BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δραστική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα με τη Neste πέτυχε η Valtra

Η κατά 12.240 τόνους μείωση του αποτυπώματος άνθρακα επιτεύχθηκε μέσω της στενής συνεργασίας με τη Neste MY, ένα πρόγραμμα που προωθεί τα ανανεώσιμα καύσιμα, στρατηγικός στόχος τόσο του ομίλου AGCO όσο και της Valtra.

Valtra_foto00_Apertura__1_

Βασίλης Σοφός

307
0

Το βιοκαύσιμο που προέρχεται από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες είναι καίρια στρατηγική της Valtra και του ομίλου AGCO. Η φινλανδική εταιρεία, μέρος του ομίλου AGCO, στην πραγματικότητα μόλις γιόρτασε πέντε χρόνια συνεργασίας με τη Neste, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών πετρελαίου στον κόσμο, τον οποίο η εταιρεία χρησιμοποιεί τόσο για τη δοκιμή των τρακτέρ της όσο και για την πλήρωση των δεξαμενών καυσίμου για τρακτέρ που βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου Suolahti στη Φινλανδία.



Το ενδιαφέρον της Valtra για τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας. Το Neste My Renewable Diesel είναι κατασκευασμένο από 100% απόβλητα και υπολείμματα.

Χάρη στα βιώσιμα και ανανεώσιμα χαρακτηριστικά του, ένας κινητήρας που τροφοδοτείται από το Neste My Renewable Diesel μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα κατά μέσο όρο κατά 90%. Χάρη σε αυτό το καύσιμο, η Valtra υπολόγισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια κατάφερε να χρησιμοποιήσει περίπου 4 εκατομμύρια λίτρα βιοκαυσίμου, με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα που υπολογίζεται στα 12.240.000 κιλά. Αυτό ισοδυναμεί περίπου με την «απουσία» 4.735 πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

«Η Valtra ήταν από τις πρώτες εταιρείες που επέδειξε ηγετική θέση στον κλάδο της και αποφάσισε να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου με το ανανεώσιμο καύσιμο Neste MY. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βλέπουμε τη μείωση του αποτυπώματος που έχει δημιουργήσει η συνεργασία μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία στο μέλλον», σχολιάζει η Heidi Peltonen, επικεφαλής στη Neste.

Οι στρατηγικές της Valtra για τη μείωση των εκπομπών

Η δέσμευση της Valtra να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα έχει οδηγήσει σε πολλές καινοτομίες και στρατηγικές τα τελευταία χρόνια. Σαφές παράδειγμα το εργοστάσιο της Valtra στο Suolahti της Φινλανδίας, το οποίο λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιλαμβάνει πόρους που βασίζονται στον άνεμο, το νερό και τη βιομάζα, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του εργοστασίου. Η προσεκτική διαχείριση ενέργειας επέτρεψε στη μονάδα να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 12,5% τα τελευταία χρόνια.



Εκτός από τη φροντίδα των δικών της δραστηριοτήτων, η Valtra συνεργάζεται με τους συνεργάτες και τους πελάτες της, για να τους βοηθήσει να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, η Valtra μείωσε τις εκπομπές της κατά 17% από το 2018. «Γνωρίζουμε ότι οι αγρότες είναι ευαίσθητοι στο θέμα της βιωσιμότητας», σχολίασε ο Mikko Lehikoinen, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στη Valtra.

«Οι έξυπνες τεχνολογίες καλλιέργειας που παρέχουμε επιτρέπουν στους αγρότες να μειώσουν τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων για να είναι έτοιμοι για το «Green Deal». Γνωρίζουμε επίσης ότι θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου. Έχουμε τα εργαλεία, όπως το Valtra Connect, για να τους βοηθήσουμε να παρακολουθούν τη χρήση του τρακτέρ και να βρίσκουν τρόπους μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου. Εάν μπορεί να συνδυαστεί η ευφυΐα, όπως αυτή με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τη χρήση του Neste MY, τότε αυτή είναι μια πραγματική επιτυχία», σημείωσε ο ίδιος.

trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία