BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Για πρώτη φορά, ταυτόχρονη λειτουργία σμήνους ρομπότ στο πεδίο, συμμέτοχος η Lemken

Το πρότζεκτ Field Swarm Ecosystem φιλοδοξεί να αναδείξει τις προκλήσεις από τη ταυτόχρονη χρήση γεωργικών ρομπότ στο πεδίο, μια δοκιμή που για κάποιους απέχει χρόνια από την πραγματικότητα και για κάποιους άλλους όχι.

20210923_114601-scaled

Βασίλης Σοφός

193
0

Συνολικά 13 εταιρείες από τη βιομηχανία και την έρευνα θα αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική ελέγχου υλικού και πληροφορικής τα επόμενα τρία χρόνια, συμμετέχοντας τώρα στο πρότζεκ για την δοκιμή πολλών ρομπότ στο ίδιο πεδίο, στο οποίο θα εργαστούν ταυτόχρονα.

Η επίσημη έναρξη του πρότζεκτ ανακοινώθηκε με την ευκαιρία μιας εορταστικής εναρκτήριας εκδήλωσης στο φόρουμ simul+ «Autonomous Mobile Machinery». Το μελλοντικό «οικοσύστημα» Field Swarm θα ενσωματώνει τον ημιαυτόνομο έλεγχο πολλών γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την απομακρυσμένη παρακολούθηση διαδικασιών.



Επιπλέον, οι εταίροι του έργου ερευνούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και διαδικασίες για την απρόσκοπτη λειτουργία όσο είναι δυνατόν. Τα καινοτόμα συστήματα ελέγχου πρόκειται να εγκατασταθούν τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε νέους τύπους γεωργικών ρομπότ και να δοκιμαστούν στο πεδίο.

Το πρότζεκτ θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα της γεωργικής τεχνολογίας στον τομέα της ρομποτικής και του αυτοματισμού. Χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας (BMBF) μέσω του προγράμματος «Regional Entrepreneurial Alliances for Innovation» (RUBIN) με συνολικό κόστος 15 εκατομμυρίων ευρώ και μερίδιο συμμετοχής 70%. Βασίζεται στο έργο Field Swarm που έχει πλέον ολοκληρωθεί, το οποίο χρηματοδοτήθηκε επίσης από το BMBF ως πυρήνας ανάπτυξης.

Στους βιομηχανικούς εταίρους του πρόσφατα εγκαινιασμένου «Feldscharm Ecosystem» περιλαμβάνονται και οι εταιρείες BITSz electronics, Eidam Landtechnik, Hydrive Engineering, Indikar Individual Karosseriebau, Lacos Computerservice, Lemken και Reichhardt. Δύο Ινστιτούτα Fraunhofer, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και το Πανεπιστήμιο της Λειψίας συμμετέχουν ως ερευνητικοί εταίροι.

profi.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία