BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υψηλή τεχνολογία στις μεσαίες καλλιέργειες με το Tempo Ultra Isotronic

Η γκάμα αναρτώμενων ψεκαστικών της Maschio Gaspardo διαθέτει το Tempo Ultra Isotronic, ένα μηχάνημα που διαθέτει όσα και ένα υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, αλλά για μεσαία πεδία, δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς να αποταμιεύσουν επενδύοντας σε αυτό.

novita-prodotto-tempo-ultra-isotronic-section-control-gallery_2

Βασίλης Σοφός

388
0

Αυτή τη στιγμή, το Tempo Ultra Isotronic είναι ίσως το πιο εξοπλισμένο αναρτώμενο ψεκαστικό της Maschio Gaspardo, το οποίο ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο για τον γεωργικό κλάδο. Περιλαμβάνει χειριστήρια ISObus, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί απευθείας με το τερματικό του τρακτέρ ή, εναλλακτικά, με ένα ξεχωριστό συμβατό κιβώτιο ελέγχου.



Η ύπαρξη αυτής της ενσωματωμένης τεχνολογίας στον στάνταρ εξοπλισμό κάνει δυνατό τον έλεγχο τμημάτων με διαχείριση GPS (μέχρι και μεμονωμένα ακροφύσια), τον έλεγχο μεταβλητών ποσοτήτων και την εφαρμογή ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ανακυκλοφορίας στον βραχίονα, που αποφεύγει τις καθυστερήσεις στον καθαρισμό της γραμμής ψεκασμού, για να διατηρείται ομοιόμορφη κάλυψη κατά την είσοδο στην εργασία.

Ο υπολογιστής ελέγχου διαχειρίζεται επίσης όλες τις υδραυλικές λειτουργίες του Tempo Ultra. Μια ενιαία βαλβίδα του τρακτέρ παρέχει λάδι στο κεντρικό ηλεκτροϋδραυλικό μπλοκ βαλβίδων του ψεκαστικού, το οποίο χειρίζεται τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της αναδίπλωσης του βραχίονα, του ελέγχου κλίσης μεταβλητής γεωμετρίας καθώς και του ύψους του πλαισίου εκκρεμούς.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του ύψους του βραχίονα είναι προαιρετικός, με έως και τέσσερις αισθητήρες υπερήχων να παρέχουν αυτόματη διαχείριση της απόστασης καλλιέργειας-ακροφυσίου και της κλίσης του βραχίονα. Σύμφωνα με την εταιρεία, διατίθενται βραχίονες πλάτους από 15 έως 30 μέτρα, όλοι με κατασκευή από χαλύβδινο πλέγμα και μεγαλύτερες εκδόσεις με εξωτερικά τμήματα από αλουμίνιο.

Για το Temp Ultra Isotronic διατίθενται δύο μεγέθη δεξαμενής με χωρητικότητα 1600 λίτρων και 2000 λίτρων (1820 λίτρων και 2180 λίτρων πραγματικά) με πρόσθετη δεξαμενή καθαρού νερού 300 λίτρων και χοάνη επαγωγής 30 λίτρων. Για όσους χρειάζονται πρόσθετο όγκο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μπροστινών δεξαμενών 1100 λίτρων ή 1500 λίτρων, με αποτέλεσμα η συνολική χωρητικότητα να ξεπερνά τα 3500 λίτρα. Εξοπλισμένες με ανεξάρτητες διπλές αντλίες και συστήματα ανακυκλοφορίας, αυτές μπορούν να ρυθμιστούν, ώστε να αδειάζουν με τον ίδιο ρυθμό με την πίσω μονάδα και να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στους εμπρός και πίσω άξονες.



Ενώ η τυπική κύρια αντλία ψεκασμού έχει ονομαστική απόδοση 199 λίτρα/λεπτό, διατίθενται εκδόσεις υψηλότερης απόδοσης 249 λίτρων/λεπτό και 277 λίτρων/λεπτό, οι οποίες λειτουργούν στα 20bar. Διατίθενται δύο διαφορετικές επιλογές για τον πίνακα ελέγχου πλήρωσης/πλύσης του κύριου ψεκαστικού, μία με χειροκίνητες βαλβίδες και η άλλη με ηλεκτρονικό τερματικό που παρέχει έλεγχο του κύκλου πλήρωσης με αυτόματη διακοπή, όταν επιτευχθεί ο προκαθορισμένος όγκος. Από το. Τελευταίο γίνεται και ο έλεγχος του αυτοματοποιημένου κύκλου έκπλυσης και της ανάδευσης του μίγματος ψεκασμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία