιρεία. Αυτή διαθέτει επίσης μια νέα ανάρτηση Comfort Ride, το ενεργό ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα που «αποσυνδέει» την κίνηση της καμπίνας από το πλαίσιο με μια λογική ελέγχου «skyhook» για να προσφέρει μια εξαιρετικά ομαλή οδήγηση. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα ηλεκτροϋδραυλικά χειριστήρια υψηλής ροής αποσύνδεσης υπό πίεση, που διαθέτουν πλήρως διαμορφώσιμα πλήκτρα και ένα νέο υδραυλικό κύκλωμα με βελτιστοποιημένο σχεδιασμό που μειώνει τις συνδέσεις κατά 30% και διαθέτει απομακρυσμένες θύρες διάγνωσης για γρήγορη εύρεση σφαλμάτων.

trekkeronline

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία