BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συγκομιδή πατάτας σε σμήνος και με οδηγό το 5G

Το ερευνητικό πρότζεκτ 5G.Natural θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και θα είναι μια εκ των πρώτων δοκιμών που θα εκτελεστεί σε πραγματικές συνθήκες με τη δικτύωση ενός σμήνους αγροτικών μηχανημάτων που λειτουργούν αυτόνομα και με τη βοήθεια του 5G.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-07-13__11_20_50_πμ

166
0

Το 5G.Natural είναι ένα από τα πρόσφατα πρότζεκτ που αποσκοπούν στη δικτύωση ενός σμήνους αυτόνομων γεωργικών μηχανημάτων με τη χρήση 5G και στην παροχή επιχειρηματικής υπόθεσης για αγροτικά δίκτυα 5G. Θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους ύστερα από μια διετή προσπάθεια με συμμετοχή του μη κερδοσκοπικό, διακλαδικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος FIR του Πανεπιστημίου RWTH Aachen.

Παράλληλα συνδράμει η θυγατρική της Grimme, Schmiede.one, και ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής Infosys. Κατασκευή δικτύου 5G και δικτύωση μηχανημάτων Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το επίκεντρο ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικού δικτύου 5G, η σύνδεση μηχανημάτων στο δίκτυο, η εφαρμογή υλικού και λογισμικού για αυτόνομη κίνηση σε σμήνος και η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και ενός υπολογισμού επιχειρηματικών περιπτώσεων για αγροτικά δίκτυα 5G.

Οι πρώτες δοκιμαστικές εφαρμογές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με πραγματικές θεριζοαλωνιστικές μηχανές σε ένα δοκιμαστικό πεδίο κοντά στο Ντίσελντορφ. Για το σκοπό αυτό, η Schmiede.one κατασκεύασε αυτόνομα κινούμενες, θεριζοαλωνιστικές μηχανές μονής σειράς.

Ένας κινητήρας 41 ίππων που τις κινεί εξασφαλίζει την ακριβή ρύθμιση όλων των κύριων λειτουργιών μέσω μιας πλήρως υδραυλικής κίνησης. Η αυτόνομη θεριζοαλωνιστική μηχανή βρίσκει την τροχιά της με μηχανικούς και βασισμένους σε κάμερες βοηθούς διατήρησης της λωρίδας, ενώ ένα σύστημα ελέγχου που βασίζεται σε αισθητήρες καθοδηγεί ανεξάρτητα τα πτερύγια του μαχαιριού και το πικ απ στο κατάλληλο ύψος.

Ένα πλεονέκτημα ενός τέτοιου αρθρωτού, έξυπνου συστήματος συγκομιδής σμήνους είναι η μειωμένη συμπίεση του εδάφους. Επιπλέον, τα μικρά ρομπότ συγκομιδής που εργάζονται σε σμήνος μειώνουν την ανάγκη για προσωπικό, με το 5G να θεωρείται η βασική τεχνολογία για την ασφαλή και αυτόνομη λειτουργία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία