BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με μπροστινούς φορτωτές της Tenias τα νέα τρακτέρ HX της Kioti

Η ισπανική εταιρεία Tenias σχεδίασε αποκλειστικά για τα τρακτέρ Kioti μια σειρά φορτωτών με ανυψωτική ικανότητα 1755 κιλά.

traktor_1000_px

Βασίλης Σοφός

2571
0

Τα τρακτέρ της σειράς HX της Kioti διατίθενται τώρα με εμπρόσθιους φορτωτές από τον ισπανικό κατασκευαστή Tenias και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα συγκεκριμένα τρακτέρ. Η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα είναι 1755 κιλά και το μέγιστο ύψος 4301 χλστ.



Τα υδραυλικά συνδέονται με ταχυσύνδεσμους, ενώ μια κεφαλή γρήγορης απελευθέρωσης Euro 8 είναι στάνταρ με την αφαίρεση του φορτωτή από το τρακτέρ να είναι αρκετά γρήγορη, όπως σημειώνει η Kioti. Για τα τρακτέρ HX διατίθεται επίσης ένας υδραυλικός οπίσθιος γάντζος. Αυτό το σύστημα σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό κατασκευαστή Pateer για να ταιριάζει στα μοντέλα της σειράς HX και κινείται υδραυλικά-τηλεσκοπικά προς τα έξω για να βοηθήσει στην προσάρτηση των εργαλείων. Τα τρακτέρ Kioti κατασκευάζονται από την Daedong Corporation, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή γεωργικών και συμπαγών τρακτέρ της Νότιας Κορέας, που κατασκευάζει τρακτέρ από το 1968.



Τα νέα Kioti HX φτάνουν στην Ευρώπη διαθέσιμα με 90, 100 και 115 ίππους, φέροντας έναν νέο τετρακύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων, βαλβδίδα EGR με καταλύτες οξείδωσης πετρελαίου (DOC) και σύστημα SCR, ενώ το διάστημα αλλαγής λαδιού αυξάνεται στις 500 ώρες.

Τα τρακτέρ της σειράς HX είναι εξοπλισμένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 32/32 που ενσωματώνει, στάνταρ, ηλεκτρικό διαχωριστή και αναστροφέα υπό φορτίο. Διακρίνονται για την υψηλή τους απόσταση από το έδαφος, στα 52 εκ., και τη μικρή ακτίνα στροφής τους, η οποία είναι στα 4,2 μ,.

Σύμφωνα με τον κατασκευάστρια, το υδραυλικό κύκλωμα έχει μέγιστη παροχή 75 λ./λ., στοιχείο εξίσου αξιοσημείωτο για την κατηγορία. Τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με PTO 540/750/1000 σ.α.λ, ενώ η υδραυλική αντλία είναι μια κλειστή κεντρική αντλία με ανίχνευση φορτίου. Μέσω αυτής το τρακτέρ μπορεί να τροφοδοτηθεί με έως και 14 υδραυλικές συνδέσεις (8 πίσω και 6 εμπρός). Ο πίσω σύνδεσμος μπορεί να σηκώσει βάρος 3.850 κιλών και το βάρος του τρακτέρ είναι 4.869 κιλά.



Αναφορικά με την καμπίνα, στο HX αυτή διαθέτει πέντε κολόνες και είναι ευρύχωρη, με εσωτερικό πλάτος που ανακοινώνεται στα 1,42 μ. και βάθος 1,61 μ. Οι εντολές αναγνωρίζονται με χρωματικούς κωδικούς, ενώ το ψηλό, μεγάλης ορατότητας και κοίλο παρμπρίζ θα διευκολύνει την εργασία με μπροστινό φορτωτή, μια σειρά του οποίου έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτή τη νέα γενιά τρακτέρ. Το ίσιο παράθυρο, χωρίς ενδιάμεσο στύλο, παρέχει ορατότητα όταν εργάζεστε, για παράδειγμα με φυσητήρα αχύρου ή χορτοκοπτικό, λέει η Kioti.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kioti
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία